دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

مبارزات فلسطینیان و ماهیت اسرائیل در آینه تالیف

طی دهه‌های اخیر موضوع ماهیت اسرائیل و مبارزات فلسطینیان همواره مورد توجه نویسندگان و پژوهشگران قرار گرفته است.
کد خبر: ۶۳۰۸۰۰
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۹ - 16November 2023

مبارزات فلسطینیان و ماهیت اسرائیل در آینه تالیفبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، بیست و سوم تا سی‌ام آبان ماه در تقویم رسمی کشور ما هفته‌ی کتاب و کتابخوانی نام‌گذاری شده است. با بذل عنایت به تحولات کنونی در منطقه‌ی خاورمیانه به ویژه درگیری و نزاع میان اسرائیل و حماس در نوار غزه مرور برخی از کتب و آثار مکتوب درباره‌ی موضوع فوق‌الذکر در این فرصت مغتنم و شایسته است. لازم به ذکر است که ذکر عناوین مربوط به کتب درباره‌ی موضوع فلسطین و اسرائیل در این مقال نمی‌گنجد؛ فلذا آثاری که ذیلا به آن‌ها اشاره شده است، گلچینی از بوستان کتاب‌هایی است که یا به موضوع فلسطین پرداخته‌اند یا ماهیت اسرائیل را به زعم خود شفاف‌سازی کرد‌ه‌اند. دیگر آن که در نوشتار پیش رو فقط به ذکر آثاری پرداخته شده است که جنبه‌ی تالیفی دارند. آثار ترجمه شده در این زمینه در مجالی دیگر مورد واکاوی و بررسی قرار خواهند گرفت.

زرسالاران یهودی و پارسی؛ استعمار بریتانیا و ایران

کتابی است هفت جلدی به قلم عبدالله شهبازی که نخستین جلد آن در سال ۱۳۷۷ از سوی موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی منتشر شد. نویسنده‌ی این اثر درباره چرایی انتخاب نام این اثر می‌نویسد:

عنوان کتاب را «زرسالاران یهودی و پارسی، استعمار بریتانیا و ایران» نهاده‌ام تا به روشنی گویای محتوای اثر باشد. واژه زرسالاری را در همان معنایی به کار برده‌ام که در نوشتار سیاسی معاصر غرب از مفهوم «پلوتوکراسی» فهمیده می‌شود. «پلوتوکراسی» از واژه یونانی «پلوتوس» به معنای «ثروت» است و منظور سروری مستقیم یا غیرمستقیم یک اقلیت ثروتمند و بهره‌مند، نخبگان زرسالار، بر تمامی جامعه است. در این پژوهش زرسالاری دنیای امروز را دارای ساختاری دودمانی یافته‌ام و لذا از آن با عنوان الیگارشی زرسالار نیز یاد کرده‌ام.

پژوهه صهیونیت

مجموعه مقالاتی درباره‌ی موضوع فلسطین و صهیونیسم بین المللی است که توسط محمد احمدی گردآوری شده است. چاپ نخست این اثر در سال ۱۳۸۱ و توسط مرکز مطالعات فلسطین روانه‌ی بازار شده است.

حرکت اسلامی فلسطین

این کتاب به قلم مرحوم سیدهادی خسروشاهی، سفیر سابق ایران در واتیکان از سوی انتشارات اطلاعات در سال ۱۳۸۵ روانه‌ی بازار شد. ایشان در این کتاب ضمن بررسی دوره‌های مختلف مبارزاتی فلسطینیان علیه اسرائیل مرقوم داشته اند:

بدون تردید فلسطین-که ما اکنون در صدد بررسی تاریخ مبارزات اسلامی آن هستیم - در نزد مسلمانان از مقدس‌ترین و گرامی‌ترین اماکن اسلامی به شمار می‌رود. این سرزمین زادگاه و خاستگاه پیامبران اللهی است. مسجد الاقصی نخستین قبله گاه مسلمین و معراج گاه پیامبر اسلام و سومین حرم شریف در این منطقه قرار داد.

حنجره‌های شعله ور مجموعه‌ی شعر‌هایی از شعرای فارسی زبان ایران، هند و افغانستان است که پیرامون موضوع فلسطین و اسرائیل توسط حسین اسرافیلی گردآوری شده و در سال ۱۳۹۲ از سوی انتشارات ساقی منتشر شده است.

متاستاز اسرائیل، روایت تعبیض، ترور و تعدی

نویسنده‌ی این اثر کوروش علیانی نام دارد و این اثر از سوی انتشارات جام جم در سال ۱۳۹۹ به طبع رسیده است. نگارنده‌ی این اثر سعی داشته ماحصل مطالعات چند ساله‌ی خود را در زمینه‌ی تاریخ صهیونیسم به رشته‌ی تحریر در آورد و آن را در قالب یک کتاب منتشر سازد. نویسنده در باب یکی از علت‌های نگارش این اثر، می‌نویسد:

سومین کسی که بسیار از او ممنونم، خانم صهیونیستی است که در کانادا زندگی می‌کند و در سال ۲۰۰۵ هر روز برای من نامه فحش، تهدید و … می‌فرستاد و همان‌جا بود که من فهمیدم صهیونیسم یعنی چه! این سه نفر چشمم را به واقعیت تمام و کمال باز کردند. حرف‌های بسیاری در این کتاب زدم از جمله این‌که؛ صهیونیسم همانقدر ضدیهود است که فاشیست‌ها ضدیهود بودند. صهیونیسم را یهودی بینید.

معامله قرن یا جنایات ترامپ علیه فلسطینیان

کتابی است که مالک صادق پور به رشته‌ی تحریر درآورده و در سال ۱۳۹۹ از سوی انتشارات مکارمی روی پیشخوان کتابفروشی‌های کشور قرار گرفت. محوریت موضوع این کتاب همانگونه که از نامش هویداست، طرح معامله‌ی قرن در زمان ریاست جمهوری ترامپ در آمریکاست. صادق پور در این کتاب آورده است:

زورگویی رژیم اشغالگر صهیونیستی در سرزمین فلسطین برایم بسیار انسان شکنانه و تحمل ناپذیر می‌باشد و چراغ سبز نشان دادن بعضی از سران کشور‌های عربی به اسرائیل غاصب و بی غیرتی و بی شرفی آن‌ها سنگین‌ترین ضربه‌ی روحی را به آدمی وارد می‌سازد. طرح پیشنهادی ترامپ دیوانه رئیس جمهور آمریکا به نام معامله‌ی قرن که بسیار شوم و منحوس بود و نشانگر ضد عدالت و ضد انسانیت ترامپ را می‌رساند و در آن فلسطینیان را خلع سلاح کرده و هر چه هست به اسرائیل غاصب می‌داد.

آغاز پایان؛ رصد تحولات آماری و راهبرد‌های جمعیتی آزادسازی فلسطین کتابی است که صالح قاسمی آن را نگاشته و از سوی انتشارات سروش در سال ۱۴۰۰ روانه‌ی بازار شده است. نویسنده اهتمام خاصی داشته تا سیر تحولات جمعیتی فلسطینیان را با مبارزات آن‌ها در تاریخ مرتبط سازد. وی می‌نویسد:

سرزمین تاریخی و مقدس فلسطین از دیرباز مورد توجه ادیان آسمانی و تمدن‌های بشری بوده است. از منظر ایدئولوژیک و دینی فلسطین در گذشته‌ی ادیان آسمانی و آینده آخرالزمانی جهانی بسیار تعیین کننده بوده و خواهد بود. همان طور که از دریچه مباحث استراتژیک و ژئوپولیتیک نیز جغرافیای حساس این کشور باستانی در راهبرد‌های کلان جهانی تعیین کننده برتری سیاسی قدرت‌های بین المللی بوده است.

کتبی که درباره‌ی مبارزات فلسطینیان یا ماهیت اسرائیل و صهیونیسم طی دهه‌های اخیر به رشته‌ی تحریر درآمده اند فزون‌تر از موارد بالاست، اما آنچه ارائه شد تنها گلچینی از به یاد ماندنی‌ترین آثاری بودند که در این مورد تالیف شده اند. قطعا بسیاری از آثار فاخر و درخور شان در زمینه‌ی ترجمه نیز به چاپ رسیده اند که در مقالی دیگر مورد کنکاش و بررسی قرار خواهند گرفت.

انتهای پیام/۱۳۳

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار