ولادیمیر پوتین:

اقدام نظامی بدون تایید شورای امنیت نباید انجام شود/ آمریکا بر اروپا تسلط دارد

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه گفت: هر گونه اقدام بین المللی جدی و سخت از جمله اقدام نظامی نباید بدون توافق کامل در شورای امنیت سازمان ملل انجام شود.
کد خبر: ۶۳۰۹۸
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۷ - 20December 2015

اقدام نظامی بدون تایید شورای امنیت نباید انجام شود/ آمریکا بر اروپا تسلط دارد

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در مستندی که روز یکشنبه از تلویزیون روسیه پخش شد، افزود: هر اقدام مهم و سخت بین المللی بدون اجماع نظر میان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل نباید انجام شود.


پوتین اضافه کرد: در منشور سازمان ملل عنوان شده است که هر مداخله نظامی در یک کشور فقط به درخواست مقامات آن کشور یا اتفاق نظر اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل قابل اجرا است.


رئیس جمهوری روسیه در مصاحبه در این مستند که در کانال روسیه 1 پخش شد، تصریح کرد: این گونه اقدامات (اقدام نظامی) بدون اجماع نظر یا توافق کامل نباید علیه کشوری انجام شود. این یک بخش کلیدی در قانون بین المللی است.


این اظهارات پوتین در حالی مطرح شده است که ائتلاف به اصطلاح بین المللی ضد داعش از سال 2014 بدون تایید شورای امنیت سازمان ملل و سوریه دست به انجام حملات های علیه گروه داعش و مواضع گروههای افراطی در عراق و سوریه زده اما در سوی دیگر، روسیه از اواخر سپتامبر با درخواست رئیس جمهوری سوریه حملاتش را علیه گروههای تروریستی در سوریه آغاز کرده است.


رئیس جمهوری روسیه در ادامه این مصاحبه در مورد سیاست های اروپا عنوان کرد: مشکل اصلی اروپا این است که بخشی از خودمختاری خود را به آمریکا داده و تلاش ها برای منافع خود را رها کرده است.


پوتین گفت: مشکل اروپا نداشتن سیاست خارجی مستقل است. در واقع اروپا خود را رها کرده و استقلالش را از دست داده است. مشکل اینجاست که اروپا بخشی از اختیارات و قدرتش را نه به کل ناتو بلکه به آمریکا (یک عضو ارشد ناتو) داده است. ژاک شیراک رئیس جمهوری سابق فرانسه پیامدهای این موضوع را پیش بینی کرده بود. نتیجه آن، دولت های ناکام در این کشورها و ظهور تروریسم است. مشاهده می کنید که پاریس هدف حمله تروریستی قرار می گیرد. شیراک همچون گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان درست می گفت.


این مقام ارشد روسیه در این مستند همچنین خاطر نشان کرد: نقص و مشکلات یک دولت ملی نباید دلیلی برای نابود کردن دولت و حاکمیت مستقل کشور مربوطه باشد. اگر دولتی نقصی در کارش داشته باشد، این نباید دلیل شود تا کشورهای خارجی دست به طراحی اعتراض های ضد دولتی در این کشور بزنند. مهمترین موضوع این است که اقدامی در راستای تضعیف دولت های مشروع در دنیا نزنیم. حتی اگر دولتی نقصی داشته باشد، نباید حاکمیت و دولت مستقل آن کشور را نابود کرد.


رئیس جمهوری روسیه افزود: کمک به مخالفان در یک کشور بدون نقض قوانین بین المللی نیز امکان دارد.
پوتین همچنین در این مستند در مورد اوکراین صحبت کرد و گفت: کشورهای غربی نمی خواهند از منافع اوکراین حفاظت کنند بلکه می خواهند دوباره شوروی سابق تشکیل نشود.


رئیس جمهوری روسیه عنوان کرد: نسبت به این موضوع متقاعد شده ام که هدف اروپا و آمریکا حفاظت از منافع اوکراین نیست بلکه جلوگیری از تلاش ها برای ایجاد چیزی شبیه شوروی سابق است.


پوتین افزود: تسلیحات هسته ای تاکتیکی آمریکا در اروپا خطر بیشتری علیه روسیه است تا تسلیحات روسیه علیه آمریکا. واشنگتن تسلیحات هسته ای خود را از پایان جنگ جهانی دوم در اروپا مستقر کرده و به یک قدرت هسته ای تبدیل شده است. اکنون آمریکایی ها در اروپا در حال به روز کردن تسلیحات هسته ای خود هستند. این البته موضوعی خطرناک است. چرا؟ چون تسلیحات تاکتیکی ما به خاک آمریکا نمی رسند در حالیکه تسلیحات هسته ای آمریکا در اروپا هستند و می توانند به خاک ما برسند. بنابراین این تسلیحات هسته ای آمریکا خطر جدی تر برای ماست.


پوتین در ادامه بر اهمیت منشور سازمان ملل و قوانین بین المللی به عنوان استخوان بندی کل ساختار روابط میان کشورها تاکید کرد.


وی ابراز امیدواری کرد که جنگ جهانی جدیدی در دنیا رخ ندهد که در صورت وقوع فاجعه در سطح جهانی به بار می آورد.


این مقام ارشد روسیه تصریح کرد: روسیه نمی خواهد روابطش را با مردم ترکیه محدود کند. رهبران این کشور دیر یا زود تغییر خواهند کرد. مردم ترکیه دوست ما هستند. ما نمی خواهیم روابط مان با مردم ترکیه محدود شود.

منبع: ایرنا

نظر شما
پربیننده ها