به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (شنبه) در اختتامیه رویداد ملی «برای ایران» که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، اظهار داشت: خیلی خوشحالم در چنین جمعی که داوطلبانه ظرفیت خود را برای خدمت به محرومین به کار میگیرند، حضور دارم؛ شما عزیزان در ابتدای راه خود علم را با عمل هر دو پیگیری میکنید. بنده دانشجوی همین دانشگاه بودم و علاقه زیادی به این دانشگاه دارم، به همین جهت از هر فرصتی برای حضور در این دانشگاه استفاده میکنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: معتقدم یک تفاوت ماهوی بین گروههای جهادی دانشگاهی و دیگر اقشار وجود دارد، تفاوت ماهوی این است که حتما گروههای دانشگاهی باید پیشقراول مدیریت دانش هم باشند. دانشجویان باید بتوانند با تکیه بر دانش خود این فرهنگ بسیار زیبا را با مبانی مستحکم پیش ببرند، بهترین فرصتهای مهارتآموزی و تربیت انسانهای مفید و پیشرفت ایران عزیز در دانشگاه است.
قالیباف خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که باید توجه کنیم این است که خاستگاه چنین کار خیری کجاست؟ اولین موضوعی که باید به آن توجه کنیم روحیه جهادی است. روحیه جهادی یک روحیه برخاسته از جوهره و درون افراد است و هرگز تحت تاثیر عوامل بیرونی قرار نمیگیرد. در گرمی و سردیهای روزگار تحت تاثیر قرار نمیگیرد، روحیه جهادی هیچگاه خسته نمیشود، زیرا کار برای خدا خستگی و ناامیدی ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما نیازمندیم الگوهای اجتماعی را در عرصۀ فعالیتهای جهادی مستند کنیم تا همه از آن استفاده کنند و روبهجلو حرکت کنیم. روشن بگویم. ما مبانی نظری فعالیتهای عرصۀ نیکوکاری را باید منسجم و قابل ارائه باید فراهم کنیم و دانش این عرصه را مدیریت کنیم. در این حوزه عقبیم. این عرصهها بسیار متنوعاند. کارهای جهادی در حوزۀ کشاورزی و فنی و عمرانی و هنری و هر فعالیت جهادی در جامعه باید الگوسازی شود.
قالیباف بیان کرد: وقتی برخی افراد مهم در سطوح بالای سیاسی میگویند این حلقههای میانی چیستند، نه آنکه نمیدانند این حلقهها چیستند، بلکه میخواهند بگویند این نیروهای جهادی اعتباری ندارند. ما باید نشان بدهیم که کار جهادی معتبر است.
وی گفت: برای این اعتبار، علاوهبر اینکه باید کار عمیق و دقیق علمی انجام بدهیم، باید دو ویژگی داشته باشیم: یک آنکه باید محرومترین قشر و ضعیفترین افراد را محور قرار بدهیم. در این حوزه، جغرافیا هم مهم است. دو آنکه ما باید قبل از رفتن به منطقهای نظام مسائل آنجا را بشناسیم و بدانیم پیشران آن منطقه چیست. بدون شک نظام مسائل است که قدرت حل مسئله به ما میدهد. اینجاست که باید آمایش سرزمینی داشته باشیم تا کارهای جزیی ما همجهت شوند.
قالیباف ادامه داد: در گروههای جهادی، نگوییم غیرانقلابی و انقلابی. هر در گروه جهادی هرکه برای خدمت به یک انسان یا یک محروم داوطلب شد، نه در خدمتگزاری سؤال کنیم که چه هستی، نه از آنی که خدمت و کمک میگیرد بپرسیم که هستی و چه هستی. مهمترین فضایی که میتوانیم حرف انقلاب را بزنیم، همین فضاست.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: کار جهادی یعنی تداوم فرهنگ اربعین. این را میگویم، چون همهتان حس میکنید. این دو هفتۀ اربعین، چه فضایی حاکم است؟ میلیونها نفر شرکت میکنند. آیا سازمانی وجود دارد؟ یک حرکت بهتماممعنا مردمی است. آیا در آنجا آسیب اجتماعی بزرگی میبینید؟ آنقدر فضا معنوی و مطهر است که اصلاً افراد میآیند برای پاک شدن. چرا ما در کارهایمان فرهنگ اربعین را ادامه نمیدهیم؟ آیا در اربعین به کسی میگویم تو برو و تو نرو؟ در کار جهادی هم این کار را نکنیم. بگذاریم همه در کار خیر شریک باشند. این محل عمقبخشیدن به انقلاب همینجاست.
قالیباف خاطرنشان کردیم: تصور نکنیم که همه کسانی که به جبهههای جنگ میآمدند در اوج عرفان قرار داشتند، بلکه بسیاری از افراد در فضای دفاع مقدس به عرفان میرسیدند، بنابراین بسیاری از افراد هم میتوانند در فضای کار جهادی متحول شوند، بنابراین ضرورت دارد که در حوزه کارهای جهادی افراد را دسته بندی نکنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما در فضای کار جهادی اعتمادسازی کنیم، بسیاری موضوعاتی که در کشور در حوزههای مختلف مانند سیاسی، اجتماعی، امنیتی و ... داریم در فضای کارهای جهادی مرتفع میشوند، زیرا با یکدیگر به گفتوگو مینشینیم، معتقدم هیچ فرصتی برای پرورش کارد و نهادسازی بهتر از کارهای جهادی نیست. بالاخص اگر با جامعیتی که خدمتتان عرض کردم کار جهادی صورت بگیرد.
انتهای پیام/ 371