به گزارش خبرنگار دفاعپرس از بیرجند، سرهنگ پاسدار «غلامرضا فلاحی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی امروز (سهشنبه) در نشست هماندیشی دانشنامه دفاع مقدس استان، اظهار داشت: استان خراسان جنوبی در دوران هشت سال دفاع مقدس با حضور ۳۰ هزار رزمنده، تقدیم دو هزار شهید، چهار هزار و ۳۰۰ جانباز و ۲۴۰ آزاده به خوبی نقشآفرینی کرده است.
وی با تأکید بر اینکه دفاع مقدس گنجینهای عظیم و ارزشمند است که باید از این گنجینه الگوگیری و بیشترین بهرهبرداری شود به تبیین اهداف تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان اشاره و بیان داشت: یکی از برنامههای ما تدوین دانشنامه دفاع مقدس در خراسان جنوبی بوده و روند تدوین آن در حال اجرا است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی تصریح کرد: تدوین دانشنامه استان خراسان جنوبی از سال 1395 شروع و در همان سال 1860 عنوان مقاله شناسایی که از این تعداد، حدود 700 مقاله در ارزیابیهای اولیه مورد قبول واقع شد.
سرهنگ فلاحی تبیین کرد: این دانشنامه یک شورای علمی دارد که این شورا متشکل از اساتید دانشگاه و بخشی از رزمندگان دفاع مقدس است که ذیل این شورای علمی چهار گروه در حال فعالیت و انجام کارهای تخصصی هستند و با تهیه و انتشار این دانشنامه میتوان روحیه و دیدگاه رزمندگان این انقلاب را به نسل جوان امروزی منتقل کرد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 220 مقاله نگارش شده و ارزیابی کشوری گرفته و امسال باید حدود 100 مقاله نوشته شود، تصریح کرد: شهرستانها نیز در حال حاضر مشغول به همکاری هستند و انتظار میرود به مانند گذشته دانشگاهها خصوصا دانشگاه بیرجند بیشترین همکاری را در این زمینه با ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس داشته باشد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی دانشنامه دفاع مقدس را یک جهاد علمی و فرهنگی و گامی بلند در راستای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی دانست و افزود: اگر در تهیه دانشنامه دفاع مقدس تعلل کنیم، آیندگان در شناخت شهدا با چالشی جدی مواجه میشوند بنابراین در تهیه آن همه باید اقدامی جهادی و عملی صورت دهیم.
سرهنگ فلاحی اقدامات صورت گرفته در راستای حفظ و نشر اسناد دفاع مقدس، اقدامات و برنامههای انجام شده در مجموعه استان را امیدوار کننده توصیف کرد و بر تداوم کار و تسریع در امر تهیه دانشنامه دفاع مقدس استان با همکاری همه دستگاههای استان تأکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیتهای پژوهشی بسیار خوبی در زمینه دفاع مقدس وجود دارد که خدمت دانشگاهها ابلاغ شده و منتظر ورود اساتید فعال و انجام اقدامات پژوهشی و حمایت از آنها هستیم لذا کمیته پژوهش دفاع مقدس جلسات متعددی را در دانشگاه بیرجند برگزار کرده و پیگیریهای را بابت این موضوع در دست اقدام دارد.
انتهای پیام/