به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «همین شهید نادر مهدوی که شما آقایان چند بار اسمش را اینجا آوردید، کسی از دوستان ما که وارد در این موضوعات است میگفت اگر ایشان متعلّق به کمونیستها بود، یک چگوارا از او درست میکردند؛ یعنی یک چهرهی بینالمللی مبارز. این جوان کمسال یک چهرهی این جوری دارد: حضورش در منطقهِی خلیج فارس، آن درگیریاش با آمریکاییها، بعد هم دستگیری و شکنجه و شهادتش؛ یعنی یک شخصیّتهای اینجوریای در بوشهر هستند.» این عبارات بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای کنگره سرداران شهید استان بوشهر در دیماه ۹۸ است. بیانات رهبر انقلاب به حماسه آفرینی شهید نادر مهدوی در جنگ نفتکشها دلالت دارد.
این شجاعت و توکل و عشق به درد دنیاداران نمیخورد!
فرمانده ناوگروه دریایی ذوالفقار، وابسته به منطقه دوم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که وضعیت کابوس واری برای ارتش آمریکا در خلیج فارس رقم زده بود. همان که سید مرتضی آوینی در وصفش نوشته است: «کجاست آن شجاعت و توکل و عشقی که مثل نادر مهدوی یا بیژن گرد بر یک قایق موتوری بنشیند و به قلب ناوگان الکترونیکی شیطان خلیج فارس حمله برد؟ میپرسید این شجاعت و توکل و عشق به چه درد میخورد؟ هیچ! به درد دنیاداران نمیخورد، اما به کار آخرت عشاق میآید که آنجاست دار حاکمیت جاودانه عشاق.»
شهید نادر مهدوی خرداد ۱۳۴۲ در روستای نوکار، از توابع شهرستان دشتی استان بوشهر دیده به جهان گشود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت بسیج درآمد و از آن تاریخ تا زمان شهادت، تمام زندگی خود را صرف تحقق اهداف والای اسلام و انقلاب اسلامی نمود. با شروع جنگ تحمیلی، در حالی که هفده ساله بیشتر نداشت، وارد عرصه خدمت در جبهههای جنگ شد و با اولین کاروان رزمندگان اسلام از شهرستان دشتی، آماده اعزام به بوشهر، جهت گذراندن آموزش نظامی شد.
تشکیل ناوگروه دریایی ذوالفقار
با شروع عملیات بدر شهید مهدوی با گروهان دریایی تحت امر خود، فعالانه و با رشادت تمام، در این عملیات شرکت جست و حماسههای به یادماندنی را از خود به نمایش گذاشت. شهید مهدوی که تا آن زمان، تجارب فراوانی از حضور در جبههها بهدست آورده بود، تصمیم به تشکیل ناوگروه دریایی گرفت و آن را ذوالفقار نام نهاد. ناوگروه دریایی ذوالفقار، وابسته به منطقه دوم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و شهید تا زمان شهادت، فرماندهی آن را بهعهده داشت. تشکیل این ناوگروه، بی تردید نقطه عطفی در کارنامه دفاعی ایران در دوران افتخارآمیز دفاع مقدس به حساب میآید؛ چرا که با تشکیل آن، نیروی دریایی ایران، جانی تازه گرفت.
مدتی قبل از شروع عملیات والفجر۸ که تصرف فاو از جمله دستاوردهای آن بود، شهید مهدوی با همه توان و باتلاش به آماده سازی و انسجام ناوگروه پرداخت و سرانجام، این یگان رزمی تازه تأسیس را جهت شرکت در عملیات والفجر ۸ به سطح آمادگی رساند.
حمایت غرب از عراق و آغاز جنگ نفتکشها
با تقویت و تثبیت هرچه بیشتر قدرت نظامی ایران در نبردهای دریایی، عرصه بر حزب بعث عراق و حامیان غربی آن تنگ شد و در این هنگام بود که با مشاهده ضعف روزافزون قدرت نظامی عراق در برابر ایران، ایالات متحده آمریکا به ناچار به صورت آشکارا و علنی در قالب سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، به بهانه حفاظت از نفتکشهای برخی از کشورهای عربی وارد خلیجفارس گردید و در خط مقدم جنگ علیه ایران قرار گرفت.
تصور اولیه این بود که با ورود نیروهای نظامی آمریکا به خلیجفارس، نیروهای ایرانی اقتدار خود بر این پهنه آبی فوقالعاده مهم را از دست خواهند داد و موازنه قدرت نظامی به نفع عراق تغییر خواهد کرد. اما رزمندگان سپاه ایران و در رأس آنها سردار شهید مهدوی با رشادتها و جانفشانیها و تدارک دهها عملیات شجاعانه علیه ناوهای هواپیمابر و غولپیکر آمریکایی و با کسب پیروزیهای متعدد و کوبنده، باطل بودن این تصور را به اثبات رساند.
۳ اثر مستند درباره شهید نادر مهدوی
تاکنون اثر داستانی و نمایشی شاخصی در خصوص شخصیت شهید نادر مهدوی ساخته نشده است. اما در قالب مستند آثاری همچون مستندهای «رو در رو با شیطان»، «کابوس آمریکایی» و «پای پیاده روی آب» به موضوع زندگی مجاهدانه شهید نادر مهدوی در جنگ با ناوهای آمریکایی در خلیج فارس پرداختهاند. تقابل قایقهای تندرو نیروی دریایی سپاه پاسداران با ناوهای آمریکایی اسکورت کننده نفتکشهای عراق و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس اختصاص پیدا کرده است.
منبع: فارس
انتهای پیام/ ۱۳۴