به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، مراسم رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی سردار سرتیپ پاسدار «نصرالله فتحیان» با حضور «محققی» معاون وزیر بهداشت، «عوض زاده» معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح، «بینات» معاون بهداشت و درمان سپاه پاسداران، سردار فتحیان مسئول بهداری قرارگاه خاتمالانبیاء، سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا، «پیرحسین کولیوند» رئیس جمعیت هلالاحمر، سردار «علایی» فرمانده قرارگاه نوح در دوران دفاع مقدس، سردار «غلام پور» فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس، سردار «علیمحمد نائینی» رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و جمعی از پزشکان، کادر درمان، پژوهشگران و راویان، در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.
سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا و رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در آیین رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی سردار سرتیپ پاسدار دکتر نصرالله فتحیان با عنوان «بهداری رزمی» ضمن تشکر از ریاست مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برای برگزاری تاریخ شفاهی فرماندهان دوران دفاع مقدس گفت: من صمیمانه از ابتکار برادر بسیار عزیز و ارزشمندم سردار دکتر نائینی که واقعاً شهید زنده هستند تشکر میکنم. رستههای تخصصی جنگ مانند بهداری رزمی، توپخانه، زرهی، مخابرات، مغفول مانده بود.
وی با اشاره به جنگ در غزه و مقاومت مردم فلسطین اظهار کرد: لعنت خدا بر ظالمین و لعنت خدا بر قوم صهیونیست که اینگونه، بیش از پانزده هزار شهید، پنج، شش هزار شهید هم زیر آوارها ماندند، پنج، شش هزار نفر از پانزده هزار نفر هم زن هستند. آنها به زن و کودک رحم نکردند. اما شکست خواهند خورد و این وعده الهی است.
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با بیان اینکه مردم غزه مقاومت را از ایرانیها یاد گرفتهاند، یادآور شد: مردم غزه که متشکل از دو میلیون نفر هستند، از غزه خارج نشدند و دارند مقاومت میکنند، آنها از شصت روز پیش دارند مقاومت میکنند. این مقاومت نتیجه مقاومت ملت ایران است که در مقابل هشت سال مقاومت کردند.
وی جبهه مقاومت را محصول دفاع مقدس برشمرد و گفت: محصول دفاع مقدس جبهه مقاومت شد، جبهه مقاومت در فلسطین تجهیز شد. ببینید انصارالله دارد چهکار میکند، هم آمریکاییها و هم اسرائیلیها را میزند.
سردار صفوی در ادامه با اشاره به آشنایی بیش از چهلوچهارساله خود با من سردار نصرالله فتحیان یادآور شد: ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ ما در اصفهان سپاه را تشکیل دادیم، سردار فتحیان سال ۱۳۵۸ سپاه شاهینشهر را تشکیل داد و فرمانده سپاه شاهینشهر شد. با شروع جنگ در کردستان شهید بروجردی ایشان را به کردستان فرستاد.
وی افزود: اردیبهشت سال ۱۳۵۹ در سنندج، بعد سقز، مریوان، سردشت درگیر جنگ ناجوانمردانهای بودیم. واقعاً جنگ بدی بود. ولی این جنگ به ما یاد داد که برای دفاع مقدس آبدیده شویم، اصلاً یک تجربه بود، خدا میخواست این میدان را تهیه کند. بهداری که در کردستان تشکیل شد، سردار فتحیان کنار ما آمد. وضع ما خیلی پیچیده بود، باور کنید هیچچیزی نداشتیم. آن زمان وقتی به دستور شهید یوسف کلاهدوز به اهواز رفتم در جلسهای که با آقای شمخانی داشتیم از نقشه گردشگری برای توضیح منطقه استفاده میشد.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با اشاره به اینکه اولین ایستگاه بهداری را سردار فتحیان ایجاد کرد، گفت: سر بنده ترکش خورد و در این بهداری سر من را بخیه زدند.
وی با اشاره به گستردگی فعالیت و مسئولیت سردار فتحیان بیان کرد: بیستم بهمن سال ۱۳۶۴ ساعت ۱۰:۳۰ عملیات فاو را شروع کردیم، بنده فرمانده نیروی زمینی سپاه بودم، در سن ۳۳ سالگی هفتاد هزار نیرو را از اروند عبور دادیم. در فاو همان شب اول من از رودخانه عبور کردم، سردار غلامپور با من آمدند. آقای فتحیان مسئول بهداری بود، آنجا ایشان بیمارستان فاطمه زهرا (س) را راهاندازی کرده بود، ولی در بیمارستان نبود.
سردار صفوی افزود: همان شب اول عملیات ایشان سوار قایق شد و به آنطرف رودخانه آمد تا ببیند وضعیت بچهها چگونه است و از دو روز بعد در خود منطقه فاو پست امداد توسط یگانهای خطشکن مثل لشکر ۲۷، لشکر عاشورا، لشکر ۲۵ کربلا ایجاد شد. وقتی عراقیها در روز دوم غافلگیر شدند بمباران شیمیایی را شروع کردند. روزی سیصد سوتی بمباران شیمیایی بود.
وی با بیان اینکه دو، سه روز اول جنگ فقط چهارده، پانزده هزار مجروح شیمیایی داشتیم، به سختیهای انتقال مجروحین به عقب و درمان آنها اشاره کرد و گفت: امدادگرها باید مجروحین را به کنار رودخانه میآوردند و از آنجا به بیمارستان فاطمه الزهرا (س) منتقل میکردند. خدا میداند در این عملیات که هفتادوپنج شبانهروز طول کشید این تعداد مجروح چگونه سروسامان داده شدند. چگونه داروهایشان تأمین میشد. چگونه دکترها و پزشکهای عزیزمان را به منطقه عملیاتی اعزام کردند.
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا اظهار کرد: دکتر محققی در بیمارستان فاطمه الزهرا (س) در اتاق عمل جراحی میکردند. پزشک ۴۸ ساعت، ۷۲ ساعت در اتاق عمل سرپا میایستاد. این حجم عظیم مجموعه را چه کسی آنجا مدیریت و ساماندهی میکرد؟ این شخص کسی نبود جز فرمانده بهداری سردار فتحیان.
سردار صفوی با اشاره به کتاب تاریخ شفاهی سردار فتحیان گفت: من قسمت زیادی از این کتاب را خواندهام، ایشان صادقانه نوشته است، من به حافظه ایشان حسرت میخورم، حافظه خوبی دارد، دقیق نوشته است، از نقش ارتش، سپاه، بسیج، هوانیروز و جهاد سازندگی نوشته است.
وی آثار مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس را بسیار ارزشمند خواند و تأکید کرد: با وجود اینگونه آثار، در پنجاه سال آینده، نسل آینده ما، نسل فردای ما میدانند پدرانشان چه زحمتی کشیده و چه فداکاری بزرگی انجام شده تا ایران، ایران شود و این کشور حفظ شود. بدانند که خون شهدا ایران را حفظ کرد. امروز اگر در مقابل آمریکا ایستادیم، اگر در مقابل رژیم صهیونیستی ایستادیم، اگر در مقابل دنیا ایران عظمت دارد، عزت دارد، ما قدرتمند شدیم، همه به خاطر این جانفشانیها است.
انتهای پیام/ 161