به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، پایگاه خبری تحلیلی آمریکایی هیل با اشاره به نقشآفرینیهای ایران در کشورهای حوزه دریای سیاه ایران عنوان کرده است؛ ایران شاهد بازارهای پرسود در سراسر منطقه دریای سیاه است. این کشور همچنین فرصتی برای گسترش همکاری استراتژیک با روسیه میبیند؛ و این احتمال وجود دارد که آمریکا در سال ۲۰۲۵ به سمت داخل حرکت کند. (سیاست نگاه به داخل و اولویت داخل بر سطح بینالملل)
این پایگاه عنوان میدارد: ولیسلاوا پترووا در ماهمیگذشته از صوفیه به تهران سفر کرد.
معاون وزیر امور خارجه بلغارستان با حجاب در دیدار با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، از توافقات جدیدی خبر داد که از طریق گسترش همکاریهای تجاری و فرهنگی، بلغارستان عضو ناتو و حکومت دینی ضدآمریکایی را به یکدیگر نزدیک میکند. بلغارستان و ایران چندین سال پیش برای تعمیق همکاری در زمینه انرژی هستهای توافق کرده بودند.
هیل میافزاید: تابستان گذشته، مهمان دیگری در ایران آمد این مهمان لازار کومانسکو، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه (BSEC) و وزیر خارجه سابق رومانی بود. کومانسکو با امیرعبداللهیان نشست داشت و ابراز علاقه کرد که «همکاری فعال را افزایش دهد.» ایران در سال ۲۰۲۲ با یک شرکت رومانیایی قراردادی برای صادرات فنی و مهندسی نامشخص امضا کرد.
در ادامه این یادداشت عنوان شده است: ایران خواهان همکاری اقتصادی و فناوری با رومانی و بلغارستان اعضای ناتو و اتحادیه اروپا است. در حال گسترش روابط اقتصادی با ترکیه، آذربایجان و ارمنستان نیز است؛ و برای رهبران ایرانی، تجارت استراتژی است و سیاست خارجی ضد غرب است. جای تعجب نیست که جمهوری اسلامی بخواهد در منطقه دریای سیاه بیشتر درگیر شود تا همکاری راهبردی خود با روسیه را گسترش دهد.
هیل خاطرنشان میکند: طی دو سال گذشته ایران به عنوان یکی از متحدان واقعی ولادیمیر پوتین ظاهر شده است. تهران دانش عمیقی در مورد دور زدن تحریمها ارائه میدهد و در صورتی که هیچ کس دیگری این کار را نکند، سلاحهای مرگبار ارائه میدهد؛ و یک معادله مابه ازا و پایاپای وجود دارد. منطقه دریای سیاه هم مسیر ترانزیتی و هم مقصد نهائی تسلیحات و تجارت غیرقانونی نفت ایران است؛ و روسیه میتواند این راه را باز کند.
ایران دانش و تجربه گستردهای در زمینه دور زدن تحریمها دارد. ایرانیان به عنوان یک قدرت صادرکننده انرژی که طی چند دهه با یک رژیم تحریم جدی مبارزه میکند، در این هنر مهارت پیدا کردهاند. ایران در ناوگانی از برای جابهجایی کالاهای تحریم شده، بهویژه نفت و تسلیحات سرمایهگذاری کرد. مالکیت و حرکات این کشتیهای به اصطلاح کشتیرانی تاریک نام دارد.
در ادامه این یادداشت اظهار شده است: به محض اینکه رژیم تحریمهای جامع روسیه را در سال گذشته مورد حمله قرار داد، صدها کشتی از ناوگان ارواح ایران در مسیرهای به و از روسیه شروع به فعالیت کردند. بسیاری از این کشتیهای ارواح اکنون در مسیرهای ورودی و خروجی بنادر دریای سیاه روسیه هستند. وزارت خزانهداری ایالات متحده هشدار میدهد که آنها از طریق تنگههای بسفر و کرچ فعالیت میکنند.
البته این کمترین نگرانی ماست. اگر کنترل نشود، همکاری استراتژیک دریایی روسیه و ایران عمیقتر خواهد شد.
هیل همچنین مدعی است: در ژوئن، جمهوری اسلامی اعلام کرد که قصد دارد یک شرکت کشتیرانی مشترک با پوتین ایجاد کند. روسیه به ایران (و چین) اجازه دسترسی به کانال ولگا-دون را داده است، تنها آبراهی که مسکو و تهران اکنون میتوانند از طریق آن کشتیهای ناوگان خود در دریای خزر را به دریای سیاه بفرستند. تا سال گذشته، کرملین هرگز به هیچ کشور دیگری اجازه دسترسی به این کانال را نداده بود. اکنون تهران در حال حرکت – و کمک به مسکو در لایروبی و گسترش – این کانال استراتژیک حیاتی است.
این رسانه آمریکایی همچنین ادعا دارد: اخیرا کاخ سفید هشدار داده است که ایران میتواند موشکهای بالستیک در اختیار روسیه قرار دهد. ایران میخواهد میلیاردها دلار تجهیزات نظامی از روسیه بخرد، از جمله مدرنترین جتهای جنگندهای که روسیه ارائه میکند. اواخر ماه گذشته، تهران مدعی شد که قرارداد خرید جنگندههای پیشرفته سوخو-۳۵، بالگردهای جنگی و صدها هواپیمای آموزشی نهائی شده است.
در پایان این یادداشت عنوان شده: اکنون زمان آن نیست که آمریکا به سمت داخل بچرخد. در هر صورت، واشنگتن به یک دید وسیعتر و بازتر در جهان نیاز دارد.
منبع: کیهان
انتهای پیام/ ۱۳۴