به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، نشست تخصصی «دفاع مقدس، الگوی مدیریت جهادی» با حضور سردار «محمدرضا زهدی» از فرماندهان ارشد دوران دفاع مقدس امروز (دوشنبه) در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
سردار زهدی در این نشست با تاکید بر اینکه به دفاع مقدس نباید تنها از دید نظامی نگاه شود، اظهار داشت: اینکه ما توانستیم بجنگیم و دشمن را از خاک کشور بیرون کنیم و عزت خود را حفظ کنیم موضوع مهمی است، اما نباید تنها از این دید به دفاع مقدس نگاه کرد.
سردار زهدی افزود: کشوری مثل اوکراین که خاکش اشغال شده با اینکه تمام دنیا پشتش ایستاده و دهها میلیارد دلار به او کمک میشود، اما هنوز نتوانسته خاکش را آزاد کند. در دفاع مقدس با اینکه همه دنیا مقابل ما بود با همت، غیرت، تلاش و فداکاری توانستیم از میهن اسلامی دفاع کنیم.
فرمانده پیشکسوت دفاع مقدس تصریح کرد: بحث ما، اما فقط از بُعد نظامی نیست بلکه میگوییم دفاع مقدس الگویی در همه حوزهها برای مدیریت حکمرانی است. اگر امروز در هر حوزه سبک مدیریتی دفاع مقدس را پیاده کنیم موفق خواهیم شد.
زهدی بیان داشت: در اواسط دهه ۷۰ کنگره شهدای آذربایجان را برگزار کردیم و به همین مناسبت خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و گزارش کار دادیم. معظمله در آن جلسه فرمودند «شهید باکری نه اینکه در جنگ تلاش کرد و با شهادت باکری شد، او در هر عرصهای که وارد میشد با آن ویژگیها بهترین فرماندهی را میکرد» لذا ما تجربه دفاع مقدس خود را میتوانیم به نسل حاضر منتقل کنیم تا با آن الگو حرکت کرده و موفق شوند.
وی با اشاره به جنبههای مدیریت جهادی افزود: ما در چهار مورد به مدیریت جهادی نیاز داریم. در سرعت، کیفیت، بهرهروی بیشتر و انجام ماموریتهایی که با روال معمولی میسر نیستند.
زهدی به اعتقاد و معنویت به عنوان یکی از مولفههای مهم در مدیریت فرماندهان دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: ایمان به خدا، اعتماد به نفس و خودباوری با اتکا به قدرت الهی، تلقی کار و انجام وظیفه به عنوان عبادت از جمله موضوعاتی است که فرماندهان در بحث اعتقاد و معنویت به آن عمل کردند. در رفتار و سیره عملی نیز ولایتمداری، شرح صدر، وفای به عهد، سبقت از دیگران در خدمت، صراحت، صداقت، اخلاص را سرلوحه خود قرار دادند.
این فرمانده پیشکسوت دوران دفاع مقدس پیروزی و شکست را جزوی از جنگ دانست و بیان کرد: رزمندگان به این باور رسیده بودند و از شکست کربلای ۴، پیروزی کربلای ۵ را به دست آوردند. انتقادپذیری، ایثار و فداکاری از ویژگیهای بارز فرماندهان بود و هیچ ماموریتی به نیروی خود نمیدادند مگر سختتر از آن را خود انجام میدادند.
زهدی همچنین گفت: فرماندهان مهارت ایجاد ارتباط انسانی و فرماندهی بر دلها را داشتند. برای فرماندهان بن بست مسیر و کار، بی معنی بود مثل تهرانی مقدم که مرد ماموریتهای ناممکن بود.
امیر حمیدرضا سهیلی جانشین سازمان حفظ آثار ارتش نیز بیان کرد: در مدیریت جهادی نیتمان باید کامل و هدف قرب و رضایت الهی باشد. در دفاع مقدس منابع معنوی از مادی بیشتر بود.
انتهای پیام/ ۱۴۱