به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس،همایش بازخوانی بازخوانی حماسه سوسنگرد با حضور سردار نجاتی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی، سرهنگ تیموری از پیشکسوتان و پژوهشگران دفاع مقدس، مهندس غرضی استاندار وقت خوزستان در آغاز جنگ تحمیلی و سرهنگ بازنشسته سید کاظم فرتاش فرمانده نظامی سوسنگرد برگزار شد.
سردار نجاتی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی در همایش بازخوانی حماسه سوسنگرد، اظهار داشت: عملیات شکست حصر سوسنگرد نقطه عطفی در دفاع مقدس می باشد.
نجاتی خاطرنشان کرد: از یک سو نقش مقام معظم رهبری و شهید دکتر مصطفی چمران در طراحی و هدایت فرماندهی عملیات و از سوی دیگر فرمان سرنوشت ساز امام خمینی (ره) مبنی بر شکست حصر سوسنگرد، مهمترین و برجستهترین رمز موفقیت نیروها در عملیات آزادسازی سوسنگرد بود.
در ادامه این همایش غرضی استاندار وقت خوزستان با اشاره به نقش استانداری در روزهای ابتدایی جنگ بیان کرد: اگر تدبیر و سازماندهی که در استانداری برای نیروهای درگیر در محاصره سوسنگرد انجام نمیگرفت، این شهر هرگز آزاد نمی شد.
غرضی افزود: ما در دفاع 8 ساله تجربههای فراوانی کسب کردیم و راه دفاع و جنگیدن را به ملل مسلمان جهان از جمله فلسطین، لبنان، افغانستان و عراق آموختیم.
وی در پایان سخنان خود از حماسه سوسنگرد بعنوان اقتدار نظام یاد کرد و آن را برگ زرینی در تاریخ دفاع مقدس شمرد و گفت: رزمندگان ما در مقابل 15 هزار عراقی جنگیدند و تلفات و خسارات فراوانی به آنان وارد کردند.
سرهنگ سید کاظم فرتاش که در زمان محاصره سوسنگرد از سوی حضرت آیت الله خامنهای فرمانده نظامی سوسنگرد منصوب شده بود، با بیان خاطرات خود از آن روزهای سخت و ابتدایی جنگ تصریح کرد: اگر مقام معظم رهبری و شهید چمران و تدبیر و هدایت و فرماندهی آنان نبود، بی تردید نه تنها سوسنگرد بلکه خوزستان هم برای همیشه از پیکر جغرافیای ایران جدا میشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کمبود امکانات از یکسو و کارشکنیهای بنی صدر از سوی دیگر و همچنین عدم سازماندهی نیروها آن هم بهدلایل خاص انقلاب و آن روزها آن چنان فشاری را بر مسئولان دلسوز نظام بویژه رهبر کبیر انقلاب حضرت امام (ره) وارد کرده بود که امام در یک فرمان سرنوشت ساز مبنی بر شکست حصر سوسنگرد تا 26 آبان سال 59 شور و حال خاصی به جبهه خودی دادند.