سفر رئیس جمهور به قطر/ اتحاد کشور‌های اسلامی راه جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی

سران کشور‌های اسلامی در اجلاس دوحه بر ضرورت اتحاد علیه جنایات رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
کد خبر: ۷۷۷۷۶۴
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۴ - 16September 2025

گروه سیاسی دفاع‌پرس: مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور به دعوت امیر قطر و با هدف محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی به‌ویژه پس از حمله هوایی به دوحه در اجلاس فوق‌العاده سران کشور‌های اسلامی و عربی حضور یافت.

رژیم صهیونیستی در چند روز اخیر با حمله هوایی به دوحه تلاش کرد سران حماس را ترور کند؛ عملیاتی که با اطلاع و هماهنگی آمریکا انجام شد، گرچه به شهادت شماری از نیرو‌های حماس منجر شد، اما رهبران این جنبش جان سالم به در بردند. لذا در پی این اقدام، موج گسترده‌ای از حمایت کشور‌های اسلامی از قطر و محکومیت رژیم صهیونیستی شکل گرفت و تصمیم برگزاری نشست فوق‌العاده در سطح سران اتخاذ شد که رئیس‌جمهور ایران نیز از سخنرانان اصلی این نشست بود.

پزشکیان پیش از عزیمت در فرودگاه مهرآباد گفت: این نشست اضطراری به دعوت امیر قطر و درخصوص تجاوز اسرائیل به دوحه برگزار می‌شود؛ رژیم صهیونیستی هیچ چارچوب و محدودیتی برای خود قائل نیست و بار‌ها به کشور‌های اسلامی از جمله لبنان، یمن، سوریه، عراق و ایران حمله کرده است؛ ارتش این رژیم با وجود آن که در غزه با نسل‌کشی موجب بروز فاجعه انسانی شده ولی آمریکا با وتو و حمایت‌های تسلیحاتی و تدارکاتی از رژیم آپارتاید اسرائیل دفاع می‌کند.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: امیدواریم در نشست سران کشور‌های اسلامی به جمع‌بندی برسیم و انسجام کشور‌های اسلامی در برابر اقدامات اسرائیل افزایش یابد. همچنین ضروری است که جنایات این رژیم در مجامع حقوقی بین‌المللی پیگیری شود. علاوه بر این، باید در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اقدامات عملی جدی‌تری صورت گیرد و حتی کشور‌های اسلامی می‌توانند ارتباط خود با این رژیم جعلی را قطع کنند.

پزشکیان پس از ورود به دوحه که با استقبال مقامات قطری و وزیر امور خارجه کشورمان روبه‌رو شد، نخستین برنامه سفر خود را دیدار با شیخ تمیم بن حمد آل‌ثانی امیر قطر قرار داد و سپس در دیدار با محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق با اشاره به تشدید جنایات رژیم صهیونیستی تصریح کرد: این رژیم بدون حمایت آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی قادر به ارتکاب چنین جنایاتی نبود؛ من از دوران رقابت‌های انتخاباتی تا امروز همواره اعلام کرده‌ام که تقویت وحدت و انسجام در کشور و جهان اسلام را دنبال می‌کنم و آن را مؤثرترین راه مقابله با جنایت‌های اسرائیل می‌دانم.

سفر رئیس جمهور به قطر/ اتحاد کشور‌های اسلامی راه جلوگیری از جنایات اسرائیل

وی در ادامه با یادآوری حمله رژیم صهیونیستی به ایران در میانه مذاکرات با آمریکا و همچنین بمباران محل نشست سران مقاومت فلسطین گفت: این اقدامات نشان می‌دهد ادعا‌های آمریکا و غرب درباره دیپلماسی و حقوق بشر، دروغی بیش نیست.

پزشکیان در سخنرانی خود در اجلاس فوق‌العاده دوحه حمله به پایتخت قطر را «تروریسم محض» خواند و ادامه داد: این حمله نتیجه دهه‌ها مصونیت رژیم صهیونیستی است که توسط قدرت‌های غربی فراهم شده است. جهان سال‌ها شاهد حمایت‌های بی‌قید و شرط از این رژیم بوده است؛ از وتو‌های آمریکا گرفته تا توافق‌های تجاری اروپا و فلج‌سازی نظام قضایی بین‌المللی.

وی تصریح کرد: جنایات رژیم صهیونیستی خطا‌های موردی نیستند، بلکه بخشی از دکترین تسلط، پاکسازی قومی و توسعه‌طلبی هستند که با حمایت آمریکا و برخی کشور‌های غربی تقویت می‌شوند. حمله به دوحه نشان داد هیچ کشور عربی یا اسلامی از تجاوزات این رژیم در امان نیست. امروز دوحه هدف قرار گرفت و فردا ممکن است هر پایتخت دیگری در جهان اسلام باشد. انتخاب روشن است: باید متحد شویم.

رئیس‌جمهور خطاب به سران کشور‌های اسلامی خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی و حامیانش بدانند حمله به دوحه نشانه قدرت نبود، بلکه از سر استیصال و ناامیدی انجام شد. رژیمی که به موقعیت خود اطمینان دارد نیازی به بمباران مذاکره‌کنندگان ندارد. شما همه خطوط قرمز را زیر پا گذاشته‌اید، اما ناخواسته اراده جمعی امت اسلامی را بیدار کرده‌اید.

پزشکیان در ادامه دیدار‌های خود با امامعلی رحمان رئیس‌جمهور تاجیکستان با تأکید بر روابط تاریخی و فرهنگی دو کشور گفت: ایران و تاجیکستان ظرفیت‌های ارزشمندی برای همکاری دارند که فعال کردن آنها منافع دو ملت را تأمین خواهد کرد. فقط اتحاد و انسجام کشور‌های اسلامی است که می‌تواند ماشین کشتار رژیم صهیونیستی را متوقف کند.

سفر رئیس جمهور به قطر/ اتحاد کشور‌های اسلامی راه جلوگیری از جنایات اسرائیل

وی همچنین در دیدار با جوزف عون رئیس‌جمهور لبنان هم اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال گسترش همکاری‌ها و تقویت روابط با لبنان و دیگر کشور‌های منطقه بر اساس احترام و منافع متقابل است. باور ما این است که هر آنچه را برای خود می‌پسندیم، برای دیگران نیز بپسندیم.

پزشکیان سپس در دیدار با شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان، بیان داشت: ایران و پاکستان ظرفیت‌های گسترده‌ای در حوزه همکاری‌های مرزی دارند که بالفعل شدن آنها به سود ملت‌های منطقه خواهد بود. پاکستان همواره در کمک به برادران مسلمان پیشگام بوده و راه مقابله با جنایات اسرائیل، فقط اتحاد کشور‌های اسلامی و اتخاذ موضع واحد است.

وی همچنین با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان نیز دیدار کرد و گفت: تعمیق همکاری‌های ایران و عربستان به سود دو ملت و کشور‌های منطقه است. اگر کشور‌های اسلامی متحد باشند، رژیم صهیونیستی هرگز جرأت تعرض نخواهد داشت. عربستان می‌تواند نقش مهمی در وحدت جهان اسلام ایفا کند.

سفر رئیس جمهور به قطر/ اتحاد کشور‌های اسلامی راه جلوگیری از جنایات اسرائیل

رئیس‌جمهور در ملاقات با عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر نیز با ابراز خرسندی از روند رو به گسترش روابط عنوان کرد: ایران و مصر دو تمدن بزرگ هستند و همکاری‌های آنها می‌تواند منافع ملت‌های منطقه را تأمین کند. امیدوارم روابط رسمی دو کشور هرچه سریع‌تر برقرار شود زیرا تقویت اتحاد و انسجام جهان اسلام مؤثرترین راه برای مقابله با تداوم جنایات رژیم صهیونیستی است.

انتهای پیام/381

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار