به گزارش دفاعپرس از همدان، «فرح بابایی» رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش نقش سلامت باروری در جوانی جمعیت با محوریت اخلاق حرفهای و کرامت مادری در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: سیاستگذاری در کرامت مادری و حفظ کرامت مادر در شکلگیری تجربهای خوشایند در فرد بسیار اثرگذار است.
وی با اشاره به اینکه موضوع افزایش جمعیت به عنوان اولویت مهم کشور در دستور کار همه دستگاههای ذیربط قرار گرفته است، گفت: کرامت مادری در روند افزایش جمعیت اثرگذار است و گزینههای سیاستی در این رابطه مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بعد از قانون جوانی جمعیت، در راستای تکریم مادران دستورالعمل کرامت مادری تدوین و به دانشگاهها ابلاغ شد، تاکید کرد: خط مشیهایی که باید مراکز بهداشتی و درمانی رعایت کنند در این دستورالعمل گنجانده شده است.
وی با اشاره به اینکه مجموعهای از خط مشیها در ترویج زایمان طبیعی در این دستورالعمل دیده شده است، عنوان کرد: احترام به شأن و منزلت نوزاد و مادر نخستین مورد در این دستورالعمل است.
بابایی دسترسی به اطلاعات و استقلال فردی مادر باردار را طبق این دستورالعمل مهم برشمرد و گفت: حفظ حریم خصوصی مادر، رعایت عدالت و عدم تبعیض بین افراد باید در ارائه خدمات مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه تغییرات خلق و خو و آسیبپذیری روانی در مادران باردار امری طبیعی است که در روند ارائه خدمات به آنها در این دوران باید مورد توجه باشد، افزود: توجه به مسائل روحی مادران هم به اندازه مسائل جسمی آنها حائز اهمیت است که می طلبد در دستور کار باشد.
رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تأمین سلامت و آرامش روانی مادر میتواند از افسردگی پس از زایمان نیز پیشگیری کند، گفت: برگزاری این سمینارها برای بازآموزی و تقویت پرسنل امری ضروری است.
وی با اشاره به اینکه هریک از ما در جایگاه خود موظف هستیم نقش خود را در روند ارائه خدمات مهم بدانیم و بر آن متمرکز شویم، ادامه داد: برقراری ارتباط خوب بعد از روند ارائه خدمت نیز تأثیر بسزایی در رضایت بیمار دارد.
بابایی با بیان اینکه ارزشیابی بعد از روند ارائه خدمات و اجرای دستورالعملها، موضوع مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: دریافت بازخورد از گیرندگان خدمت و تکمیل چرخه سیاستگذاری با دریافت این عکسالعملها، مرحله آخری است که میزان اثرگذاری و لزوم اصلاح یا تداوم روند را در ارائه خدمات مشخص میکند که امید است با رعایت این اصول، تجارب خوشایندی برای مادران فراهم کنیم.
انتهای پیام/