همایش بزرگداشت آیت‌الله مصباح در اصفهان برگزار شد

آیین بزرگداشت سومین سالروز ارتحال آیت‌الله مصباح یزدی، عالم ربانی در اصفهان برگزار شد.
کد خبر: ۶۴۱۰۵۷
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۹ - 28December 2023

همایش بزرگداشت آیت‌الله مصباح با عنوان «مصباح راه» در اصفهان برگزار شدبه گزارش دفاع‌پرس از اصفهان، آیین بزرگداشت سومین سالروز ارتحال آیت‌الله مصباح یزدی، عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد با عنوان «مصباح‌راه» با حضور علما، روحانیون و فضلا و مشتاقان این عالم شیعه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.

آیت‌الله «محمود عبداللهی» نماینده مردم استان اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در این آیین اظهار داشت: نکته‌ای که رهبر انقلاب بر آن تاکید داشتند و نسبت به آن تجلیل ورزیدند، علم و دانش آیت‌الله مصباح یزدی بود. گاهی اوقات افراد به دلیل ظهور و بروز سیاسی که دارند، علم و دانش‌شان تا حد زیادی مورد غفلت قرار می‌گیرد و دیده نمی‌شود. این اتفاق برای علامه مصباح هم افتاد.

وی با بیان اینکه افکار و ایده‌های ایشان می‌تواند مورد پرورش قرار گیرد و گسترش یابد افزود: جنبه سیاسی ایشان به قدری برجسته شد که علم و دانش‌شان مورد غفلت قرار گرفت. در حالی که آثار علامه مصباح یزدی نشان می‌دهد که ایشان در حوزه فلسفه و عرفان و سیاست، جامعه شناسی، تاریخ اقتصاد، روانشناسی و  حوزه های مختلف صاحب‌نظر و مرجع هستند.

نماینده مردم استان اصفهان در مجلس خبرگان رهبری  ابراز داشت: مقام معظم رهبری ایشان را اینگونه معرفی کردند: آقای مصباح از چهره های موصوف و معروف به علم و عمل و ابتکار هستند، از برکات ماندگار حوزه علمیه میباشند، ایشان پرکننده خلاء علامه طباطبایی و شهید مطهری بودند، منبع فکر و اندیشه بی غل و غش معارف اسلامی‌اند.

وی با بیان اینکه ایشان به کشورهای زیادی از جمله، کلمبیا، برزیل، شیلی، آرژانتین، مالزی، اندونزی، هند، چین، آمریکا داشته اند اضافه کرد: مقام معظم رهبری ۳ویژگی علامه مصباح یزدی را علم، بصیرت، صفا می دانند.

آیت الله عبداللهی خاطر نشان کرد: از اقدامات ایشان برگزاری دوره آموزشی طرح ولایت، دفتر همکاری بین حوزه و دانشگاه، موسسه امام خمینی، و بنیاد فرهنگی باقر العلوم اشاره کرد.

در ادامه این مراسم حجت الاسلام «علی مصباح یزدی» فرزند ارشد علامه و عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی گفت:  ایشان به ما می‌گفتند ما باید کاری را انجام دهیم که نیاز جامعه است و کسی نمی‌تواند انجام بدهد و آن تحقیق در مسائل علوم انسانی از نگاه اسلام است، ایشان تمام کتب علوم انسانی را مطالعه می‌کردند و درس می‌گرفتند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی های آیت الله مصباح یزدی این بود که هر مسئله‌یی را تا ریشه های عمیق آن که به بدیهات  برسد را دنبال می‌کردند، ایشان هر مسئله یی را از مبانی شروع می‌کردند و پله به پله جلو می آمدند تا به حل مسئله برسد و این مبناگروی و پایه گذاری حل مسئله براساس مبانی محکم و مستدل یک ویژگی بود که در محقیقین کم تر دیده می‌شود.

حجت الاسلام مصباح یزدی تصریح کرد: ایشان یکی از نیاز های جامعه اسلامی را و آنچه در علوم عقلی اسلامی از زمان اولین متفکرین اسلامی در کلام، فلسفه، عرفان بیان شده و نظریاتی که ارائه شده یک جا باید جمع شود تا در دسترس محققین و هم برای ارائه به جهان که مسلمان ها در علوم عقلی چه کردند، چه ابتکاراتی به خرج دادند و چه تئوری های پرداختند.

وی بیان داشت: ایشان با برنامه‌ای که پیشنهاد دادند، فرمودند شاید این کار ۲۰۰ سال طول بکشد و خود و آیندگان را آماده کنید تا اینکار را به سرانجام برسانید که این نگاه عمیق به علم را می‌رساند و یک دستی نگرفتن مسائل علمی و آینده نگری این از ویژیگی هایی است که کم تر در مسئولین و محققین می‌بینیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار