به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، حجتالاسلاموالمسلمین «احمد مروی» تولیت آستان قدس رضوی در نشست «روایت بصیرت» که امروز با حضور نخبگان و اساتید دانشگاههای مشهد به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع اصحاب علم، دانش و معرفت؛ اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلام (ص) بزرگترین تمدن بشری را با تکیه بر علم و دانش بوجود آورد و توانست با اعجاز قرآن و قلم، تمدن بزرگ اسلامی را برای بشریت به ارمغان آورد.
وی خاطرنشان کرد: به فرموده پیامبر اکرم (ص) اعمال در روز قیامت با علم و معرفت سنجیده میشود و علم میزان اعمال است. لذا مهمترین دوره تمدن بشری در صدر اسلام رخ داد و آن هم به خاطر توجه پیامبر گرامی اسلام به علم و دانش بود. خداوند به قلم و آنچه به وسیله قلم نوشته میشود، قسم یاد میکند که این نشاندهنده ارزش علم و دانش از منشر اسلام است.
دانش مایه عزت، اقتدار و استقلال کشور است
تولیت آستان قدس رضوی علم و دانش را مایه عزت، اقتدار و استقلال کشور دانست و با اشاره به روایت «العلم سلطان، علم مایه قدرت است.» از امیرالمؤمنین علی (ع)، افزود: علم میتواند به جامعه قدرت، عزت و اعتبار ببخشد؛ قدرت سیاسی و اقتصادی و فرهنگی با علم به دست میآید. چه بسیار کشورهایی که دارای منابع غنی خدادادی هستند اما در فقر زندگی میکنند. بهترین امکانات را خداوند برای آنها قرار داده ولی دیگران از آن بهره میبرند.
مروی با بیان اینکه شاید در کمتر دین و آئینی همانند اسلام به این میزان توجه و تکریم به علم و علما شده است؛ تصریح کرد: هیچ سرمایه و گنجی پرسودتر از علم نیست؛ زیرا همه گنجها به وسیله علم و زحمت دانشمندان به منصه ظهور میرسد؛ البته نه علم به ماهو علم، بلکه علمی که انسانیت و کرامت انسانی را به جامعه تحویل دهد و نفع آن برای همه مردم باشد.
این مقام مسئول عنوان داشت: امروزه علم در دنیای غرب در اختیار سرمایه داری و خفت انسانها است و علمی که به انسان کرامت دهد و آزادگی را برای جامعه به ارمغان بیاورد وجود ندارد؛ از این رو وظیفه دانشمندان این است نگذارند این سرمایه ارزشمند مورد سوء استفاده راهزانان فضیلتها و پاکیها قرار گیرد.
علم باید مردمسالار باشد نه سرمایهسالار
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه سخنان خود علمی که در خدمت قدرت، رفاه، آسایش دنیانت و سعادت دنیا و آخرت مردم باشد را ارزشمند دانست و با تأکید بر اینکه علم باید مردمسالار باشد نه سرمایهسالار، ابراز داشت: نماز رابطه انسان با خدا است و هیچ عملی نیز جای نماز را نمیگیرد اما توصیه شده است این فریضه واجب نیز بهتر است جمعی انجام شود، زکات نیز ارتباط انسان با مردم است و مردمسالاری در همه زوایای دینی و عبادی مورد توجه اسلام بوده است که این برگرفته از نگاه اسلام و کرامتی است که برای انسان قائل است.
وی یکی از افتخارات برجسته نظام جمهوری اسلامی ایران را توجه به ساحت مردمسالاری دانست و گفت: این هدیه جمهوری اسلامی نیست بلکه هدیه خداوند به بندگان است که در جمهوری اسلامی متجلی و زمینه ظهور و بروزش فراهم شده است.
مروی با اشاره به وقایع سال ۱۳۸۸، ادامه داد: در فتنه ۸۸ مردمسالاری و جمهوریت را مورد هجمه قرار گرفت؛ لذا رهبر معظم انقلاب اسلامی با تمام توان از جمهوریت انقلاب دفاع کردند و در انتخابات ۱۳۷۶ نیز جریانی که شاید کمتر گمان میرفت رأی بیاورد، رأی آورد و بزرگان جریان مغلوب به رهبر معظم انقلاب اسلامی نامه نوشتند که اگر دولت جدید هشت سال سرکار بماند، خسارات زیادی را برای کشور به بار می آورد و درخواست کردند انتخابات باطل شود. ایشان محکم جلوی این درخواستها ایستادند. این ایستادگی رهبر معظم انقلاب اسلامی طرفداری از جریان خاصی نبود، بلکه حمایت از جمهوریت نظام بود. موضع رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۸ عیناً همان موضع ایشان در سال ۱۳۷۶ بود.
نهم دی تجلی دفاع از مردمسالاری بود
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه نهم دی تجلی دفاع از مردمسالاری بود؛ گفت: باید با جریان مردمسالاری به نسل جوان هویت داد؛ دانشگاه و اساتید دانشگاه با نقش مرجعیت خود میتوانند تأثیر بسزایی در تعمیق مفاهیم مردمسالاری در جامعه داشته باشد. ملتی که فاقد هویت باشد، راحت طعمه دشمن خواهد شد.
وی یادآور شد: با مشارکت دادن آحاد مردم در انتخابات به ملت هویت داد؛ البته تنها مردم نیستند که باید پای صندوق رأی حاضر شوند بلکه مسئولین نیز در این میان مسئولیت سنگین دارند و باید با عمل به توصیههای رهبر معظم انقلاب اسلامی بستر حضور مردم را فراهم کنند و این مهم با شعار نمیشود.
مروی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی مشارکت قوی، رقابت واقعی، سلامت و امنیت را از اصول مشارکت مردم در انتخابات ذکر کردند، البته تحقق هرکدام از آنها ابزاری دارد که دستاندرکاران انتخابات باید ابزار آنها را برای مردم فراهم آورند و نباید حلقه را تنگ بگیرند؛ باید در چارچوب قانون اساسی و منویات معظم له که کاملا دایره حضور را وسیع و گسترده میکند، عمل کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به اساتید دانشگاهها توصیه کرد: به دانشجو فرصت سخن گفتن، ابراز نظرات و نقدها را بدهید، خصلت دانشجو پرخاشگری، مطالبهگری و با هیجان است و نباید از این بابت دلگیر شد، با طعنه و لعن هیچ جامعهای هدایت نشده است.
تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: سیره ائمه اطهار (ع) برای ما درس است باید به دانشجو شخصیت و هویت دهیم و به آنها احترام بگذاریم اگر از ناحیه ما این احساس شخصیت برآورده نشود؛ دیگران به آنها هویت میدهند چنانکه سال گذشته این خصلت را داشت، اما به لطف خدا پردهها کنار رفت.
در پایان این نشست، از مجموعه ۴۰ جلدی کتابهای «رهنامه» همزمان با سایر دانشگاههای کشور رونمایی شد.
مجموعه «رهنامه» به همت انتشارات انقلاب اسلامی، دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تهیه و تنظیم شده است.
انتهای پیام/