به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، محمدرضا مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور در نشست با جمعیت هلال احمر، کارکرد هلال احمر را از آن حیث که امدادرسان به مردم است بسیار شبیه بسیج دانست و اظهار داشت: تعریف کار بسیج گسترده است، از حوزههای فرهنگی و علمی گرفته تا حوزههای نظامی و امنیتی، اما از حیث دغدغهمندی نسبت به مظلومین، این دو سازمان آرمانها و حوزهی عمل مشترک دارند.
وی افزود: امدادگری قرین دلسوزی، از خودگذشتگی و ایثار نسبت به دیگران است؛ گذشتن از جان خود برای جامعه و پذیرش مسئولیت اجتماعی. وقتی این خدمت با نیت خالصانه انجام شود همان جهادی است که خداوند متعال فرمودند. به همین خاطر است که امام راحل (ره) فرمودند: "امدادگری از صفات انبیاست. "
رئیس بسیج اساتید افزود: یکی از صفات مشترک دیگر بسیجیان و امدادگران این است که هر دو باید آماده خطر و مشتاق از خودگذشتگی باشند. در جایی که همگان فرار میکنند، مثل شهرهای سوریه که مورد هجوم داعش قرار گرفته بود، این بسیجیها و امدادگرها بودند که خلاف جهت مردم آن شهرها که مشغول خروج از عرصه خطر بودند، دل به دریای عشق و جانبازی میزدند تا به داد مردم و مظلومین برسند.
مردانی تلاش برای جلب رضایت و خدمت به مردم را یک نوع جهاد دانست که در جمعیت هلال احمر در حال انجام است و گفت: مردم در جمهوری اسلامی ایران همه کاره اند و همه باید تلاش کنیم خدمتگزار خوبی برای مردم باشیم.
وی جمعیت هلال احمر را از سازمانهای موثر در همه مقاطع تاریخ کشور دانسته و خاطرنشان کرد: این جمعیت در دوران دفاعمقدس ۴۹۱ شهید تقدیم وطن کرده است که نشان از میزان حضور و نقش آفرینی این جمعیت در جبهههای جنگ دارد. این سازمان در طول دفاع مقدس نقش بسیار موثری داشت. نه فقط در درمان و جراحی و مداخلات پزشکی بلکه در انتقال مجروحان و شهدا، در پیشگیری از بیماریهای میکروبی و شیمیایی در مناطق عملیاتی، در آموزش نیروهای بسیجی و در بسیاری امور دیگر نقشآفرین بوده است.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به خدمات جمعیت هلال احمر حتی در پشت جبهه و در حمایت از خانواده شهدا و جانبازان، تامین داروهای کمیاب مجروحین (به ویژه داروهای جانبازان شیمیایی و اعصاب و روان)، اعمال پزشکی و جراحی و حتی در تهیهی دست و پای پروتزی برای جانبازان قطع عضو، عنوان کرد: جمعیت هلال احمر بعد از جنگ هم به واسطه عضویت در کمیته حمایت از اسرا و مفقودان، نقش موثری در حمایت و پشتیبانی از اسرا و خانوادههای آنان ایفا کرد. بنده جایی خواندهام که ۶ میلیون پیام را در آن مقطع هلال احمر از اسرا به خانوادههایشان و یا بالعکس رسانده بود.
وی شهادت امدادگران جمعیت هلال احمر، به ویژه شهیده مکرمه حسینی و شهید علیرضا سعادت در حادثه تروریستی مسیر گلزار شهدای کرمان، را جلوهای از تداوم خدمت این جمعیت در مسیر شهدا عنوان کرد و آن را مسیر حمایت از مظلومان عالم دانسته و گفت: در این مدت اخیر که از حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه میگذرد هلال احمر ایران واقعا فعال و اثرگذار ظاهر شد.
مردانی افزود: بیانیه مشترک کمیته و فدراسیون جهانی صلیب سرخ و هلالاحمر در ارتباط با غزه (در ۲۳ مهرماه ۱۴۰۲) که با نقش آفرینی هلال احمر ایران و پیگیری مجدانه برادر ارجمندم دکتر کولیوند به ثمر رسید، نقش موثری در افشای جنایات رژیم صهیونسیتی داشت. بعضی از مردم جهان ممکن است در بمباران اطلاعات جعلی رسانههای صهیونسیتی نتوانند حق را از باطل تشخیص دهند، ولی وقتی مردم دنیا از زبان یک سازمان بیطرف بینالمللی شنیدند که این رژیم صهیونسیتی دارد جنایت میکند خیلیها در دنیا نسبت به جنایاتی که در غزه اتفاق میافتد حساس شدند.
رئیس سازمان بسیج اساتید شهادت بیش از ۳۰۰ پزشک، پرستار و امدادگر در غزه را افتخاری برای جامعه هلال احمر، صلیب سرخ و مجموعههای پزشکی و در عین حال لکه ننگی بر پیشانی آمریکا دانست که در تمام این مدت بدون قید و شرط از رژیم کودک کش صهیونیستی حمایت کرده است.
وی سپس به حمله بیرحمانه رژیم صهیونیستی به بیمارستانها و به خاک و خون کشیدن صدها مرد و زن و کودک بیمار و مجروح و همچنین حملات روزانه به مدارس و دانشگاههای غزه از جمله بمباران دانشگاه اسلامی غزه، دانشگاه الازهر غزه، حملات مستمر به مساجد و حتی کلیساهای نوار غزه، استفاده از بمبهای حامل فسفر سفید، کوچ اجباری ساکنان و صاحبان فلسطین اشاره کرد و همه این موارد را نقض گسترده قوانین بینالملل بشردوستانه از جمله ماده ۸ اساسنامه دادگاه کیفری بینالمللی (کنوانسیونهای ۱۹۴۹ ژنو) عنوان کرد و آن را جنایت جنگی خواند.
مردانی تاکید کرد: آمریکا در زمان جنگ داخلی سوریه به گزارشات واهی یک گروه افراطی ِ به ظاهر امدادگر (کلاه سفیدها) که در مناطق تحت کنترل داعش، جبهه النصره و جبهه بقول خودشان تحریر الشام فعالیت میکرد، استناد کرده و بر اساس گزارش آنها بارها مناطق مختلف سوریه را در دفاع از کلاه سفیدها هدف حمله قرار داد، چرا؟ چون منافع آمریکا در حمله به سوریه بود. ولی میبینیم امروز در مورد غزه شهادت ۳۰۰ پزشک و پرستار و امدادگر و تخریب دهها بیمارستان و به شهادت رساندن صدها بیمار و مجروح توسط رژیم صهیونسیتی، باعث نمیشود که دولت خبیث بایدن کوچکترین موضعی علیه رژیم صهیونسیتی بگیرد.
این استاد دانشگاه گفت: اگر غرب ذرهای به منشور هفتگانه جهانی صلیب سرخ و هلال احمر (۱-بی غرضی. ۲- بی طرفی ۳-استقلال ۴- خدمت داوطلبانه ۵- بشر دوستی ۶- یگانگی ۷- جهان شمولی) اعتقاد واقعی داشت و عمل میکرد باید تمام قد مقابل رژیم کودککش صهیونسیتی میایستاد.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور خاطرنشان کرد: واقعیت این است که امروز ما شاهد تقابل دو تفکر و دوگروه و دو جبهه هستیم. یکی تفکر انقلابی و دینی و در واقع جبهه نظام اسلامی و انقلاب اسلامی است و یکی جبهه دروغگویی، جبهه لیبرال دموکراسی و رژیم صهیونیستی و غرب. امروز این دو جبهه در دنیا مرزبندی مشخصی پیدا کردهاند، امروز دیگر آمریکا در ایران تنها منفور نیست امروز ملتهای دنیا نیز نسبت به آمریکا و جنایات استکبار جهانی و ولیده نامشروعش صهیونیسم بینالملل ابراز انزجار میکنند.
مردانی افزود: امروز تنها مسلمانها نیستند که با این جبهه ظلم و زور تقابل میکنند بلکه آزادیخواهان دنیا در پایتخت کشورهای اروپایی در غرب و در همه عالم متوجه واقعیت شدهاند. امروز مقاومت اسلامی با تشکیلات، با ساز و برگ دفاعی، با سازماندهی در میدان مبارزه با استکبار جهانی است، اما آزادیخواهان جهان اگر چه سازمان رسمی ندارند، ولی با همان اندیشه و تفکر آزادیخواهی، مبارزه با جریان کفر و الحاد را در پیش گرفتهاند.
وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که هزینه مقاومت نسبت به هزینه سازش بسیار پایینتر است و مثال هم زدند آنهایی که راه سازش را پیش گرفتند، توسط سردمداران آمریکا و غرب حذف شدند، مثل کشور لیبی مثل صدام که به سمتشان رفت. نهایتا آنهایی که مقاومت و پایداری کردند و ایستادگی کردند، هزینه دادند، ولی توانستند دشمن را به عقب برانند و کسب پیروزی کنند.
مردانی افزود: امروز شاهد یک جنگ تمام عیار هستیم از یک طرف تمامی کفر و مخالفان جریان مقاومت و انقلاب قرار گرفتهاند و از یک طرف تمامی هواداران انقلاب اسلامی که با هم همدردی دارند، شاید هنوز به ظرفیت حداکثری نرسیده باشند، ولی در عین حال به برکت انقلاب اسلامی ایران و رهبریهای داهیانه مقام معظم رهبری و پیش بینیهای مدبرانه امام عظیم الشان، این جبهه مبارک امروز در مقابل مستکبرین عالم ایجاد شده است. امروز هسته مقاومت در کشورهای مختلف ایجاد شده است.
در ادامه مردانی ضمن اعلام آمادگی بسیج اساتید با ظرفیت بیش از ۵۳ هزار عضو هیات علمی برای خدمت به سازمان هلال احمر، بیان کرد: با توجه به تخصصهای مختلفی که اساتید بسیجی دارند، بسیج اساتید این آمادگی را دارد تا با مشارکت جمعیت هلال احمر، اندیشکدههای تخصصی در حوزه امداد و نجات، در حوزه مدیریت بحران و...، یا حتی در حوزههای تخصصیتر مانند امداد و نجات در صنایع نفتی، یا امداد و نجات دریایی، یا مدیریت بحران شهری را تشکیل دهد.
وی افزود: سازمان بسیج اساتید آمادگی دارد تا در تدوین طرحهای پیشگیرانه از جمله طرحهای مدیریت بحران همکاری و مشارکت نماید، همچنین این سازمان آمادگی دارد تا با همکاری و مساعدت سازمان هلال احمر و با استفاده از ظرفیتهای دو سازمان در جهت افزایش توان اساتید برای مقابله با حوادث و بلایای طبیعی و غیرطبیعی و امدادرسانی، اقدام به برگزاری دورههای مرتبط با سازمان هلال احمر مانند دوره امدادگری، دوره امداد و نجات و ... کند.
انتهای پیام/ 231