حجتالاسلام والمسلمین "غلامرضا صفایی" رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده معظم کل قوا در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس درباره ویژگیهای مطلوب بسیجی اظهار داشت: امام راحل در این زمینه میفرمودند "حضرت علی (ع) یک بسیجی بود"؛ اگر ما بسیجی مطلوب و ایدهالی را بخواهیم باید فکر، شجاعت و سبک زندگی امیرالمؤمنین را الگوی خود قرار دهیم.
وی افزود: البته به تعبیر خود حضرت علی(ع) نمیتوانیم مانند ایشان باشیم، اما باید به تبعیت و پیروی از آن حضرت تلاش کنیم. اگر بخواهیم این مطلب را در یک جمله خلاصه کنیم باید "در زندگی پیرو راستین امیرالمؤمنین باشیم"؛ اینگونه زندگی کردن روش و منش یک بسیجی حقیقی است.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به سبک زندگی انسان گفت: سبک زندگی به فکر هر انسانی بستگی دارد، یعنی اگر سبک زندگی را با ذرهبین نگاه کنیم به معنای مفهوم حجاب، چگونگی ارتباط با محرم و نامحرم، نامگذاری فرزندان، مهمانپذیری افراد، نحوه عباداتی همچون نماز، روزه و... در خانواده است.
وی ادامه داد: از دیگر مصادیق سبک زندگی میتوان به اخلاق و مراودات افراد با همسر، فرزندان، همسایگان، همکاران، مراجعین محیط کسب و کار و... اشاره کرد که نحوه عمل کردن در رابطه با هر یک از این مصادیق، سبک زندگی ما را مشخص میکند.
حجتالاسلام والمسلمین صفایی تصریح کرد: چگونگی ارتباطات و تعاملی که یک انسان با دیگران دارد در شناخت سبک زندگی افراد بسیار مهم و اساسی است. سبک زندگی افراد از رفتارها و منشها مشخص میشود، تغییر این سبک منوط به این است که ابتدا فکر و فرهنگ حاکم برای فرد مورد تایید باشد تا بر زندگی شخصی او اثر بگذارد.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده معظم کل قوا با تأکید بر لزوم داشتن روحیهٔ بسیجی برای گذر از شرایط سیاسی و اقتصادی بیان کرد: بسیجی یعنی کسی که در اسلام فانی شده و هدف، مقصد و غرض او بر مبنای اسلام است؛ بنابراین اگر برای اسلام دشمنی پدید آید، ابتدا باید این دشمن را شناخته و سپس در صدد یافتن راههای مبارزه با دشمن باشد.
وی با اشاره به اعمال فشارهای اقتصادی علیه ایران، بر ضرورت شناخت دشمن تأکید و خاطرنشان کرد: امروزه حربه در دست دشمن حربهٔ اقتصادی است؛ برای مبارزه با این حربه باید به دستورات اسلام در این زمینه عمل کنیم، مثلاً باید با در پیش گرفتن قناعت، از اسراف و هزینههای غیر ضروری در محیط کار و منزل خود دوری کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین صفایی در ادامه تاکید کرد: امام راحل میفرمایند "اگر دشمن فشار اقتصادی را به روی ما زیاد کند، ما فرزند رمضان هستیم"؛ ما در جنگ روانی نیز باید دشمن را شناخته و ببینیم که او در جنگ نرم چگونه عمل میکند، با این شناخت میتوانیم کاری کنیم که فعالیتهای دشمن بی اثر باشد.
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: برای یک بسیجی در شرایط فعلی لازم است که در مرحلهٔ اول دشمن و سلاحهایی که او در اختیار دارد را بشناسد، این سلاحهای دشمن میتواند فکری، اجتماعی و اقتصادی باشد. بسیجی باید در صدد این باشد که بتواند این سلاحها را از بین برده یا بی اثر کند تا آنها نتوانند به ریشهٔ اسلام صدمه و ضربهای وارد کنند.
گفتگو از سید محمد مشکوة الممالک