به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، در حالی که صادرات ترکیه به رژیم صهیونیستی در مدت یک ماه ۳۸ درصد افزایش یافت و از ۳۱۹ میلیون دلار در ماه قبل به ۴۳۰ میلیون دلار در دسامبر ۲۰۲۳ میلادی رسیده است، بیانیه وزارت کشور ترکیه مبنی بر دستگیری ۳۴ عامل موساد در هشت استان ترکیه همه را متعجب کرد.
منابع امنیتی و اطلاعاتی ترکیه اعلام کردند، عناصر جاسوسی رژیم صهیونیستی که بیشترشان سوری، عراقی، فلسطینی و لبنانی (حتی یکی از آنها خطیب مسجدی در جنوب این کشور بود) و تعدادی نیز با خرید اقامت، تابعیت ترکیه دریافت کرده بودند، ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با مسئول امور حماس در موساد داشتند.
صهیونیستها در بسیاری از شهرهای ترکیه مأموریتهای مختلفی به جاسوسها محول کرده بودند. این مأموریتها شامل رصد تحرکات برخی شهروندان عرب و ترک فعال در شبکههای اجتماعی، خبرنگاران و دشمنان رژیم صهیونیستی و اطلاعرسانی آن به موساد بود.
دستگاه اطلاعات ترکیه همچنین تماس برخی از این عناصر را با محمد دحلان، ساکن بلگراد فاش کرد که به نوبه خود دستوراتی را برای آنها صادر میکرد. دحلان از سال ۲۰۱۹ میلادی در لیست تروریستهای تحت تعقیب ترکیه قرار دارد و با برخی مظنونان موساد که در تماس نزدیک بود تا اعضای حماس و فلسطینیان مرتبط با حماس را زیر نظر داشته باشند و حتی برنامههایی برای ترور یا ربودن آنها حین تحرکاتشان در ترکیه، قطر و لبنان داشت.
اطلاعات موجود نشان میدهند شهید صالح العاروری ازجمله فلسطینیان مورد هدف بود که گفته میشود پس از توافق صلح ترکیه و رژیم صهیونیستی در سال گذشته میلادی، به ویژه پس از سفر اسحاق هرتزوگ، رئیس این رژیم به آنکارا در ۹ مارس ۲۰۲۲ میلادی، آنکارا را ترک کرد.
در آن زمان هرتزوگ از رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه خواسته بود روابطش را با حماس قطع یا متوقف و رهبران و مقامهای فلسطینی را به قطر اخراج کند تا این موضوع به گشایش صفحه جدیدی در روابط میان آنکارا و تل آویو منجر شود. اردوغان پس از این سفر سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی با یئیر لاپید، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی و سپس با بنیامین نتانیاهو سپتامبر گذشته در نیویورک و فضایی دوستانه در حاشیه نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیدار کرد.
دستگیریهای اخیر اهمیت بیشتری یافته است، زیرا پس از تهدیدات اطلاعاتی دو ماه گذشته رژیم صهیونیستی برای تعقیب رهبران حماس در قطر، ترکیه و لبنان انجام شد. مقامهای ترکیه در آن زمان به شدت به این تهدیدات پاسخ دادند و گفتند، آنکارا هرگونه اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی را در خاک خود تلافی خواهد کرد. هم زمان رسانهها به روابط موساد با شبهنظامیان کُرد شرق فرات پرداختند که بازوی سوری حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) هستند و اعضای آن هفته گذشته در جریان عملیات نظامی شان در شمال عراق ۱۲ نظامی ترکیه را کشتند.
رسانههای طرفدار اردوغان همچنین از دستگیری شهروندی صهیونیست به همراه همسرش خبر دادند که ۱۰ نوامبر ۲۰۲۱ میلادی در حال عکسبرداری از اقامتگاه شخصی اردوغان از تپهای مشرف به استانبول بازداشت شده بودند. آنها ۹ روز پس از بازداشت، با تماس تلفنی نفتالی بنت، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی با اردوغان آزاد شده بودند، البته لاپید، وزیر امور خارجه سابق رژیم صهیونیستی نیز با مولود چاووش اوغلو، همتای ترکش در این باره تماس گرفت.
منابع ترکیه بارها در زمینه بسیاری از نقاط تنش زای اطلاعاتی میان تل آویو و آنکارا صحبت کرده اند که اوج آن ۲۳ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی و شکست تلاش مأموران موساد برای ربودن مهندس فلسطینی بود که برنامه نفوذ به سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی را طراحی کرده بود، دو نفر در این زمینه دستگیر شدند که یکی از آنها فلسطینی است. رسانههای ترکیه همچنین از فعالیت عوامل موساد علیه هرگونه حضور نیروهای ایرانی در ترکیه و شمال قبرس که در آنجا شرکتهای صهیونیستی فعال هستند، خبر دادند.
این در حالی است که میانجی گران سیاسی بعید میدانند تنشها در روابط موساد و سرویس اطلاعاتی ترکیه (MİT) که هم اکنون به وسیله ابراهیم کالین، مشاور سابق اردوغان و جایگزین هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه اداره میشود، بازتاب منفی داشته باشد؛ چه اینکه هرگونه رابطه منفی میتواند تأثیر زیادی بر روابط دو طرف داشته باشد، به ویژه برای صهیونیستها که بخش عمده کالاهای اساسی خود را از ترکیه وارد میکنند.
به نظر میآید ترکیه از تخریب همه پلهای روابط خود با رژیم صهیونیستی و لابیهای صهیونیستی در آمریکا اجتناب میکند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز به آنکارا رفت تا با همتای خود، فیدان و رئیس جمهور ترکیه درباره همه موضوعات حساسی که بیش از حد دو کشور را نگران میکند، ازجمله جنگ غزه رایزنی کند.
حتی از این منظر میتوان بازنشستگی پیش از موعد و ناگهانی مورات مورگان، سفیر ترکیه در واشنگتن و بازگشت به آنکارا را تحلیل کرد. وی به دلیل روابط خاص و برجسته اش با لابیهای صهیونیستی شناخته شده است و نقش مهمی در آشتی ترکیه و رژیم صهیونیستی داشت. حتی پیشتر سلسله جلسات محرمانه و علنیای میان سرویسهای اطلاعاتی دو طرف برگزار کرد و در آن به تبادل نظر درباره امکان هماهنگی، همکاری و کار مشترک پرداختند.
منابع صهیونیستی نزدیک به موساد پس از انتصاب هاکان فیدان به عنوان رئیس دستگاه اطلاعات ترکیه در سال ۲۰۱۰ میلادی به وسیله اردوغان و اعلام نزدیکی وی به یک کشور همسایه، علیه فیدان موضع گیری کردند. البته این درست نبود، زیرا فیدان بعدها با هماهنگی و همکاری عربستان سعودی، قطر، امارات، آمریکا، فرانسه و سایر کشورهای اروپایی نقشی کلیدی در بحران سوریه ایفا کرد.
علاوه بر این، کشورهای عربی تاکنون به وعدههای خود درقبال اردوغان ازجمله اعطای میلیاردها دلار سعودی و اماراتی برای حمایت از بانک مرکزی ترکیه که جدیترین بحران مالی خود را تجربه میکند پایبند نبودند. آنکارا از این موضوع انتقاد میکند و مهمت شیمشک، وزیر امور دارایی ترکیه نیز نتوانست مؤسسات مالی بین المللی، آمریکایی و اروپایی را برای کمک به کشورش برای غلبه بر بحران مالی متقاعد کند. این امر مستلزم چراغ سبز آمریکا و تشویق لابیهای معروف صهیونیستی است.
منابع حامی اردوغان انتظار دارند این لابیها با نزدیک شدن به انتخابات شهرداریها در پایان ماه مارس، تمام ظرفیتهای خود را برای رفع مشکلات سیاسی و امنیتی ترکیه بسیج کنند. طبعاً در حالی که مخالفان اردوغان انتظار کاهش روابط و تنش با تل آویو در موضوعات امنیتی دارند، کمکهای لابی صهیونیستی با هدف برانگیختن احساسات ملی گرایانه میان هواداران رئیس جمهور ترکیه انجام میشود.
این همان کاری است که اردوغان از زمان به قدرت رسیدن در پایان سال ۲۰۰۲ میلادی قبل از هر انتخابات انجام میدهد، آن هم پس از آنکه رأی دهندگان ترک ثابت کردند تحت تأثیر اظهارات فرقهای و ملی گرایانه تاریخی قرار دارند، حتی اگر مانند تهدید اردوغان علیه رژیم صهیونیستی پس از حمله به کشتی مرمره در پایان ماه می ۲۰۱۰ میلادی ضد و نقیض باشد.
منبع: راهبرد معاصر
انتهای پیام/ ۱۳۴