به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، «سعید اوحدی» رییس اسبق بنیاد شهید و امور ایثارگران و از آزادگان دوران هشت سال دفاع مقدس امشب (دوشنبه) در آیین معرفی مجموعه ۷۸ جلدی «فرهنگنامه اسارت» نوشته مسعود دهنمکی، اظهار داشت: حلقههای عالم خلقت ظاهر و باطنی دارند؛ یک وقت ما از یک کویر عبور میکنیم که یک ظاهر خشک دارد که با چشم سر باید از این کویر عبور کرد، اما اگر یک مهندس زمینشناس در این کویر حضور داشته باشد، شاید با کاوش در لایههای زمین به گنجینههای بزرگی از معادن برسند.
رییس اسبق بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: پدیدههای معنوی نیز چنین میباشند؛ نماز و عبادت ما نیز چنین است که اگر دل به انها داده شود نماز موجب معراج مومن میشود لذا کنه و درون پدیدههای عالم مهم است.
این آزاده دفاع مقدس با بیان اینکه فاصله ظاهر و باطن پدیدههای عالم به شناخت انسانها ربط دارد، توضیح داد: ما به هر اندازه که از پدیدهها شناخت داشته باشیم در واقع از ظاهر برای شناخت آن بهره گرفتهایم؛ این مسئله درباره اسارت وجود دارد. اتفاقی که رهبر انقلاب درباره آن فرمودند، اسرا ذخایر بزرگ و گنجینههای این انقلاب میباشند.
اوحدی تصریح کرد: کتابهایی که امروز رونمایی میشوند، بستری برای عبور از ظاهر به باطن اسارت است. در این مجموعه بیش از چندین هزار صفحه به رشته تحریر در آمده است. این مجموعه دایرة المعارف اسارت است. رهبر انقلاب در چهلمین سالگرد دفاع مقدس فرمودند یکی از آفتهای بزرگ دفاع مقدس «تحریف» است؛ تحریف میتواند منجر به فروپاشی ارزشها شوند و جریانهای فرصت طلب با تحریف، همه چیز را وارونه را نشان دهند و کار دهنمکی برای شفافسازی فرهنگ اسارت است که نسل به نسل برای آینده خواهد ماند.
وی گفت: نگارش ۷۰۰ موضوع برای اسارت در ۸۰ هزار صفحه با نگاه تحلیلی یک اراده قوی میطلبد. چه شد که با وجود اینکه بعثیها برای شستشوی مغزی اسیران ما از روانشناسان استفاده میکردند خداوند عظمتی به این عزیزان داد که رهبری درباره آنها فرمودند، اسرا گنجینه بزرگ این انقلاب هستند.
اوحدی در بخش دیگر سخنان خود با بیان خاطراتی از مرحوم حجتالاسلام ابوترابی پرداخت و عنوان کرد: مرحوم ابوترابی اسارت را قطعهی از بهشت بر روی زمین میدانست و تاکید میکرد امروز که اسیران بعد از اسارت در جامعه هستند از این ابراز نگرانی دارند چراکه از یک بهشت زمینی عبور کردهاند.
وی گفت: بعد از رحلت حصرت امام (ره) در اردوگاه درگیری شد و بعثیها میدانستند حاجآقای ابوترابی مایه وحدت است، برای همین قصد داشتند ایشان را به اردوگاه ۱۷ جابهجا کنند درحالی که ایشان نگران انسجام اسرا بودند. ابوترابی در لحظه آخر قرآن را بلند کردند و گفتند، عزیزان من! اگر جرأت کردید پا روی این قرآن بگذارید که میدانم نمیگذارید، بگذارید، اما روی حرمت یکدیگر پا نگذارید.
این آزاده خاطرنشان کرد: انسان هم یک ظاهر و باطن دارد و ابوترابی به باطن انسانی نگاه میکرد که خلیفهالله است. ایشان متوجه شدند ما ابهام داریم و فرمودند، خداوند قرآن را از عرش به قلب پیامبر (ص) نازل کردند تا انسان را از فرش به عرش برساند. این کتابها زمینههای خواهند بود تا از هیجانات خاطرات اسارت به کنه و باطن برسیم.
«محمداسماعیل کوثری» نماینده مجلس؛ «سید محمد هاشمی» قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ «غلامعلی حداد عادل» رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛ «کاظم نظری» مدیرکل هنرهای نمایشی؛ «وحید جلیلی» قائم مقام صداوسیما؛ «مهدی رمضانی» دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور؛ «سعید اوحدی» معاون وزارت میراث فرهنگی؛ سردار «سید مجید هاشمیدانا» مدیرعامل خبرگزاری دفاع مقدس؛ «حمید داودآبادی» نویسنده؛ «سید محمود رضوی» تهیه کننده سینما؛ «مصطفی محدثیخراسانی» شاعر؛ «محمدرضا شفیعی» تهیهکننده سینما و تلویزیون و جمعی از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه حضور داشتند.
انتهای پیام/ ۱۲۱