به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «از خانوادهها انتظار میرود که مصرف خود را کاهش دهند و به دنبال دریافت اعتبارات بیشتر بانکی برای خرید کالا و خدمات نباشند»؛ این بخشی از بیانیه بانک مرکزی رژیم صهیونیستی در چهارمین ماه از تجاوز نظامی این رژیم به نوار غزه است.
بانک مرکزی رژیم صهیونیستی به خانوادهها نسبت به دریافت وامهای جدید در سایه فشار مالی ناشی از جنگ هشدار داده و گفته است: «توانایی خانوادهها در پرداخت بدهیها در نسبت مانده اعتباری که سررسید شده است، منعکس شده است؛ با وجود اینکه قبل از جنگ نیز افزایش جزئی اقساط معوق بانکی به دلیل افزایش سود وامها که بازپرداخت آن را صدها شکل گرانتر کرده است وجود داشت؛ اما از ابتدای جنگ معوقات بانکی بهویژه در اعتبارات غیرمسکن به شکل قابل توجهی افزایش یافته است».
این بانک افزود: «به هر حال از خانوادهها انتظار میرود که مصرف خود را کاهش دهند و به دنبال دریافت اعتبارات بیشتر بانکی برای خرید کالا و خدمات نباشند (برای مثال کارتهای اعتباری)؛ زیرا دسترسی به اعتبار اضافی در این دوره ممکن است آسیبپذیری خانوارها را افزایش دهد؛ به ویژه تا زمانی که بهبود اقتصادی از جنگ روند طولانی مدتی داشته و سطح نرخ بهره نسبتاً بالا باشد.
این در حالی است که به گزارش رسانههای صهیونیستی حدود ۲۶۰ هزار اسرائیلی از زمان آغاز عملیات طوفانالاقصی در هفتم اکتبر گذشته برای دریافت مزایای بیکاری درخواست دادهاند و ۱۴۲ هزار و ۵۰۰ نفر از آنها به دلیل جنگ در مرخصی بدون حقوق هستند.
وبگاه مکان رژیم صهیونیستی نیز اخیرا اعلام کرد که حدود ۲ میلیون اسرائیلی از جمعیت قریب به ۱۰ میلیونی این رژیم زیر خط فقر زندگی میکنند، در حالی که موج جدید گرانی مواد غذایی و سایر کالاهای اساسی هم با گران شدن بنزین در اسرائیل به راه افتاده است.
روزنامه عبری زبان گلوبز آورده است؛ بانک مرکزی رژیم صهیونیستی ضمن هشدار به خانوارهای اسرائیلی نسبت به استقراض بیشتر در گزارش ثبات مالی خود برای نیمه دوم سال ۲۰۲۳ نوشت که بانکهای اسرائیلی موافقت کردند بازپرداخت نزدیک به شش میلیارد شیکل (حدود ۱.۶ میلیارد دلار آمریکا) در بیش از ۳۰۰ هزار وام را به تعویق بیاندازند.
بانک مرکزی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که حدود ۳۰ درصد از وامها به خانوادهها و شرکتهایی اختصاص یافته که حالا میتوانند به عنوان بخشی از برنامه کابینه، بازپرداخت وام را به تعویق اندازند و این شامل کسانی میشود که مستقیماً تحت تأثیر جنگ قرار گرفتهاند.
بر اساس بیانیه بانک مرکزی رژیم صهیونیستی آسیبدیدگان از جنگ شامل کسانی است که خانههایشان را در شهرکهای همجواره غزه از هفتم اکتبر تخلیه کردهاند یا اعضایی از خانوادههایشان (توسط مقاومت فلسطین) کشته شدهاند یا کسانی که به عنوان نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل فراخوانده شدند.
بانک مرکزی رژیم صهیونیستی توضیح میدهد که از نقطه نظر ثبات اقتصاد کلان، به تعویق انداختن بازپرداخت بدهیها به خانوادهها و شرکتها اجازه میدهد تا از کاهش مصرف یا فعالیت خودداری کنند و امکان ورود به وضعیت نکول کاهش یابد؛ زیرا درسایه جنگ به دلیل کاهش متوسط درآمد ناشی از کار، پرداخت تعهدات برای خانوادهها دشوار شده است.
در این زمینه بانک مرکزی اسرائیل به طرح مصوب سیستم بانکی درباره تعویق بازپرداخت وام اشاره کرد که بر اساس آن، خانوادههایی که مستقیماً از عملیات طوفانالاقصی و جنگ غزه آسیب دیدهاند، میتوانند بازپرداخت وام را برای مدت سه ماه به تعویق بیاندازند بدون اینکه بهره یا هزینهای به آن افزوده شود.
تا پایان سال ۲۰۲۳ بازپرداخت ۷۵ هزار وام در رژیم صهیونیستی (شامل وام مسکن و سایر وامها) در مورد افراد مشمول طرح فوقالذکر به تعویق افتاده، در حالی که بازپرداخت ۱۵۰ هزار وام خارج از طرح مذکور نیز با معوقات سنگین همراه بوده و در مجموع خانوادهها در اسرائیل حدود دو میلیارد شکل بازپرداخت اقساط را به تعویق انداختهاند.
با تداوم مقاومت فلسطین در چهارمین ماه تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و ورود نیروهای مقاومت در لبنان، یمن، عراق و سوریه به مقابله نظامی با رژیم صهیونیستی منابع صهیونیستی از بیم و هراس مسئولین این رژیم در خصوص تشدید بحران معیشتی در بین شهرکنشینان صهیونیست میگویند.
گزارشهای اقتصادی مطبوعات صهیونیستی نیز از آسیبهای بزرگی که بر بخش گردشگری و خدمات در سرزمینهای اشغالی وارد شده حکایت از آن دارد ۷۳ درصد درآمد گردشگری کاملا از بین رفته و ۶۴ درصد از حجم معاملات کاسته شده و نرخ مبلغ معاملات ۲۶ درصد کاهش داشته است.
انتهای پیام/ 113