به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، کتاب همواره در بین ایرانیان از جایگاه مهمی برخوردار بوده و مهمترین آنها توسط مشاهیر به نام ایرانی از جمله فردوسی، بوعلی سینا، حافظ شیرازی و... به رشته تحریر در آمده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز جنبشهای علمی اسلامی جدیدی برای برگرداندن کتاب به روند زندگی و جایگاه اصلی فرهنگ مردم ایران از طرف نظام در دستور کار دولت قرار داده شد، وزارت ارشاد، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، فرهنگستان فارسی و... ماموریت این مهم را بر عهده گرفتند.
روند رو به رشد چاپ و نشر کتاب در ایران سرعت گرفت اما فاصله به وجود آمده از فرهنگ اصیل ایرانی بیشتر از آن بود که در مدت کوتاهی بتوان آن خلا را بدون گذر زمان پر کرد.
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران؛ گامی در جهت اعتلای فرهنگ مطالعه
نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یکی از اقدامات مهم جمهوری اسلامی ایران است که هم اکنون با چندین دوره برگزاری یکی از معتبرترین نمایشگاههای بینالمللی در سراسر جهان است. حضور سالانه هزاران ناشر داخلی و خارجی و بازدید میلیونها نفر از این نمایشگاه، اعتبار فراوانی به آن بخشیده است.
موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران نیز به عنوان بازوی اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نمایشگاههای کتاب استانی و نمایشگاههای کتاب خارج از کشور در تلاش است تا در جهت اعتلای فرهنگ کتاب و کتابخوانی و رضایت مردم گام بردارد.
دفاع مقدس و شکل گیری ادبیات جدیدی به نام ادبیات پایداری
با حمله عراق به خاک کشورمان و اعزام داوطلبانه صدها هزاران نفر از بهترین جوانان برای دفاع از حریم مرز و بوم، انقلاب فرهنگی جدیدی در ادبیات کشورمان اتفاق افتاد و این انقلاب لزوما بهره گرفته از رزمندگانی بود که در مکتب عاشورایی حسین(ع) درس آموخته بودند.
ثبت وقایع 8 سال دفاع مقدس آنچنان مهم است که مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت پرداختن به این موضوع اصرار ورزیدهاند. ایشان در دیدار اعضای دفتر ادبیات مقاومت و ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری که اردیبهشت امسال برگزار شد، فرمودند: "امروز صبح زود که من گزارشهایی را که هم دفتر ما داده بود و هم آقای مؤمنی (مسئول حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی) فرستاده بودند، مطالعه میکردم و فهرست کارهای دوستان را میدیدم، بلند شدم سجده شکر کردم؛ گفتم الحمدلله. واقعاً نعمت وجود شماها برای ما خیلی عزیز است."
دیدگاه مقام معظم رهبری در باب ادبیات دفاع مقدس
نگاه رهبر معظم انقلاب به مقوله کتاب و کتابخوانی به قدری دقیق و عمیق است که هر ساله در بیشتر نمایشگاههای کتاب حضور به عمل آورده و تقریظات ویژه ای بر ادبیات دفاع مقدس مینگارند. ایشان در جایی فرمودند: «تقریباً همه کتابهایی که حوزه هنری دفتر ادبیات و هنر مقاومت منتشر کرده است راخواندهام و بعضی از آنها را بسیار فوقالعاده یافتهام. همین کتاب "فرمانده من" که ذکر شد، از آن بخشهای بسیار برجسته این کار است... من وقتی اینها را میخواندم، به این فکر میافتادم که اگر ما برای صدور مفاهیم انقلاب، همین جزوهها و کتابها را منتشر بکنیم، کار کمی نکردهایم؛ کار زیادی انجام گرفته است."
هفته کتاب و اعتلای فرهنگ مطالعه ادبیات پایداری
هفته کتاب نیز زمان مناسبی برای توجه به عرصه کتاب و کتابخوانی است. همچنین فرصت مناسبی برای مطالعه آثار دفاع مقدس است زیرا آن گونه که مقام معظم رهبری فرمودهاند "ادبیات و هنر مقاومت و آنچه مربوط به دوره خاص دفاع کشور و ملت ماست، حقیقتاً از برجستهترین و مهمترین کارهاست."