روایت حداد عادل از شیوه مطالعه رهبر معظم انقلاب

حداد عادل در تازه‌ترین روایت خود از شیوه مطالعه و کتاب‌خوانی مقام معظم رهبری می‌گوید: رهبر انقلاب یک خواننده فعال کتاب هستند،‌ ابتدا هر کتاب را ارزیابی کرده،‌ نیت و انگیزه نویسنده از نگارش کتاب را بررسی می‌کنند.
کد خبر: ۶۸۴۶
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۷ - 26November 2013

روایت حداد عادل از شیوه مطالعه رهبر معظم انقلاب

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از تسنیم، یکی از شاخصههای ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی هر کشوری در عصر حاضر میزان مطالعه و کتابخوانی مردم آن مرز و بوم است، سرانه مطالعه امروزه بهعنوان یکی از شاخصهای توسعهیافتگی مطرح است و هر ملتی که سرانه مطالعه بیشتری داشته باشد از رشد بیشتری هم برخوردار است.

متأسفانه آمار و ارقام ارائه شده در مورد سرانه مطالعه ایرانیان با وجود اینکه جای بحث فراوان دارد، راضیکننده نیست، رهبر معظم انقلاب نیز بارها از این وضعیت گله و اظهار ناخشنودی داشتهاند، ایشان از مسئولان و ارگانهای مختلف خواستهاند که با برنامهریزیهای شایسته، موانع و مشکلات ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه را حل و برطرف کنند تا توجه به کتاب و کتابخوانی با وارد شدن به زندگی مردم به یک سیره و سنت رایج عمومی، همگانی و فراگیر تبدیل شود.

اما نکته مهم در این میان تنها در تأکیدات معظمله نهفته نیست، بلکه کنار این تأکیدات الگوی رفتاری ایشان با کتاب است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد،  تا بتواند راهحل رفع مشکلات کتاب و کتابخوانی در کشور باشد. رهبر انقلاب بارها در سخنان خود به شیوه کتابخوانی و علاقهمندیشان به کتاب سخنانی را مطرح کردهاند، از مطالعه کتاب پیش از خواب که بهعادت هر شبشان تبدیل شده است، تا مطالعه کتاب در اتوبوس در سالها پیش از انقلاب، در فاصله تهران تا مشهد از جمله خاطراتی است که ایشان درباره کتاب یاد کردهاند.

در این میان مسئولان مختلف نظام در سالهای گذشته هریک در سخنان خود اشارهای به کتابخانه رهبر انقلاب و عادات کتابخوانی ایشان داشتهاند، در رأس این روایتها، روایت غلامعلی حداد عادل قرار دارد.

حداد عادل اخیراً در گفتوگویی به عادت کتابخوانی مقام معظم رهبری اشاره کرده میگوید: ایشان در هر موضوعی که مخاطب بحث داشته باشد، کتابهایی را برای ارجاع به آنها معرفی میکنند، که بسیاری از این کتابها در کتابخانه شخصی معظمله نیز موجود است.

وی ادامه میدهد: یکی از عادتهای کتابخوانی ایشان این است که با اتمام مطالعه کتاب، نظر خود را در حد یک صفحه درباره کتاب نوشته آن را بههمراه کتاب در قفسه کتابخانه قرار میدهند، بهگونهای که برای خواننده آگاهی از نظر ایشان درباره کتاب بهسرعت با خواندن آن کتاب امکان پذیر است. رهبر انقلاب یک خواننده فعال کتاب هستند، مطالعه ایشان انفعالی نیست، ابتدا هر کتاب را ارزیابی میکنند، نیت و انگیزه نویسنده از نگارش کتاب، ترجمه، قلم و نثر کتاب و حتی ظاهر کتاب را نیز بررسی میکنند، میتوان گفت رهبر انقلاب با کتاب زندگی میکنند.

حداد همچنین در جای دیگری درباره علائق کتابخوانی رهبر انقلاب گفته است: «اولین نکته این است که قلمروی علایق مطالعاتی ایشان خیلی رسمی و منطبق بر حوزه مطالعات متعارف روحانیان نیست. بیشتر روحانیان بهاقتضای فضای حوزه و درس و بحثی که دارند، منطقه خاصی در مطالعه مورد علاقهشان است. هر صنف و گروه دیگر هم همینطور هستند؛ مهندسها، پزشکها و... بالاخره هرکسی یک قلمروی مشخص و مخصوصی را برای مطالعه خودش انتخاب میکند. البته ممکن هم هست در هریک از این اقشار، گروهی اهل مطالعه نباشند اما اگر بخواهند مطالعه کنند، قلمروی خاصی برای آن دارند.

آقای خامنهای غیر از فقه و اصول و معارف اسلامی که در سنت تحصیلی ایشان، رسمی و درسی بوده و جزو مطالعات تحقیقی و پژوهشی ایشان به حساب میآید، از ابتدای زندگی میدان وسیعی را برای مطالعه پیش چشم داشتهاند، همین قلمروهای مطالعاتی هم پیکره اصلی کتابخانه شخصی ایشان را شکل میدهند. از خصوصیات ایشان در کتابخوانی، مداومت است. گذشته از مطالعات کاری در مورد موضوعات اساسی کشور، ایشان نوعاً شبها پیش از خواب مطالعه میکنند؛ یک مطالعه سبک. این غیر از مطالعه سنگینی است که برای درس خارج فقه یا ایراد یک سخنرانی میکنند. مطالعه آخر شب برای ایشان در واقع برای رفع خستگی و بهعنوان تفریح ذهنی مطرح است. البته مطالعه سبک ایشان جزو مطالعات سنگین ماهاست!».

روایت حداد عادل و سایر روایتهای مطرح از عادات کتابخوانی رهبر انقلاب کنار تأکیدات و اشارات ایشان به کتاب و کتابخوانی نشان میدهد، در هیچکجای دنیا هیچ رهبر سیاسی تا این اندازه فرزانه و اهل کتاب نبوده است، بهجرئت میتوان گفت مطالعات رهبر انقلاب بهاندازهای است که در هر رشته تخصصی اگر عالمان به محضر ایشان برسند، غریب نبوده معظمله درباره موضوع تخصصی آنها سخنانی را مطرح خواهند کرد که موجب وجد و شگفتی میشود،  این شگفتی بهطور عینی پس از بازدید ایشان از نمایشگاه کتاب بیست و ششم میان ناشرانی که با ایشان در غرفههایشان دیدار داشتند، مشهود بود. چرا که ناشران پس از معرفی آثارشان بازخورد مثبتی از رهبر انقلاب دریافت کرده که حکایت از اطلاعات ایشان درباره کتاب، نویسنده و یا موضوع کتاب داشت.

نظر شما
پربیننده ها