رئیس هیأت داوران مسابقات بین‌المللی قرآن:

رقابت‌های قرآنی فرصتی برای رفع شبهات علیه انقلاب است

کاتب گفت: یکی از دستاورد‌های مهم انقلاب اسلامی در زمینه فرهنگی مسابقات قرآن است.
کد خبر: ۶۵۱۵۷۵
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰ - 15February 2024

رقابت‌های قرآنی فرصتی برای رفع شبهات علیه انقلاب استبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «محبوبه کاتب» رئیس هیأت داوران مسابقات بین‌المللی قرآن در بخش بانوان در گفت‌و‌گویی اظهار داشت: یکی از دستاورد‌های مهم انقلاب اسلامی در زمینه فرهنگی مسابقات قرآن است؛ یعنی معرفی بانوان و دختران نخبه قرآنی ما به جهان اسلام از طریق مسابقات میسر است، همچنین رشد و شکوفایی بانوان در این زمینه فقط بعد از انقلاب به چشم می‌آید، چون قبل از انقلاب از این برنامه‌ها را نداشتیم.

وی با اشاره به اهمیت بالای مسابقات بین‌المللی قرآن کریم افزود: در جهان اسلام به خصوص برای برطرف کردن شبهاتی که برای ایران از طریق تبلیغات سوء ایجاد کردند، برگزاری مسابقات قرآن اهمیت دارد؛ وقتی از کشور‌های دیگر وارد ایران شده و متوجه می‌شوند که زنان ایرانی در تمام زمینه‌های فرهنگی رشد داشتند، پیشرفت بانوان از نظر علمی، پژوهش و قرآنی در رشته‌های تفسیر، حفظ کل و ترتیل خیلی مهم و نظر دیگر کشور‌ها نسبت به زنان ایرانی تغییر می‌کند.

کاتب تأکید کرد: باید یک سری المپیاد‌ها تشکیل شود تا این نخبگان حفظ قرآن سالانه به معلوماتشان افزوده شود؛ محفوظات و سطح تلاوت آن‌ها هر ساله باید به چالش کشیده شود و نباید ارتباط با این نخبگان قرآنی قطع شود.

وی در خصوص متسابقین خارجی بیان کرد: هر فردی که به ایران سفر می‌کند، با کوله باری از تجارب و خاطرات تلخ به دلیل عدم کسب رتبه و شیرین به دلیل کسب رتبه به کشور خود برمی‌گردد؛ آن‌ها سطح تلاوت خود را با دیگر متسابقین کشور‌های مختلف می‌سنجند و رشد می‌کنند.

رئیس هیأت داوران بخش بانوان مسابقات بین‌المللی قرآن کریم خبر داد: اعضای کمیته فنی یک کار بی سابقه انجام داده‌اند و برای متسابقین غیرایرانی یک گروه در فضای مجازی تشکیل داده و بعد از بارگذاری آیین‌نامه توضیحات آن از سوی استاد راهنمای دارای رتبه در مسابقات بین‌المللی به میزبانی کشور‌های دیگر ارائه شده است.

کاتب عنوان کرد: تلاوت این افراد بررسی و ضمن اعلام نقاط قوت و ضعف هر کدام از آن‌ها که درخواست تلاوت مجدد داشت؛ تلاوت بعدی نیز ارزیابی و اعلام نظر و بررسی نهایی در خصوص هر کدام به صورت خصوصی به آن‌ها ابلاغ می‌شود.

وی ادامه داد: این کار در مسابقات بی‌سابقه بود و بیشتر در راستای اجرای عدالت انجام شد کشور‌های دیگر هم تا کنون این کار را انجام نداده‌اند؛ اگر نماینده دیگر کشور‌ها در مسابقات بین‌المللی در جریان فرآیند انتخاب قرار گیرد و ارزیابی شود، این ارزیابی قبل مسابقات و مشاوره‌های خوب اساتید بین‌المللی ایران باعث رشد او خواهد شد.

رئیس هیأت داوران بخش بانوان مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در بخش بانوان با اشاره به اینکه امسال چهلمین دوره مسابقات مردان، هفتمین دوره بانوان و هشتمین دوره مسابقات دانش‌آموزان است، تصریح کرد: سالانه کیفیت برگزاری مسابقات افزایش پیدا می‌کند و تلاش دست‌اندرکاران برای برطرف کردن نقاط ضعف بسیار است؛ کمیته فنی نیز برای تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت تمام تلاش خود را به کار گرفته است.

کاتب یکی از نقاط قوت مسابقات امسال را صحت حفظ متسابقین غیرایرانی دانست و عنوان کرد: دوست داریم که نمایندگان دیگر کشور‌ها نیز قوی باشند تا سطح مسابقات بالا باشد؛ در این صورت اگر نمایندگان ایران بدرخشند، می‌توان گفت سطح بالای مسابقات و کسب عناوین برتر از سوی نمایندگان ایران یکی از نقاط مثبت است.

وی یادآور شد: فردی که حافظ قرآن است و تمام آیات قرآن را قبل از جستجو در نرم‌افزار به زبان می‌آورد، تمام گوشت و پوستش با آیات قرآن عجین شده و امکان رفتار برخلاف آن را ندارد؛ این افراد حتماً زندگی سالم و بدون آسیب‌های اجتماعی دارند و در جامعه نیز می‌درخشند.

رئیس هیأت داوران بخش بانوان مسابقات بین‌المللی قرآن کریم اظهار کرد: برای اینکه تلاوت قرآن متسابقین روی مخاطب تأثیر بگذارد، اول روی خودش تأثیرگذار بوده و نتایج این انس با قرآن را در جامعه مشاهده می‌کنیم.

منبع: فارس

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار