امیر رمضانی:

ابتکارهای شهید ستاری در تجهیز سیستم‌های راداری معجزه‌آسا بود

یکی از همرزمان شهید ستاری در دوران دفاع مقدس گفت: ابتکارهای شهید ستاری در تجهیز سیستم‌های راداری و پدافندی بسیار تاثیرگذار و معجزه‌آسا بود و از جمله اقدامات مهم وی می‌توان به تاسیس دانشکده پرواز و دانشگاه هوافضا اشاره کرد.
کد خبر: ۶۵۱۶۳
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۹ - 05January 2016

ابتکارهای شهید ستاری در تجهیز سیستم‌های راداری معجزه‌آسا بود

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، امیر سرتیپ دوم رضا رمضانی، خلبان پیشکسوت نیروی هوایی با تاکید بر اینکه ابتکارهای شهید ستاری در تجهیز سیستمهای راداری و پدافندی بسیار تاثیرگذار و معجزهآسا بود و این ابتکارات در طول جنگ تحمیلی توان نیروی هوایی را در سرنگونی هواپیماهای متجاوز دشمن دوچندان کرد، گفت: شهید ستاری بسیار اهل مطالعه و دانشآموزی بود به طوری که قبل از انقلاب اسلامی هم دارای سطح علمی بالایی بود و به نگارش مقاله و ترجمه میپرداخت.

این خلبان پیشکسوت نیروی هوایی افزود: شهید منصور ستاری انسانی خودساخته بود که در خانوادهای مذهبی رشد کرد و با اعتقادی عمیق به دین اسلام در سال 1346 وارد دانشکده افسری و سال 49 فارغالتحصیل شد. این شهید بزرگوار به عنوان افسر پدافند به نیروی هوایی منتقل شد و به دلیل اینکه سواد علمی بالایی داشت افسر رادار شد. سال 60 فرمانده پایگاه دزفول بود و شاهد بودم که با ظرافت خاصی به مدیریت جنگ پرداخت و مسائل را بسیار روان هدایت میکرد و دارای جاذبههای خاصی بود.

وی گفت: شهید بابایی و شهید ستاری طی دوران جنگ در کنار هم بودند. بیشتر ارتباط این دو انسان بزرگ از سال 1362 و 1363 در قرارگاه رعد برقرار شد که شروع عملیات آن پشتیبانی عملیات والفجر 8 بود که یکی از شاهکارهای عملیاتی به شمار میرفت و نیروی هوایی نقش بسزایی چه در بخش آفند و چه در بخش پدافند در این ماموریت انجام داد که شهید بابایی و شهید اردستانی در کنار شهید ستاری سامانه پدافندی را هدایت میکردند.

امیر رمضانی تصریح کرد: شهید ستاری در عملیات والفجر 8 ابتکار جالبی از خود نشان داد. با ابتکار وی به محض اینکه هر هواپیمایی میآمد و در ارتفاع 40 هزار پایی قرار میگرفت برای چند ثانیه رادار را روشن میکردند، موتور اصلی هاگ را روشن و روی هواپیما قفل و موشک را شلیک کرده و مجدداً رادار را خاموش میکردند. شهید ستاری محاسبه میکرد که هواپیما در فاصله 10 ثانیه یا 20 ثانیهای نزدیک فاو است و میخواهد بمبهای خود را رها کند، وی دستور آتش میداد تا رادار را روشن کرده، قفل کند و بزند.

این خلبان پیشکسوت نیروی هوایی گفت: شهید ستاری در دوران سازندگی پس از دفاع مقدس نیز که فرماندهی نیروی هوایی را بر عهده گرفت توانست در دوران تحریم موشک زمین به هوای 200 را به کار بگیرد که کار بزرگی است. از سوی دیگر شهید ستاری منطقیترین راه را برای کاهش اثرات محدودیت اعتباری و روبهرویی با شرایط پس از جنگ انتخاب کرد و آن خودکفایی هرچه بیشتر نیروی هوایی بود.

وی ادامه داد: ستاری یک مدیر امنیتی لایق و توانمند بود که از جمله مهمترین اقدامات وی میتوان به تاسیس دانشکده پرواز، تاسیس دانشگاه هوافضا و راهاندازی تاسیسات و امکانات جدید تعمیر و نگهداری تجهیزات اشاره کرد.

منبع:ایکنا

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار