گروه استانهای دفاعپرس- «مسعود میرزائی شهرابی» عضو شورای سیاستگذاری مردمیسازی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ یکی از مسائل مورد نیاز کشور، تحول است که باید در سطوح مختلف نظام اسلامی و جامعه ایجاد شود و همان طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیرشان با مردم کرمان و خوزستان فرمودند: «پایه تحول، انتخابات است»، این تحول جز با مشارکت همگانی مردم در انتخابات میسر نیست که همه مردم به ویژه جامعه دانشگاهی در دعوت مردم به انتخابات و مشارکت همگانی، وظیفه قطعی دارند. یکی از ابعاد مهم جنگ ترکیبی دشمن در سالهای اخیر، ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه ایرانی است و تمرکز آنها بر روی جوانان است.
این ناامیدی به دلیل وجود دو چالش در زندگی مردم است؛ چالش عینی و چالش ذهنی. چالشهای عینی، مشکلاتی است که مردم در زندگی روزمره خود با آن مواجه هستند؛ اعم از مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... که در این زمینه، ما به عنوان مسئولان جمهوری اسلامی در حیطه مسئولیتی خود، وظیفه داریم با تمام توان و روحیه جهادی در راستای حل مشکلات مردم تلاش کنیم که خدا را شکر در دو سال اخیر، تلاشهای بسیار خوبی توسط دولت مردمی صورت گرفته است.
البته تا رسیدن به حد مطلوب و حل نهایی مشکلات، هنوز فاصله داریم که انشاءالله مردم به زودی طعم رفاه و عدالت اقتصادی را بچشند. ضعف جدی در زمینه چالشهای عینی که با چالشهای ذهنی نیز ارتباط دارد، مسئله روایت نکردن و عدم اطلاعرسانی رسانهای و هنری اقدامات نظام برای مردم است.
چالشهای ذهنی که با تلاش رسانههای دشمن به شدت در سالهای اخیر افزایش یافته است، در واقع، ایجاد یک تصویر ویران، عقبمانده و در حال افول از جمهوری اسلامی ایران است که سعی دارند با انتشار مطالب و دادههای دروغ و شایعات، وضعیت ایران را بدتر از قبل از انقلاب نشان دهند.
آنچه امروز جوان ما را از شرکت در انتخابات باز میدارد، بیش از آنکه به چالش عینی مربوط باشد، به چالش ذهنی ارتباط دارد و دشمن این موضوع را در ذهن او القا کرده است که جمهوری اسلامی در این ۴۵ سال، ناکارآمد بوده است و شرکت در انتخابات، تأثیری در آینده کشور ندارد. در مواجهه با چالشهای ذهنی، باید با استفاده از محتوای علمی، تخصصی و دقیق به سؤالات مردم پاسخ داد.
در این زمینه، اساتید دانشگاه، نقش بسیار مؤثری در تولید محتوا دارند که باید این تولید محتوای علمی و پژوهشی متناسب با زبان مخاطبهای مختلف بازتولید شود. قالبهای متعددی نیز برای انتشار محتوا اعم از نشستهای تخصصی، کرسیهای آزاداندیشی، مقاله، کتاب و ... وجود دارد؛ اما با توجه به اهمیت فضای مجازی باید تلاش جدی درراستای تولیدات در قالبهای هنری و رسانهای انجام داد.
محور محتوایی مورد نیاز امروز کشور ما، اثبات علمی و تخصصی «نزدیک قله بودن جمهوری اسلامی ایران» است. اساتید دانشگاه باید بررسی کنند که شاخصهای رسیدن به قله چیست و دیگر کشورهای دنیا برای رسیدن به قله، چه مسیری را طی کردند و جمهوری اسلامی ایران کجای این مسیر است. بیان پیشرفتها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران، یکی از ابعاد این موضوع است که باید با منطق صحیح ارائه شود.
دانشگاهها منبع تولید روایت پیشرفت هستند؛ مواردی مانند پژوهشها، مقالات، اختراعات و فناوریهای مهمی که توسط اساتید و دانشجویان انجام میشود و تأثیر بسیار مهمی در نیاز نداشتن کشور به واردات و صرفهجویی ارزی دارد و شاهد کسب رتبههای جهانی توسط دانشمندان ایرانی در این زمینهها هستیم.
اساتید دانشگاه علاوه بر تسلط محتوایی باید در میدان جهاد تبیین نیز نقشآفرینی کنند، در کلاسها به شبهات دانشجویان پاسخ دهند، نشستهای تخصصی برگزار کرده و در فضای مجازی نقشآفرینی کنند. دانشجویان فعال به ویژه فعالان تشکلهای دانشجویی باید همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، هرکدام مانند چراغی اطراف خود را روشن و ابهامزدایی کنند.
هر فردی که آینده ایران برای او اهمیت داشته باشد، قطعا در انتخابات شرکت میکند و مردم را به انتخابات دعوت خواهد کرد. درباره اینکه برخی افراد، شرکت نکردن در انتخابات را توجیه و حتی تبلیغ میکنند، باید بیان کرد که این افراد به دو دسته تقسیم میشوند؛ افرادی که عامدانه علیه ثبات و امنیت ایران اقدام میکنند و عدهای که به دلیل همان چالشهای ذهنی که بیان شد، دچار تحلیل اشتباه شدهاند.
در فضای دانشگاهی، دسته اول تعداد معدودی هستند که باید بر اساس قوانین با آنها رفتار شود، اما درباره دسته دوم، آنچه مد نظر است، برگزاری مناظرهها و کرسیهای آزاداندیشی در فضای دانشگاه است تا افراد بتوانند آزادانه، مطالب خود را در چارچوب قوانین کشور، بیان کرده و با یکدیگر درباره مسائل کشور و راه حلهای آن گفتگو کنند که قطعا دانشگاهها باید بستر لازم برای این برنامهها را فراهم کنند.
تشکلهای دانشجویی، باید بسترهای مناسب برای کرسیهای آزاداندیشی و مناظرات سیاسی را فراهم کنند که دانشجویان بتوانند آزادانه نظراتشان را بیان و با یکدیگر در این باره گفتگو کنند.
انتهای پیام/