به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، ماه گذشته سه گردان از نیروهای ترکیه مجهز به سلاح سنگین وارد پایگاه نظامی "زلکان" در اطراف شهر موصل شدند؛ این اقدام غیر قانونی ترکیه در شرایطی صورت گرفت که "حیدر العبادی" نسبت به حضور هرگونه نیروی نظامی در عراق هشدار داده بود، هشداری که در ابتدا به نظر میرسید مخاطبش آمریکاییها باشد! اما در پی اعلام ورود نیروهای ترک برداشتها از آن تغییر یافت.
بلافاصله بعد از ورود نیروهای نظامی ترکیه به خاک عراق، دولت این کشور واکنش نشان داد و اعلام کرد که این اقدام ترکیه نقض حاکمیت ملی عراق است و نوعی تجاوز به خاک عراق محسوب میشود؛ آنکارا باید فورا نیروهای خود را از خاک این کشور خارج کند.
ترکیه به دنبال این اعتراض بخشی از نیروهای خود را کاهش داد ولی حملات داعش به این اردوگاه را اخیرا به عنوان توجیهی برای لزوم تقویت نیروهای خود در منطقه عنوان کردهاست.
** تکذیب حمله داعش به نیروهای ترکیه در داخل خاک عراق
در حالیکه تلویزیون رسمی عراق گزارش داد که فرماندهی عملیات مشترک عراق اخبار برخی رسانهها مبنی بر درگیری میان نیروهای ترکیه و گروه تروریستی داعش در داخل خاک عراق در "بعشیقه" و یا دیگر مناطق عراق را تکذیب کرد.
برخی رسانهها روز جمعه مدعی شدند که گروه تکفیری تروریستی داعش به اردوگاه بعشیقه در نزدیکی موصل حمله کرده است که نیروهای ارتش ترکیه مستقر در این اردوگاه حمله آنها را دفع کرده و 17 تن از داعشیها را به هلاکت رساندهاند.
** اردوغان: ترکیه طبق قوانین بینالملل در عراق حضور نظامی دارد!
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز در همین راستا اعلام کرد که حمله گروه تروریستی داعش به پایگاه بعشیقه در عراق بیانگر این است که حضور نظامیان ترکیه در خاک عراق تصمیمی درست بوده است و حضور نظامیان ما در شمال عراق طبق قوانین بینالملل صورت گرفتهاست.
این کشور مدعی است، نیروهای ترکیه برای آموزش داوطلبان سنی و پیشمرگان کرد عراقی در مبارزه با داعش در منطقه حضور دارند.
** هدف ترکیه از حضور نظامی در عراق
در همین رابطه "محمد علی الحکیم" مدیر خبرگزاری النخیل عراق در گفتوگو با خبرنگار بینالملل دفاع پرس اظهار داشت: ترکیه طی نقشه مشترکی با آمریکا وعربستان سعودی به استان نینوا لشکرکشی کرده تا با حذف "الحشد الشعبی" (بسیج مردمی) پس از آزادسازی موصل این منطقه و بخشی از خاک سوریه را به اقلیمی سنینشین خارج از محدوده قدرت دولت مرکزی تبدیل کند.
وی در ادامه افزود: به نظر من ترکیه با برادران النجیفی "اسامه النجیفی" رئیس سابق پارلمان عراق و برادرش "اثیل النجیفی" استاندار برکنار شده موصل و همچنین "مسعود بارزانی" در این نقشه هم دست است؛ همین طرفهای سیاسی عراقی که داعش را وارد عراق کردند، برای ورود نیروهای ترکیه به موصل نیز زمینهسازی کردند تا نقشه جامع آنها به اجرا گذاشته شود.
** اجرای نقشه "بایدن" در عراق امکان پذیر نیست
حکیم با بیان اینکه بارزانی و برادران نجیفی که در عوامل دگرگونی عراق پس از سال 2003 نقش داشتند، تصریح کرد: آنها در گام اول سعی دارند، عراق را به سه اقلیم تقسیم کنند و سپس نقشه "بایدن" مبنی بر تقسیم عراق به سه کشور را نیز اجرا کنند، اما خوشبختانه ملت عراق از تمام طوائف ومرجعیت آگاه در نجف اشرف به هیچ وجه اجازه تقسیم عراق را نخواهند داد و اجرای نقشه بایدن در این کشور به هیچ وجه امکان پذیر نخواهد شد.
مدیر خبرگزاری النخیل عراق خاطر نشان کرد: ترکیه باید هر چه سریعتر خاک عراق را ترک کند چون ملت آگاه عراق به هیچ وجه این مسئله را قبول نمیکنند؛ نیروهای نظامی آمریکا که با شرایط خاصی وارد خاک عراق شده بودند، ملت عراق درسی فراموش نشدنی به آنها دادند که نیروهای آمریکایی مجبور شدند خاک عراق را ترک کنند.
حکیم با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای غربی، آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس و بالخصوص رژیم صهیونیستی با داعش همکاری میکنند و این گروه تروریستی را به انواع سلاح تسلیح میکنند، در مواجهه با نیروهای نظامی عراقی و "الحشد الشعبی" (بسیج مردمی) کم آورده و دهها نفر از نیروهای داعش را روزانه به هلاکت میرسانند و بسیاری از آنها را مجبور به فرار میکنند.
** ترکیه باید سریعا خاک عراق را ترک کند
مدیر خبرگزاری النخیل عراق در پایان خاطر نشان کرد: ترکیه باید در مقابل کشوری مثل عراق که ملت و مردم آن با عقیدة میجنگند، بهتر است هر چه سریعتر خاک این کشور را ترک کند والا با قدرت شجاعانه عراقیها و بسیج مردمی مواجهه خواهد شد؛ تجاوز به خاک عراق خط قرمز است که عبور از آن نتایج وخیمی برای ترکیه و همدستان آن در بر خواهد داشت.