بان‌کی مون:

استفاده عربستان از بمب خوشه‌ای در یمن مصداق جنایت جنگی است

دبیرکل سازمان ملل متحد با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: استفاده عربستان از بمب‌های خوشه‌ای در یمن مصداق جنایت جنگی است.
کد خبر: ۶۵۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۱ - 09January 2016

استفاده عربستان از بمب خوشه‌ای در یمن مصداق جنایت جنگی است

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، "بانکی مون" دبیر کل سازمان ملل، طی بیانیهای حملات اخیر عربستان سعودی به یمن را محکوم و اعلام کرد که استفاده عربستان از بمبهای خوشهای برای بمباران مناطق مسکونی در یمن جنایت جنگی محسوب میشود.

دبیر کل سازمان ملل متحد در ادامه افزود: بمباران مراکز غیر نظامی همچون مرکز توانبخشی، تالار عروسی، مراکز تجاری و درمانی جنایت به شمار میرود و ما از تشدید حملات سعودیها در یمن به شدت نگران هستیم.

این ابراز نگرانی شدید بان کی مون یک روز پس از تصمیم دولت مستعفی "عبدربه منصور هادی" برای اخراج نماینده حقوق بشر سازمان ملل متحد از یمن مطرح میشود.

پیشتر سازمان عفو بینالملل گزارش داده بود که نیروهای ائتلاف سعودی علیه یمن در حمله به یک محله مسکونی در منطقه "أحمی" در استان صعده واقع در شمال یمن، از بمبهای خوشهای استفاده کردهاند.

از سوی دیگر یکی از تیمهای کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز ترکشهای 29 بمب خوشهای را در روستاهای اطراف صنعا، یافته بود.

بمب خوشهای یکی از مرگبارترین سلاحهایی است که استفاده از آن در دنیا طبق قوانین بینالمللی ممنوع میباشد. این بمب که برای کشتار هرچه بیشتر انسانها ساخته شده است، پس از انفجار ترکشهای بسیاری را به اطراف پراکنده میکند. استفاده از این بمب بر اساس توافقنامه بین المللی سال 2008 ممنوع شده، و عربستان از امضای آن خودداری کرده است.

ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی علیه یمن از فروردینماه سالجاری حملات خود را بهه این کشور شروع کرد؛ با وجود اینکه حمله به یمن برقآسا و در مدت محدود پیشبینی شده بود اما با گذشت بیش از 9 ماه از این جنگ، سعودیها به نتیجهای جز شکست و تهی شدن خزانه ارزی خود نرسیدهاند.

تاکنون چندین پایگاه سعودیها و حتی مرکز ذخایر استراتژیک نفتی آنها مورد حمله قرار گرفته است و تنها در سه شلیک موشک از نوع قاهر 1 بیش از 500 سعودی کشته شده اند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار