به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مصاحبه با خبرنگار روس با ابراز آمادگی برای مذاکره با اوکراین گفت: مذاکرات باید بر مبنای واقعیت و نه خواسته برخی افراد پساز استفاده از داروهای روانگردان باشد. مذاکره در وضع حاضر تنها بهدلیل تمامشدن مهمات اوکراین مسخره است.
وی افزود: بهدنبال گفتوگوهای هدفمندی هستیم که ضمانت امنیتی برای روسیه ارائه دهد و اطمینان داده شود مذاکرات وقفهای برای تسلیح مجدد کییف نخواهد بود.
روحالله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه درباره آخرین وضعیت میدانی جنگ اوکراین و سخنان اخیر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اظهار داشت: پوتین در روزهای گذشته به طور صریح با سران کشورهای غربی و اوکراین سخن گفت، در حالی که سه سال از آغاز عملیات ویژه روسها گذشته است.
وی افزود: رئیس جمهور روسیه به طور رسمی گفت، با شروطی که طرف اوکراینی از روی مصرف مواد مخدر مطرح میکنند پای میز مذاکره نمینشینند، زیرا آماده صلح با اوکراین هستند، البته با پیش شرطهای درست و نه پیش شرطهای طرف اوکراینی.
وی عنوان کرد: پوتین با بیان پیش شرطهای همیشگی اوکراین در اصل از زلنسکی و طرف اوکراینی به دلیل بیان شروطی که کمترین قابلیت اجرایی ندارند، انتقاد کرد.
مدبر گفت: با توجه به اینکه چهار منطقه الحاق شده به روسیه بخش جدانشدنی از فدراسیون روسیه است، پیش شرطهای اوکراین قابل قبول نیست، به همین دلیل پوتین به طور رسمی اعلام کرد، در میدان دست برتر دارند و تعیین کننده شرایط مذاکره هستند.
وی درباره شروط مدنظر رئیس جمهور اوکراین نیز تأکید کرد: مدتهاست زلنسکی خواستار اجرای طرح ۱۰ مادهای است و براین اساس با روسیه بر سر میز مذاکره مینشیند، در حالی که زلنسکی در سفرهای اخیر خود به ریاض و ترکیه با نقدهایی مواجه شده است. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز از وی انتقاد کرد و زلنسکی باید متوجه شود به زعم سیاستمداران شروط مدنظر وی منطقی نیست، ضمن اینکه پیش شرطهای اوکراین نشان میدهد آماده گفتگو با روسیه نیست.
تحلیلگر مسائل روسیه تصریح کرد: زلنسکی قانونی مبنی بر اینکه مذاکره با پوتین رد میشود، تصویب کرد؛ لذا اوکراین خواستار مذاکره با روسیه نیست. بی تردید سخنان روزهای گذشته رئیس جمهور روسیه نشان داد مسکو موضع محکمتری حتی نسبت به قبل به لحاظ میدانی دارد، زیرا هیچ تغییری در نوع ادبیات روسها یا عقب نشینی نسبت به خواسته هایشان دیده نشده است.
منبع: راهبرد معاصر
انتهای پیام/ ۱۳۴