حجتالاسلام والمسلمین «علی کشوری» دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، اظهار داشت: برای حل مشکلات اقتصادی در کشور با خلأ تئوریک و بحثهای کارشناسی عمیق روبهرو هستیم؛ عمده کارشناسان کشورمان از دیدگاه سند ۲۰۳۰ و بحثهای مربوط به توسعه پایدار به مسئله نگاه میکنند، درحالی که این مفاهیم برای شناساندن مشکلات اقتصادی به ما ضعف دارند.
حجتالاسلام کشوری با تاکید براینکه دو تحلیل درباره آسیبشناسی مسائل اقتصادی کشور وجود دارد، گفت: برخیها معتقدند قدرتِ مدیریت مدیران کشور پایین است؛ ولی ما طی چند دولت بعد از انقلاب اسلامی مشاهده کردهایم که همه نوع مدیری با هر گرایش و توان مدیریتی روی کار بوده است؛ ولی نتوانسته مشکلات را حل کند؛ لذا ضعف اصلی ما، ضعف مدیریتی نیست بلکه ضعف مفاهیم است.
دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، به توجه دادن رهبر معظم انقلاب اسلامی به مشارکت دادن مردم در اقتصاد پرداخت و تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی با مشارکت دادن مردم درحال نظریهپردازی در حوزه اقتصاد هستند و تاکید دارند که مردم را فقط بخش خصوصی نبینند و اقتصاد را تنها در دوگانه بخش خصوصی و دولتی محدود نکنید و نقش مردم را در حوزههای مختلف اقتصاد مثل تولید و توزیع افزایش دهیم.
حجتالاسلام کشوری به برگزاری نشست تخصصی «الگوی مردمپایه مشاغل برتر در مقایسه با الگوی معیوب sme» پرداخت و گفت: ما در این نشست سعی کردیم تفاوتهای اقتصاد مردمی و دولتی را تشریح کنیم؛ بنابراین میتوان با زاویه دید طرح مفاهیم جدید برای اقتصاد، به شعار سال امسال نگاه کرد.
وی در پاسخ به اینکه مخاطب اصلی شعار سال چه گروهی است؟ گفت: نقش مردم در اقتصاد مردمی این است که در تولید و توزیع کشور، نقش حداکثری داشته باشند؛ نهاینکه تنها در تامینسرمایه بانگاههای مالی ایفای نقش کنند و در قالب smeها هر کالایی را تولید کنند؛ درحالی که مردم میتوانند هدفشان را تولید کالاهای طیب قرار دهند.
دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در شعار سال از کلیشههای مرسوم درخصوص اقتصاد سرمایهداری عبور کردهاند و تحقق نگاه ایشان مایه نجات اقتصاد خواهد بود، گفت: در اقتصاد سرمایهداری نگاه به مردم محدود به تامین سرمایه است؛ درحالی که اینجا برای مردم در حوزههای تولید و توزیع و با اهداف جدید نقش تعریف شده است؛ لذا اگر شعار سال به درستی فهمیده شود، نقش مردم پرُرنگتر میشود.
حجتالاسلام کشوری با بیان اينکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به گروههای مردمی و جهادی یک فراخوان جدید دادند، گفت: باید فراخوان رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره شعار سال را جدی گرفت که اگر تحقق پیدا کند، اقتصاد مردمی جلو خواهد رفت و در این زمینه باید گروههای مردمی و جهادی از تقلید اسناد و تئوریهای سازمانهای بینالمللی درخصوص فقر، پرهیز کنند.
انتهای پیام/ 121