به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، سایت شبکه المیادین با انتشار نسخهای از مفاد اصلی توافق پیشنهادی میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین نوشت: این توافق دارای سه مرحله است؛ مرحله نخست که طی ۴۰ روز انجام میشود و امکان تمدید آن وجود دارد: توقف موقت عملیات نظامی میان دو طرف و عقب نشینی نظامیان صهیونیست در قسمت شرقی به طوری که از منطقههای پرجمعیت به سمت منطقه نزدیک به مرزها حرکت کنند.
در ادامه این گزارش آمده است: مرحله نخست توافق مذکور همچنین شامل توقف پروازهای نظامی و شناسایی در نوار غزه به مدت هشت ساعت در یک روز و ۱۰ ساعت در روزهای آزاد سازی اسرا است. بعد از گذشت یک هفته از آزاد سازی تمام زنان، نظامیان صهیونیست از خیابان الرشید همسو با خیابان صلاح الدین عقب نشینی میکنند تا ورود کمکهای بشردوستانه تسهیل شود. همچنین به آوارگان فلسطینی غیرمسلح اجازه داده میشود به خانههای خود بازگردند و با آزادی در سراسر نوار غزه رفت و آمد کنند.
در بیست و دومین روز بعد از آزاد سازی ۲ سوم اسرا، نظامیان صهیونیست از مرکز نوار غزه به ویژه محور شهدا نتساریم و میدان الکویت و شرق صلاح الدین به سمت منطقه نزدیک به مرز عقب نشینی میکنند و آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه بازمی گردند. ورود کمکهای بشردوستانه به صورت گسترده به میزان ۵۰۰ کامیون که نیمی از آن به سمت شمال ارسال میشود تسهیل خواهد شد.
بر اساس این توافق، نیروهای مقاومت ۳۳ اسیر زن و مرد صهیونیست را شامل صهیونیستهای زیر ۱۹ سال، بالای ۵۰ سال و بیماران و زخمیها آزاد میکنند. رژیم صهیونیستی نیز ۲۰ اسیر کودک و زن را در برابر هر اسیر صهیونیست آزاد میکند.
نیروهای مقاومت فلسطین تمام نظامیان زن صهیونیست را آزاد میکنند و در مقابل رژیم صهیونیستی در برابر آزادی هر یک از آنها ۴۰ اسیر فلسطینی (محکوم به حبس ابد و حبس عادی) را آزاد میکند. البته تل آویو میتواند بیشتر از ۲۰۰ اسیر آزاد نکند.
در نخستین روز اجرای توافق مذکور، نیروهای مقاومت سه صهیونیست را آزاد میکنند و بعد از آن هر سه روز سه صهیونیست دیگر را آزاد خواهند کرد. این روند آزادی ابتدا با زنان اسیر صهیونیست آغاز میشود و تا ۳۳ روز ادامه دارد. رژیم صهیونیستی نیز اسرای فلسطینی را آزاد میکند.
در این توافق ذکر شده که سازمان ملل و نهادهای ذیربط به وظایف خود در خصوص کمک رسانی به بخشهای مختلف نوار غزه عمل کنند. بازسازی زیرساختهای برقی، آبی، فاضلابی و ارتباطی نوار غزه نیز آغاز میشود. در توافق مذکور بر لزوم واردات تجهیزات لازم برای برپا کردن اردوگاههای آوارگان تاکید شده است. در روز چهاردهمین، نیروهای نظامی زخمی میتوانند از طریق گذرگاه رفح به خارج فلسطین برای درمان منتقل شوند.
مرحله دوم (۴۲ روز)
این مرحله شامل اقدامات لازم برای آغاز روند بازسازی فراگیر خانهها، تأسیسات غیرنظامی و زیرساختهایی است که بر اثر جنگ ویران شدهاند.
مرحله سوم (۴۲ روز)
در توافق میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس، تبادل پیکرهای شهدای مقاومت و فلسطینیها و اجساد صهیونیستهای اشغالگر بعد از شناسایی آنها صورت میگیرد. در این توافق تاکید شده که طرف فلسطینی در بازسازی نوار غزه که پنج ساله است اقدام به بازسازی تأسیسات نظامی نکرده و هیچ مواد و تجهیزاتی که استفادههای نظامی دارند وارد نمیکند.
قطر، مصر و آمریکا کشورهای تضمین کننده اجرای این توافقنامه هستند.
انتهای پیام/ ۱۳۴