کتاب و کتابت هم صاحب موزه می‌شود

مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی از برنامه این سازمان برای راه‌اندازی موزه کتاب و کتابت با همکاری سازمان میراث فرهنگی در ساختمان ۳۰ تیر خبر داد.
کد خبر: ۶۶۵۴۹
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۷ - 17January 2016

کتاب و کتابت هم صاحب موزه می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، امین عارفنیا، مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، از راهاندازی نمایشگاه و موزه کتاب و کتابت توسط کتابخانه ملی خبر داد و گفت: قرار است یک نمایشگاه دائمی نسخ خطی و اسناد در محل کتابخانه ملی راهاندازی شود. این نمایشگاه قرار است در دهه فجر افتتاح شود و در حال حاضر مقدمات آن فراهم شده است و مشغول تجهیز آن هستیم.

وی ادامه داد: این نمایشگاه به صورت دائم منتخبی از اسناد و نسخ خطی مربوط به دورههای مختلف تاریخی را در معرض دید عموم قرار خواهد داد. همچنین معرفی مفاخر فرهنگی و رجال مذهبی نیز از دیگر برنامههایی است که برای این نمایشگاه در نظر گرفته شده است.

مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی همچنین از راهاندازی موزه کتاب و کتابت در ساختمان 30 تیر خبر داد و گفت: ساختمان 30 تیر را در دست پیگیری داریم و آن را به عنوان یک پروژه مستقل برای راهاندازی موزه در نظر گرفتهایم. این موزه با همکاری سازمان میراث فرهنگی در این ساختمان راهاندازی خواهد شد.

عارفنیا به جزئیات بیشتر اشاره کرد و افزود: ساختمان 30 تیر بنا بر تفاهمنامهای که پیشتر منعقد شده بود، در اختیار موزه علم و فناوری است. مکاتبات متعددی میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی با این موزه انجام شده است و سازمان معتقد است که آنجا باید هرچه سریعتر تخلیه و به کتابخانه ملی بازگردانده شود. در این صورت میتوانیم راجع به این پروژه راحتتر صحبت کرد.

راهاندازی موزهای ویژه کتاب بارها از سوی مسئولان مختلف مطرح شده است. با وجود اینکه کتابخانه ملی در چند ماه اخیر از راهاندازی موزهای با این محوریت خبر داده است، احمد مسجد جامعی، از اعضای شورای شهر تهران، نیز از تلاشها در سالهای گذشته برای راهاندازی این موزه خبر داده بود. وی همچنین از تأکید رهبر معظم انقلاب بر راهاندازی «موزه کتاب» خبر داد و گفت: در چند سال گذشته و زمانی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بودم، پس از صحبتی که با مقام معظم رهبری داشتم، ایشان فرمودند ما از کتاب بالاتر نداریم، جایی برای آن باید ایجاد شود و خواستند فکری به حال وضعیت کتاب و «موزه کتاب» در کشور شود. در موافقتنامهای که با حضور سید محمد بهشتی، رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی و آقای بجنوردی، رئیس وقت کتابخانه ملی ایران داشتیم، تلاش شد آن مکان به موزه کتاب تبدیل شود و به سازمان میراث فرهنگی واگذار شود، اما امکان آن فراهم نشد.

منبع: تسنیم

نظر شما
پربیننده ها