نظرسنجی شبکه الجزیره؛

84 درصد نخبگان عرب خواستار روابط اقتصادی قوی جهان عرب با ایران شدند

نتایج نظرسنجی شبکه الجزیره نشان می‌دهد که اکثریت نخبگان عرب شرکت کننده در نظرسنجی اختلاف ایران و دولت‌های عربی را به سود اسرائیل می‌دانند و 84 درصد این شخصیت‌ها بر ضرورت برقراری روابط اقتصادی قوی با ایران تاکید کردند.
کد خبر: ۶۶۸۵۰
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۳ - 19January 2016

84 درصد نخبگان عرب خواستار روابط اقتصادی قوی جهان عرب با ایران شدند

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، نتایج نظرسنجی پایگاه خبری شبکه الجزیره با موضوع رویکردهای نخبگان عرب درباره نقش ایران و روابط آن با منطقه در سال 2015 نمایانگر ناخرسندی این نخبگان از سطح روابط ایران و جهان عرب و تمایل برای بهبود روابط تهران و پایتختهای عربی است.

78 درصد نخبگان شرکت کننده در این نظرسنجی گفتهاند که اثر اختلافات ایرانی-عربی به سود رژیم صهیونیستی است. 62 درصد این رژیم را دشمن شماره یک جهان عرب میدانند. در عین حال 59 درصد این افراد تشکیل نیروی مشترک عربی برای مقابله با نفوذ ایران را لازم میدانند.

اکثریت قاطع نخبگان عرب از سطح فعلی روابط و تنشهای ایران و کشورهای عربی ناخرسند هستند و 84 درصد شخصیتهای نخبه عرب گفتهاند برقراری روابط قوی اقتصادی جهان عرب با ایران را تایید میکنند.

82 درصد تصریح کردند که تصویر غالب ایرانیها از اعراب منفی شدهاست. همچنین سیاست ایران در قبال انقلابهای عربی تاثیر منفی در نگاه نخبگان عرب از ایران به جا گذاشته است. اکثریت مشارکت کنندگان در نظرسنجی الجزیره، جنگ بر سر نقش سیاسی و نفوذ را مهمترین محورهای اختلاف ایران و کشورهای عربی میدانند.

این نظرسنجی در نوع خود با توجه به تنشهای اخیر ایران در قطع روابط با عربستان سعودی و واکنشهای مترتب بر آن منحصر بفرد است.

این نظرسنجی در حالی منتشر میشود که روز دوشنبه برای اولین بار بعد از سالها تحریم ایران و استفاده برخی کشورها مانند عربستان از این موقعیت برای ضربه زدن بیشتر به اقتصاد ایران، در دومین روز اجرایی شدن برجام (لغو تحریم ها) اخباری درباره افزایش 500 هزار بشکهای تولید نفت ایران و کاهش بیش از پیش قیمت نفت در بازارهای جهانی منتشر شد؛ امری که در اظهاری بی سابقه سهیل بن محمد المزروعی وزیر انرژی امارات را به واکنش واداشت.

المزروعی در حاشیه کنفرانسی در ابوظبی گفت: ایران حق افزایش تولید را دارد. این کشور عضو اوپک است اما آیا این اقدام ایران مفید خواهد بود؟ نه.

برخی کارشناسان بر این باورند که با توجه به کسری بودجه شدید عربستان، شورای همکاریهای خلیج فارس با افزایش بیشتر نفت ایران به فکر تغییر سیاستهای خصمانه اخیر در قبال ایران و کاهش تنشها خواهد افتاد. از این منظر شاید بتوان انتشار نظرسنجی مصالحه جویانه الجزیره را در این چارچوب تحلیل کرد.

نظر شما
پربیننده ها