گروه جامعه دفاعپرس: ما معمولاً زمان زیادی از زندگی خود را در فضای مجازی میگذرانیم و باید به ماهیت و کارکرد آن آشنا باشیم. باید یادمان باشد که شاید نام فضای مجازی کمی گول زننده است، در فضای مجازی با محیطی روبرو هستیم که روی زندگی ما تأثیر زیادی دارد و ما نیز میتوانیم بر دیگران تأثیر بگذاریم. بنابراین اهمیت آن از زندگی واقعی و روزمره ما کمتر نیست.
فضای مجازی برای بسیاری از کاربران مفید بوده البته نباید مضرات آن را نادیده گرفت. در فضای مجازی میتوانیم گمنام باشیم و یا حتی یک هویت جدید برای خودمان داشته باشیم و شاید این همان ویژگی محبوب کلاهبرداران است.
دوستی در فضای مجازی به شکلهای مختلفی انجام میشود. دلیل دوست شدن در مجازی هم میتواند احساس انزوای اجتماعی در زندگی واقعی، زندگی دور از دیگران در گروه همسالان خود و ... باشد. دوستیابی آنلاین خطرات متعددی را به همراه خود دارد که میتواند تأثیرات گوناگونی را چه در طولانی مدت و چه در کوتاه مدت بر روی زندگی افراد بگذارد.
پروفایلهای تقلبی پدیده رایجی است که معمولاً در برنامههای دوستیابی استفاده میشود. هدف از اتخاذ هویت جعلی فریب دادن اشخاص دیگر و نیز افشای اطلاعات و تصاویر دیگران است.
با ایجاد رابطه یک فرد جوان ممکن است احساس کند میتواند به این شخص اعتماد کند و بنابراین اطلاعات شخصیاش را بازگو میکند که این اطلاعات میتواند آنها را در معرض خطر قرار دهد مانند جزئیاتی که مکان آنها را نشان میدهد، به کدام مدرسه میروند یا همچنین اطلاعات خصوصی که میتواند برای باج گرفتن و کنترل آنها در آینده مورد استفاده قرار گیرد.
تهدید در فضای مجازی جرم است
تهدید به انتشار اطلاعات خصوصی کاربران در فضای مجازی طبق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی جرمانگاری شده و قابل پیگیری است.
بر اساس قانون مجازات اسلامی و قانون جرایم رایانهای، تهدید، ایجاد هراس برای اخاذی مالی و یا کامجوییهای غیراخلاقی در موبایل و یا شبکههای اجتماعی قابل پیگیری حقوقی است.
انجام عملی که ممکن است موجب ضرر آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار خانوادگی شود، خواه تهدیدکننده به این واسطه، تقاضای مال به قصد اخاذی کرده یا نکرده باشد، جرم صورت گرفته است.
سردار گودرزی رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در خصوص یکی از این پروندهها اظهار داشت: مرد سابقهداری که در فضای مجازی دختران جوان را با شگرد وعدههای دروغین و پوشالی ازدواج فریب و آنها را از شهرستان به تهران فراری میداد، دستگیر شد.
رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: چندی قبل مرد میانسالی به اداره چهارم پلیس آگاهی مراجعه کرد و به کارآگاهان گفت، ساکن یکی از شهرهای مرکزی ایران هستم، دختر جوانم بهبهانه خرید از خانه خارج شد اما دیگر بازنگشت؛ در ادامه متوجه شدم که او با مرد خلافکاری ارتباط داشته و پس از اینکه اغفال شده برای ازدواج به تهران فرار کرده است.
وی افزود: پس از ثبت شکایت و تشکیل پرونده تیمی از کارآگاهان وارد عمل شدند و با اقدامات گسترده اطلاعاتی متوجه شدند دختر جوان پس از اینکه با اتوبوس خود را به ترمینال رسانده است، مرد میانسالی بهدنبالش آمده است و با یکدیگر به مکان نامشخصی رفتند.
این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: کارآگاهان در گام بعدی، با بازبینی دوربینهای مداربسته ترمینال و اقدامات اطلاعاتی هویت مرد را شناسایی کردند و متوجه شدند که او دارای سوابق متعدد کیفری است که همین سرنخ کافی بود تا متهم در یکقدمی بازداشت قرار بگیرد.
رئیس پلیس آگاهی پایتخت متذکر شد: کارآگاهان در این شاخه از اقدامات ویژه علمی رفتند و مخفیگاه آن مرد را در جنوب تهران شناسایی و پس از هماهنگیهای لازم با مرجع قضائی متهم را در یک عملیات ضربتی دستگیر کردند.
وی افزود: متهم خیلی زود هدف تحقیق قرار گرفت و در جریان بازجوییها صراحتاً به جرم خود مبنی بر اغفال دختر جوان در فضای مجازی بهقصد سوءاستفاده با شگرد وعدههای دروغین ازدواج در تهران اعتراف کرد و ۵ دختر جوان دیگر که همگی از شهرهای مختلف کشور هدف اغفال قرار گرفته بودند شناسایی شدند و از مرد شیطانصفت شکایت کردند.
سردار گودرزی خاطرنشان کرد: با صدور قرار قانونی از سوی مرجع قضائی متهم برای کشف جرایم دیگر و شناسایی سایر شکات در اختیار اداره چهارم پلیس آگاهی قرار گرفت.
سعید نوروزی پور
انتهای پیام/ 241