به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، زائران خانه خدا امروز (دهم ذیالحجه) مراسم رمی جمرات، ذبح کردن و حلق (تراشیدن موی سر) را آغاز کردند و در روز عید قربان، حاجی شدن خود را در سرزمین وحی جشن گرفتند.
عزیمت زائران عزیز بر اساس زمانبندی تعیین شده و بهصورت منظم انجام میشود.
زائران ایرانی در گروههای تعیینشده بهسمت جمرات حرکت میکنند و بعد از رمی جمره به چادرها بازگشته و بعد از ذبح قربانی که توسط ذابحان و به نیابت از حجاج صورت میگیرد، عمل حلق (تراشیدن موی سر) را انجام میدهند.
بانوان زائر کشورمان نیز شب گذشته وارد مِنا شده و بامداد امروز رمی جمره خود را انجام دادند.
زائران خانه خدا عصر جمعه با وقوف در عرفات و حضور در جبلالرحمه، مناسک ایام تشریق را آغاز کردند و با اقامه نماز، قرائت دعای عرفه و برگزاری مراسم برائت از مشرکین که در روز شنبه برگزار شد، خود را به خدا نزدیکتر ساختند.
حجاج پس از یک شب وقوف و قرائت نماز ظهر و عصر در عرفات، تا غروب آفتاب به عبادت خود ادامه دادند و سپس با فرارسیدن مغرب عازم مزدلفه (مشعرالحرام) شدند و شب گذشته را در آنجا ماندند تا به عبادت بپردازند و سنگهای لازم را برای رمی جمرات جمع کنند. زائران پس از نماز صبح امروز بهسمت مِنا رهسپار شدند.
زائران خانه خدا با سنگریزههایی که از مزدلفه و یا قبل از آن، کوههای مکه مکرمه جمع کرده بودند، امروز مراسم رمی جمرات را انجام دادند. آنها بعد از آن، قربانی کرده و سپس سر خود را میتراشند یا موها را کوتاه میکنند. آنها باید دو شب را در مِنا بیتوته کنند، اما اجازه دارند روزها برای تکمیل مناسک حج خود به مکه مکرمه بروند.
طواف نساء و سعی صفا و مروه آخرین مناسک آنها خواهد بود.
در آخر مِنا سه ستون سنگى وجود دارد که اوّلین ستون، «جمره اُولى»، دومین آنها «جمره وُسطى» و سوّمى را «جمره عُقبى یا عَقَبه» مى نامند. اوّلین کار واجب در روز عید قربان زدن هفت عدد ریگ به جمره عقبه است.
پس از سنگ زدن به جمره عَقبه، حجاج براى انجام یکى دیگر از واجبات حج، به قربانگاه رفته و یک شتر، گاو یا گوسفند قربانى مىکنند.
انتهای پیام/ 118