به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، حجتالاسلام و المسلمین «سید عبدالفتاح نواب» نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار با نیروهای اعزامی به مدینهبعد، با اشاره به بازگشت بخشی از زائران بیتاللهالحرام به مدینه، اظهار داشت: کار مدینهبعد بسیار سخت است؛ چرا که زائران مدینهقبلی امیدوار هستند و هنوز سختیهای سفر سراغ آنها نیامده است، اما زائران مدینهبعد شرایط متفاوتی دارند؛ بنابراین باید فرصت حضور زائران را در مدینهبعد بهخوبی و با جذابیت بیشتری درک کنیم به این دلیل که هر کدام از زائران در بازگشت به کشور یک سفیر هستند و به ارزیابی شرایط و خدمات میپردازند.
در این دیدار که آیتالله «سید هاشم حسینی بوشهری» جانشین سرپرست حجاج ایرانی در مدینهبعد نیز حضور داشت، حجتالاسلام و المسلمین نواب ضرورت هوشیارسازی زائران در سفر حج را یادآورشد و تصریح کرد: اگر این کار بهخوبی انجام نشود و زائر را نسبت به سفرش متوجه و هوشیار نکنیم، ممکن است بهصورت طلبکار یا ناسپاس به میهن بازگردد. همچنین که ناظر بر عملکرد بخشهای اجرایی است، با کار فرهنگی اوقات فراغت زائران را غنی میکند.
سرپرست حجاج ایرانی گفت: در مدینهبعد تعداد زائران خیلی کمتر از مدینه قبل نیست و زائران باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند و به نیت کار برای خدا برای زائران وقت بیشتری گذاشته شود به این دلیل که برخی از زائران تصور دارند که خدمات مطلوبی دریافت نکردهاند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: من ارتباطات چهره به چهره فراوانی با زائران داشتم و آنها انتقاد داشتند، ولی وقتی حرفشان را میشنیدیم و به آنها توجه میکردیم و از واقعیات صحبت میشد، تشکر میکردند و حتی در منا بهدلیل فضای محدودی که وجود داشت، تعدادی از چادرها را که به محل کار روزانه اختصاص داشت، آماده استراحت تعدادی از زائران کردیم و همین باعث شد تا آنها تشکر کنند.
حجتالاسلام و المسلمین نواب گفت: فلسفه وجودی ما در برنامه حج، زائر است و وقتی زائران حضور دارند باید برایشان خدمتگزاری کنم به همین دلیل هم ما لباس خدمت به تن کردهایم تا خدمات بیشتری به آنها ارائه دهیم. در همین زمینه آیتالله حسینی بوشهری با همه دغدغه و برنامههایشان در ایران به ما لطف دارند و اکنون به عنوان جانشین در خدمت زائران خانه خدا در مدینه بعد خواهند بود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تأکید بر این اصل که در مسئله انتخابات تعامل و رفتار ما همان نگاه مقام معظم رهبری است بیان کرد که با وجود کم و کاستیها و نحوه تعامل برخی از مقامات کشور میزبان باید در مسئله انتخابات سرمایه گذاری کرد؛ بنابراین حرف یک کلمه است و آن هم حضور ۱۰۰ درصدی در انتخابات خواهد بود و ما هم به عنوان خادمان ضیوفالرحمن نباید از نامزد خاصی حمایت کنیم و رهنمودهای مقام معظم رهبری را در نظر داشته باشیم.
سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه برگزاری انتخابات در سرزمین وحی میتواند یک نوآوری باشد، گفت: برگزاری انتخابات امتیاز بزرگی برای کشور میزبان است؛ چراکه در آن ایام بیش از ۵۵ هزار زائر در مکه و بیش از ۱۰ هزار زائر دیگر هم در مدینه حضور دارند. اکنون مقدمات برگزاری انتخابات چنانچه مقامات کشور میزبان موافقت کنند فراهم است. اگر این امر تحقیق یابد به سود دو کشور است و نشاندهنده تعامل مثبت با کشور همسایه است.
حجتالاسلام و المسلمین نواب در پایان یادآور شد: یکی از تفاوتها در مدینهبعد، حضور ۹۶ کاروان اهل سنت است و باید برنامههای ویژه این زائران بهخوبی پیگیری شود.
در ادامه این دیدار، آیتالله بوشهری، جانشین نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در مدینهبعد با بیان روایتی از سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) درباره رفع حاجت و نیازهای مردم، بیان کرد: هرکسی در جایگاهش در مرکز حوائج مردم است و به تعبیر امام حسین (ع) باید درخواست مردم را به عنوان نعمتی از نعمتهای خدا نسبت به خودمان تلقی کنیم و ازمواجه شدن با خواستههای مردم احساس خستگی ننماییم و به بهترین شکل حرفشان را گوش دهیم چرا که اگراحساس خستگی کنیم خدا این نعمت خدمتگزاری را از ما خواهد گرفت.
وی ادامه داد: خادمان حج و زیارت باید از کار ضیوف الرحمن گرهگشایی کنند و خدا را شکر، آنچه که من در این روزها شاهد بودم، حاکم بودن فضای صمیمی است و جلسات در راستای رفع حاجات زائران به طور منظم و به درستی برگزار میشود و خوشا به حال زائرین مدینه بعد که پس از حج، مرقد پیامبر (ص) را زیارت میکنند.در پایان این دیدار، چند تَن از نیروهای اعزامی به مدینهبعد با ارائه گزارشی یادآور شدند که تمام جلسات و برنامهها در بازه زمانی حضور زائران در شهر پیامبر دقیق برگزار خواهد شد و علی رغم مشکلات و سختیهای حج امسال، کارها تاکنون روان پیش رفته است و از انسجام خوبی هم برخوردار بوده و تدابیر به ثمر نشسته است.
انتهای پیام/ ۱۱۸