به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از روابط عمومی ارتش، حجت الاسلام والمسلمین "سید محمد علی آل هاشم"، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، بعد از ظهر امروز در جمع فرماندهان و مسئولان نیرویی دریایی طی سخنانی به اهمیت دریا و نقش آن در توسعه جوامع از گذشته تاکنون پرداخت و اظهار داشت: نقش دریا و آبهای آزاد در جهت تأمین نیازها، منافع و توسعه دامنه نفوذ کشورها، نقشی انکارناپذیر است.
وی با بیان اینکه امروز دریا برای ملتها عامل حیات و امنیت است، تصریح کرد: هیچ کشور ساحلی وجود ندارد که منافعی در دریا نداشته باشد.
نماینده ولی فقیه در ارتش سپس به اهمیت دریا در توسعه و پیشرفت جوامع اشاره و خاطرنشان کرد: اقتصاد کشورهای محصور در خشکی به سختی و کندی پیشرفت میکند، در حالی که دریا یکی از عوامل رشد و پیشرفت اقتصادی محسوب میشود و از اهمیت ویژهای در تمامی حوزهها برخوردار است.
حجتالاسلام آل هاشم منافع کشورهای ساحل دریا را مستقیماً در ارتباط با سیاستهای راهبردی آن کشورها دانست و تصریح کرد: سیاست راهبردی کشورهای ساحل دریا متأثر از سیاستهای دریایی و در نهایت تأمین کننده منافع آن کشورها است.
وی تصریح کرد: در قرن اخیر قدرتهای بزرگ به منظور حفظ و گسترش سلطه خود، یگانهای ساحلی کارآمد و توانمندی را ایجاد کردهاند تا از این طرق امکان نفوذ و توسعه قلمروی خود را پیدا کنند.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با اشاره به جغرافیای جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران با در اختیار داشتن سواحل طولانی در شمال و جنوب، یک کشور برخوردار از مواهب دریایی است و علاوه بر این واقع شدن ایران در یک منطقه مهم و راهبردی بر موقعیت استراتژیک ایران افزوده است.
حجتالاسلام آل هاشم قدرت دریایی ایران را یکی از مؤلفههای قدرت ملی دانست و افزود: نقش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تأمین امنیت و منافع ملی بسیار مهم و ستودنی است.
وی در ادامه ضمن برشمردن خدمات و اقدامات نیروی دریایی ارتش در دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: تنها 67 روز از پس از آغاز جنگ تحمیلی نیروی دریایی ارتش توانست با انهدام توان دریایی دشمن بعثی توان و اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران را در خلیج فارس و دریایی عمان به جهانیان اثبات کند.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، دفاع 34 روزه از خرمشهر توسط تکاوران نیروی دریایی، تأمین پدافند جزایر و سکوهای نفتی کشور و شرکت در عملیاتهای بزرگی همچون مروارید و بیتالمقدس از جمله اقدامات نیروی دریایی ارتش در دوران دفاع مقدس برشمرد و تصریح کرد: انتقال خط دفاعی جمهوری اسلامی ایران به نقاط دور دست و تغییر موازنه به نفع نظام اسلامی از جمله اقدامت دیگر این نیروی راهبردی در سالهای اخیر است.
حجتالاسلام آل هاشم به سند چشمانداز کشور اشاره کرد و برای دست یافتن به اهداف تعیین شده در این سند، برخورداری از ارتباط موثر را لازم دانست و تصریح کرد: از منظر سند چشمانداز ثبات در محیط امنیتی یک راهبرد بوده و از اهمیت زیادی برخوردار است، از این رو نیروی دریایی در برقراری ارتباط و تأمین امنیت نقش ویژهای دارد.
وی خاطرنشان کرد: در این مسیر، اشراف راهبردی و حضور فعال ارتش خصوصاً نیروی دریایی میتواند تأمین کننده بستر لازم برای نقشآفرینی ایران اسلامی در مسائل منطقهای باشد و در این راستا نیز حفظ و صیانت دریایی و منافع راهبردی ایران در آبهای آزاد مستلزم برخورداری از نیروی دریایی مقتدر و توانا است.
نماینده ولی فقیه در ارتش، با تأکید بر نقش بی بدیل رهبر فرزانه انقلاب (مدظلهالعالی) در معرفی نیروی دریایی به عنوان یک نیروی راهبردی خاطرنشان کرد: ظرفیتهای بالقوه انسانی و بسط اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران از جمله ویژگیهای این نیروی راهبردی است.
وی در ادامه به مذاکرات هستهای ایران اسلامی با کشورهای 1+5 اشاره و خاطرنشان کرد: توافق کشورهای غربی با ایران نشاندهنده اقتدار جمهوری اسلامی ایران است و اینگونه نیست که این تصمیمات بدون مدنظر قرار دادن قدرت دفاعی ما گرفته شده باشد.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در پایان گفت: امروز بصیرت و ولایتمداری عامل مهمی در ایجاد توازن در برابر قدرتهای استکباری است.