به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، «مصطفی نصیری» مدیرکل راهآهن خراسان رضوی امروز در نشست شورای هماهنگی راه و شهرسازی خراسان رضوی اظهار داشت: جابهجایی مسافران ریلی در مسیر خطوط راهآهن تحت پوشش این اداره کل در دولت سیزدهم رکورد سالیان گذشته را شکسته است.
وی ادامه داد: رکورد قبلی جابهجایی مسافر در حوزه ریلی خراسان مربوط به سال ۱۳۹۷ با ۱۴ میلیون مسافر و سال ۱۳۹۸ با جابهجایی ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بود، اما در دولت سیزدهم، این ارقام به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
مدیرکل راهآهن خراسان رضوی افزود: به طوری که در سال ۱۴۰۱ تعداد مسافران به ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر و در سال ۱۴۰۲ به ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.
نصیری با بیان اینکه ۷۰ درصد قطارهای مسافری شبکه ریلی کشور در محور خراسان تردد میکنند، تصریح کرد: در این مدت رکورد ۲۵ ساله در حمل محمولههای ترانزیتی از مرز ریلی سرخس با تناژ یک میلیون و ۷۱۹ هزار تن و حمل محصولات صادراتی با تناژ یک میلیون و ۱۰۸ هزار تن شکسته شده است.
وی گفت: کالاهای ترانزیتی شامل مواد سوختی، قطارهای کانتینری، کود پتاس و زغال سنگ از مبدا ایران از مرز ریلی سرخس به خارج از کشور ترانزیت شدهاند.
مدیرکل راهآهن خراسان رضوی بیان داشت: توسعه ایستگاه ریلی «شهید مطهری» مشهد نیز از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم است. ظرفیت سکوهای تخلیه و بارگیری این ایستگاه به ۳۵۰ واگن در شبانهروز افزایش یافته و حدود ۲ هزار مترمربع ساختمان خدمات حمل و نقل بینالملل برای استقرار سازمانهای خدمترسان به حمل و نقل بینالمللی ریلی ساخته شده است.
نصیری ادامه داد: ایستگاه شهید مطهری به عنوان مهمترین مرکز پشتیبانی بار ریلی خراسان شناخته میشود و ۷۰ درصد از بار وارده از کشورهای سی. آی. اس در این ایستگاه تخلیه میشوند.
وی ابراز داشت: به دنبال پیگیریهای شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران و با هماهنگی استانداری خراسان رضوی، موضوع مطالعات مکانیابی «دهکده لجستیک» مشهد انجام شده و در نهایت ایستگاه شهید مطهری بهعنوان دهکده لجستیک مصوب شده است.
مدیرکل راهآهن خراسان رضوی گفت: در دولت سیزدهم، مجتمع پارس فولاد سبزوار نیز به شبکه ریلی متصل شده که هزینه اجرای این طرح ۶ هزار میلیارد ریال بوده و طول خطوط آن هزار و ۷۰۰ متر و طول خطوط داخلی آن ۱۲ هزار و ۲۰۰ متر است.
انتهای پیام/