یادداشت/

جهاد تبیین حضرت زینب (س)؛ رمز جاودانگی قیام سیدالشهدا (ع)

حضرت زینب (س) پس از واقعه عاشورا با بیان همه حقیقت، تبیین انگیزه اصلی قیام سیدالشهدا (ع)، اسطوره نساختن از حماسه‌سازان کربلا، نقل درست تاریخ و ارائه تحلیلی درست از واقعه و تطبیق حماسه با روز، مسئولیت خود را به خوبی به انجام رساندند و از تحریف نهضت عاشورا جلوگیری کردند.
کد خبر: ۶۷۹۱۷۹
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۹ - 18July 2024

جهاد تبیین حضرت زینب (س)؛ رمز جاودانگی قیام سیدالشهدا (ع)گروه استان‌های دفاع‌پرس - حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین «موسی سلیمانی» جانشین نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام رضا علیه‌السلام؛ بازگشت برخی عوامل ماندگاری حماسه‌ها به ذات حماسه‌ها و حماسه‌آفرینان است. برخی عوامل نیز به پیام‌رسانان حماسه‌ها بر می‌گردد. حماسه‌ها اگر خوب تبیین نشوند، به مرور زمان فراموش می‌شوند یا دشمنان با جنگ روایت‌ها حماسه‌ها را تحریف خواهند کرد.

عاشورا از جمله این حماسه‌ها است. چنانچه آل‌الله این حماسه را خوب تبیین نمی‌کردند، کربلا در کربلا می‌ماند یا جای جلاد و شهید عوض می‌شد.

تحلیل و تبیین درست و تبیین هنرمندانه از جمله اقدامات روشنگرانه و خلاقانه حضرت زینب (س) در ماندگاری حماسه کربلا به شمار می‌رود.

حکمت، اقتضای تحلیل درست از عوامل صحنه و پشت پرده حوادث را دارد. ظاهربینی افراد را به خواب غفلت فرو خواهد برد.

يزيد با تمام توان در صدد انحراف افکار عمومی و پنهان کردن عوامل اصلی و پشت صحنه حادثه عاشورا بود. یزید در این مسیر گاه عبیدالله را به‌عنوان مقصر معرفی مي‌کرد و گاه درگیری عاشورا را به اختلافات قبیله‌ای گذشته تنزل می‌داد. حضرت زینب (س) با خطبه غرا در شام در مقابل يزيد با انتخاب کلماتی از جمله «یابن الطلقاء» عامل اصلی را يزيد بلکه خاندان بنی‌سفیان معرفی کرد. افزون بر آن، ایشان درگیری امام حسین علیه‌السلام با یزید را نه تقابل قبیله‌ای بلکه تقابل اسلام و کفر دانستند. انتخاب آیاتی از جمله «أَنَسِيتَ قَوْلَ اللهِ عَزَّوَجَلَّ: وَ لاَ يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّمَا نُمْلِى لَهُمْ خَيْرٌ لاِّنْفُسِهِمْ إِنَّمَا نُمْلِي لَهُمْ لِيَزْدَادُوا إِثْماً وَ لَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ». این تقابل را نشان می‌دهد.

ماندگاری حماسه‌ها و جابجا نشدن جای جلاد و شهید نیاز به تبیین درست دارد. چنانچه حماسه‌ها به درستی بازگو نشود، پس از مدتی فراموش یا تحریف خواهد شد.

بیان همه حقیقت، تبیین انگیزه اصلی حماسه‌سازان، اسطوره نساختن از حماسه‌سازان، نقل درست تاریخ، تحلیل درست حادثه و تطبیق حماسه با روز، از الزامات تبیین درست واقعه است.

حضرت زینب (س) پس از واقعه عاشورا این مسئولیت را به خوبی انجام دادند و با تبیین درست هدف قیام، از تحریف نهضت جلوگیری کردند.

دشمنان برای از بین بردن حماسه‌ها حمله ترکیبی را در پیش می‌گیرند. راه خنثی‌سازی این طرح، تهاجم ترکیبی و هنرمندانه از طرف جبهه حق است.

اسرای عاشورا با بهره‌گیری هنرمندانه از ابزار هنر زمان خود یعنی شعر و خطابه و بهره‌گیری از ابزار عقلانیت، عاطفه و منطق به خوبی نقش خود را در ماندگاری حماسه عاشورا ایفا کردند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار