به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، آیین رونمایی از پوستر بیستوششمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و مقاومت و سیزدهمین دوره جایزه ادبی یوسف (داستانهای کوتاه دفاع مقدس و مقاومت) با حضور امیر سرتیپ «نبی سهرابی» جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و سردار سرتیپ دوم بسیجی «مهدی امیریان» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس امروز (سهشنبه) در ساختمان شهید سوداگر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برگزار شد.
«محمود اکرامیفر» دبیر علمی بیستوششمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و مقاومت در این نشست اظهار داشت: شعر در حوزه ارتباطات، یک رسانه است و این یک هنر است که هر واحدی بتواند تعداد بیشتری از مخاطبان را به خود جذب کند؛ به همین خاطر شعر با ظرفیتهایی که دارد میتواند حس موسیقایی مخاطب را اقناع کند و بهدلیل برخورداری از ظرفیتهای ذاتی خودش میتواند در ماندگاری و انتقال یک پیام تأثیر بیشتری داشته باشد.
دبیر علمی بیستوششمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و مقاومت ادامه داد: در جشنواره بیستوششم کنگره شعر دفاع مقدس و مقاومت بهدنبال آن هستیم که به ماندگاری و درونیسازی ارزشها از طریق شعر کمک کنیم و یک رخداد دفاع مقدس را به یک آیین دفاع مقدس تبدیل کنیم.
اکرامیفر افزود: از جمله ویژگیهای یک آیین، تکرارپذیری آن، جمعی بودن و تظاهرات بیرونی است؛ به همین خاطر هنگامی شعر دفاع مقدس انتقال پیدا میکند که جنبه بیرونی داشته باشد. ضمن اینکه آیین باید کارکرد و اثر داشته باشد تا در میان مردم بماند؛ لذا تلاش ما بر این است که کنگره بیستوششم را به آیین شعر دفاع مقدس تبدیل کنیم تا از این طریق تکرارپذیری و درونیسازی آن صورت بگیرد.
اکرامیفر درباره تغییرات شعر امسال نسبت به سالهای گذشته گفت: محورهای شعر در سالهای گذشته بسیار گسترده بود و امسال تصمیم گرفتیم که کنگره شعر دفاع مقدس و مقاومت به این گستردگی نباشد و تلاش کردیم محورهای شعر کنگره امسال را تجمیع کنیم؛ هر چند واقف هستیم که طبقهبندی آن علمی نیست، اما امسال معیار ما محتواست.
وی افزود: در محور میراثهای ماندگار که به رزمندگان، شهدا، ایثارگران، آزادگان و جانبازان اختصاص دارد، به این نکته توجه داریم که باید به آزادگان و جانبازان بیشتر بپردازیم. دفاع مقدس، مقاومت اسلامی و امنیت ملی در حوزه داخلی و خارجی در یک محور قرار گرفتهاند و شعر دفاع مقدس از مضامین عاشورایی که بحث آزادیخواهی و آزادگی امام حسین (ع) در آن مطرح است، استفاده میکند.
اکرامیفر گفت: آثار خوبی در ادبیات ما وجود دارد که اگرچه شعر است، اما از قصه نشأت میگیرد. اما ظرفیتهایی در شعر وجود دارد که میتواند ادبیات دفاع مقدس را ماندگارتر کند.
«مسعود امیرخانی» دبیر علمی جایزه ادبی یوسف در ادامه اظهار داشت: جایزه ادبی «یوسف» از تخصصیترین جایزههای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس است. داستان و قصه یکی از رموز ماندگاری ادبیات در جهان هستند. هدف از برگزاری این دوره این بود که به شناسایی استعدادهای جوان و خلق و ترویج آفرینش داستان کوتاه کمک شود و به تولید اثر هم بینجامد. باید برای تقویت این جایزه باید برنامهریزیهای بیشتری صورت بگیرد.
وی افزود: نویسنده خوبی وجود ندارد که در این جایزه داوری نکرده باشد و فقط هم نویسندگان دفاع مقدس نیستند که داوری این جایزه را برعهده میگیرند؛ بلکه نویسندگان حوزههای دیگر هم در این جایزه ادبی داوری میکنند.
دبیر علمی جایزه ادبی یوسف گفت: با توجه به فضایی که وجود دارد، احساس کردیم در جایزه امسال بخش داستانک (فلش فیکشن) را هم داشته باشیم. امروز در فضای مجازی داستانک رواج پیدا کرده و خوب است در که در زمینه دفاع مقدس هم این نوع داستان هم جایی داشته باشد.
گفتنی است، در این مراسم «محمودرضا اکرامیفر» بهعنوان دبیر علمی بیستوششمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و مقاومت، «مسعود امیرخانی» بهعنوان دبیر علمی جایزه ادبی یوسف، «مریم سادات زکریایی» بهعنوان مسئول دبیرخانه و «سید رضا میربابا» بهعنوان دبیر اجرایی دو کنگره احکام خود را از امیر سهرابی دریافت کردند.
در پایان نیز از پوسترهای دو رویداد بیستوششمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و مقاومت و سیزدهمین دوره جایزه ادبی یوسف رونمایی شد.
انتهای پیام/ 118