یادداشت/ غلامرضا بنی‌اسدی

بهسازیِ وطن با خودسازی آزادگان

آزادگان در روزگارِ سختِ اسارت، هرکدام‌شان یک جبهه شدند در برابر دشمن. امروز هم به همان عهد، جبهه‌دارانی هستند که روز و شب و جان و جهان‌شان را خاکریز می‌کنند برای حراست از شهادت که راز بقای حق است. پای آرمان‌ها ایستاده‌اند تا دشمن نتواند ما را بر خاک اندازد.
کد خبر: ۶۸۴۸۶۷
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۰ - 16August 2024

بهسازیِ وطن با خودسازی آزادگانگروه استان‌های دفاع‌پرس‌- «غلامرضا بنی‌اسدی» پیشکسوت دفاع مقدس؛ هم جنگِ ما متفاوت بود از هر آنچه پیش و پس از دفاع مقدس در جهان اتفاق افتاد و می‌افتد و هم صفحاتی که در این راستا رقم خورد گونه‌ای دگر دارد با آنچه جهانیان می‌نویسند و می‌خوانند. دلیلش هم یک چیز بود؛ ما به منهج قرآنی، سلوکِ انقلابیِ خود را تنظیم کردیم. 

نفسِ حضرت روح‌الله که در این خاک وزید، حیاتی دوباره و به این قاعده یافتیم. «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلا» شد رسم‌الخطِ زیست معرفتی و سیاسی و اجتماعی ما. در دیروز هم نماندیم که این آیه ۲۳ سوره مبارکه احزاب، مانیفست امروز و فردای فرزندان انقلاب را تحریر می‌کند؛ «از میان مؤمنان مردانى‏‌اند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخى از آنان به شهادت رسیدند و برخى از آنها در [همین]انتظارند و [هرگز عقیده خود را]تبدیل نکردند». 

بله ما به تبدیلِ احوال، نه گفتیم. بسیارمان شهید شدند و به جاودانگی رسیدند. برخی را هم خصم به اسارت برد، اما برای ما ادامه عاشورا بود در راهی که حضرت سجاد (ع) بر آن به امامت، چراغ گرفته بود. 

جنگ تمام شد، دیوار‌های حصر و اسارت فروریخت، جبهه را، اما همچنان باقی دانستند و هرکدام در سنگری نشستند که حضورشان را برای دفاع از حقیقت، واجب می‌نمود. سخن از آزادگان است. از مردان و زنانی که کلمات را معنایی نو بخشیدند. معیار‌های جهانی را تغییر دادند تا اسارت معنا ببازد و آزادگی معنا بیابد. 

آنان در روزگارِ سختِ اسارت، هرکدام‌شان یک جبهه شدند در برابر دشمن. امروز هم به همان عهد، جبهه‌دارانی هستند که روز و شب و جان و جهان‌شان را خاکریز می‌کنند برای حراست از شهادت که راز بقای حق است. پای آرمان‌ها ایستاده‌اند تا دشمن نتواند ما را بر خاک اندازد. خاک را چنان خداباورانه حراست می‌کنند که غباری از آن برنخیزد و بر لباس بیگانه بیرون نرود. 

برای این نسل، امروز و هر روز عاشوراست. پای علم حق و در رکاب امام حق ایستادن را معنایی می‌بخشند که سلسله جبال در ذهن می‌نشاند. این هم راهی است که از قرآن آموختند و برای ما معلم شدند. اینک، این مائیم که باید فرابگیریم کلمه‌به‌کلمه این درس را و جوری کار و رفتار کنیم که جامعه از گزند «تبدیل و تبدّل» مصون بماند. 

ان‌شاالله با تحول جان‌ها و جامعه به رسم آزادگان و شهدا، ایران روز‌های بهتری در پیش داشته باشد. این آرزوی به دعا کرامت یافته محقق خواهد شد اگر حقیقت نگاه و رفتار آزادگان را به رفتار امروز تبدیل کنیم. آنان نه تنها ایستادند که در این فصل به غنی‌سازی تمام ساحتی خود هم همت کردند. خود را در ترازی پرورش دادند که نیاز امروز وطن اقتضا می‌کرد. 

به جرات می‌توان جامعه آزادگان را از باسوادترین، صبورترین و کارآمدترین جوامع دانست که ناممکن‌ها را هم به امکان در می‌آورند. تاکید بر سلوک به منش آنان فقط ناظر به مقاومت نیست که به غنی‌سازی خویش توجه بیشتر دارد. خود را بسازیم تا بتوانیم در بهترسازی وطن نقش شایسته داشته باشیم. 

ادامه راه شهدا در متعالی‌سازی زیست معرفتی و اجتماعی میسر است. آزادگان ما که شهادت را زندگی کرده‌اند بهترین‌ها هستند برای تحریر رسم‌الخط امروز و فردا. آنچه آنان در دوران سخت اسارت زیست کردند و گونه‌ای که به استغنا رسیدند، درسی است که امروز همه به خوانش آن نیازمندیم. رفع عالمانه این نیاز با رفع مشکلات سر راه همه ما را به پیروزی می‌رساند. پیروزی انقلاب و ایران عزیز.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار