به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، نشست خبری مراسم پیادهروی جاماندگان اربعین حسینی (ع) با حضور «مهدی بابالحوائجی» فرماندار ویژه شهرستان ری و حجتالاسلام و المسلمین «محسن عرفاتی» معاون علمی فرهنگی حرم حضرت عبدالعظیم (ع) صبح امروز (چهارشنبه، ۳۱ مرداد) در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار شد.
در ابتدا، حجتالاسلام و المسلمین عرفاتی ضمن عرض خیر مقدم به اهالی رسانه اظهار داشت: چند سال است که اجتماع پیادهروی جاماندگان اربعین ابا عبدالله (ع) در شهر ری برگزار میشود، سال گذشته چهار میلیون نفر در این پیادهروی شرکت کردند و تدابیر خوبی در این مورد از ماههای گذشته چه در سطح استان و چه در سطح شهرستان ری صادر شده است.
معاون علمی فرهنگی حرم حضرت عبدالعظیم (ع) ادامه داد: برنامههای ویژهای نیز از شب اربعین حسینی (ع) تا شام اربعین حسینی (ع) در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار میکنیم.
در ادامه بابالحوائجی اظهار داشت: ما ۱۲ کمیته در ستاد اربعین تشکیل دادیم و قریب به ۵۰ جلسه در ردههای مختلف از استان و داخل شهرستان برگزار شد و استاندار در این مورد تدابیری اندیشیده و توسط شورای تأمین استان و شهرستانهای تهران و ری دستوراتی مورد تأکید قرار گرفت و مدیران کمیتههای استانی و شهرستانی به وظایف خود با نگرشی که بر آسیبهای پیادهروی سالهای قبل انجام شد، آگاه شدند و مواردی برای سال جدید رقم خورد.
فرماندار ویژه شهرستان ری ادامه داد: هزار اتوبوس در کمیته حمل و نقل و ترافیک برای انتقال زائران در نظر گرفتیم و ۲۲۰ دستگاه وَن در ۱۴ منطقه و هشت مسیر، حمل و نقل زائران را برعهده دارند، دو خط یک و ۶ مترو نیز از ساعت ۵:۳۰ صبح روز اربعین از مسیرهایی که از تهران به شهر ری میآیند، آماده انتقال زائران هستند و هزینه رفتوآمد به حرم نیز رایگان است. شش قطار در مسیرهای ورامین، قرچک، پیشوا و تهران و برعکس قرار دارد و همه زائران را جابجا میکند و این رفتوآمد تا ساعت شش بعد از ظهر انجام میشود.
فرماندار ویژه شهرستان ری توصیه کرد: مردم حتیالمقدور از وسائط نقلیه عمومی استفاده کنند و از استفاده از وسایل نقلیه شخصی، خودداری کنند، در صورت استفاده از وسایل نقلیه شخصی، ماشینهای خود را در پارکینگهایی که توسط شهرداری و پلیس راهور مشخص شده، پارک کنند تا امنیت وسایل نقلیه حفظ شود.
بابالحوائجی گفت: در کمیته بهداشت و سلامت، هماهنگیهای لازم را با بیمارستانهای هفتم تیر، فیرزوآبادی، حضرت صدیقه کبری (س) و دارالشفای حرم مطهر انجام دادهایم که بهصورت فعال به زائرین و راهپیمایان خدمات ارائه میکنند. بیمارستانهای آیتالله کاشانی، لقمان، امیرالمؤمنین (ع)، سینا، بهارلو و ضیائیان در خارج از منطقه ۲۰ و در تهران نیز خدمات پزشکی ارائه میدهند.
وی اظهار داشت: یک کارشناس بهداشت در هر موکبی حضور دارد تا بر غذا یا نوشیدنیهایی که در اختیار زائران قرار میگیرد، نظارت میکند، از مردم میخواهیم که از کسانی که بهصورت دستی و ظاهری نذری میدهند بهخاطر گرمی هوا و اینکه فسادپذیری غذا بالاست، خودداری کنند و از مواکب غذا بگیرند که نظارت بیشتری بر اینها هست و سعی کنند با خودشان چیزی نیاورند چون ممکن است بهخاطر طول مسیر و گرما فاسد شود و موجب مریضی شود.
فرماندار ویژه شهر ری اظهار داشت: نزدیک ۳۵۰ موکب از پل آزادگان تا حرم عبدالعظیم وظیفه پذیرایی را برعهده گرفتند. در کنار مواکب پشتیبانیکننده، تعدادی موکبهای فرهنگی در طول مسیر برای تبیین هدف اربعین و پیادهروی حسینی (ع) تنظیم شدهاند، همچنین شش حسینیه کودک نیز قرار دارد که با زبان کودکان به تبیین اهداف اربعین حسینی (ع) میپردازد.
بابالحوائجی افزود: سه موکب برای هنرمندان و ۱۰ استیج در طول مسیر با اجرای برنامههای فرهنگی و هنری از جمله سرود، نمایشهای کوتاه و تولید محتوای فرهنگی قرار دارد، نمایشگاه تخصصی حجاب نیز با ارائه ملزومات حجاب اسلامی و اموری در این مورد، در خیابان فدائیان اسلام برپا میشود.
وی افزود: ۳۴ مسجد در طول مسیر در خدمت مردم هستند و همه امکانات این اماکن در اختیار زائران و پیادهروندگان قرار دارد. این مساجد از اذان صبح تا اذان مغرب باز هستند و همچنین زیارت اربعین در طول ساعات مختلف در این مکانها قرائت میشود.
فرماندار ویژه شهر ری در مورد اپلیکیشن «فرهنگسرا» گفت: آدرسهای مواکب، مساجد، مدارس، اورژانس، آتشنشانی بیمارستانها و خدمات مورد نیاز زائر و پیادهروی کنندگان در اپلیکیشن «فرهنگسرا» قرار داده شده است.
بابالحوائجی افزود: از مردم میخواهیم که ضمن همکاری با نیروهای امدادی، پلیس و خدماتی، در صورت برخورد با موارد مشکوک، موارد را بهسرعت به اولین فردی که از نیروی انتظامی میبینند، گزارش دهند تا شاهد پیادهروی ایمن در طول مسیر باشیم.
انتهای پیام/ 118