به گزارش دفاعپرس از کرمانشاه، «پرستو چمنی» فعال رسانهای کرمانشاه؛ در یادداشتی در خصوص «هفته وحدت» نوشت: فاصله تاریخی ۱۲ ربیعالاول (سالگرد ولادت پیامبر اسلام (ص) بنا بر روایات اهلسنت) تا ۱۷ ربیعالاول (تاریخ ولادت حضرت محمد (ص) بنا بر روایات شیعه)، در سال ۱۳۶۰ از سوی امام خمینی (ره) بهعنوان هفته وحدت نامگذاری شده است.
چتر وحدت یکی بیشتر نیست همان گونه رهبر کبیر انقلاب فرمودند؛ ما فریاد میزنیم که باید همه با هم باشیم، هفته وحدت داشته باشیم. دین ما یکی است، قرآن ما یکی است، پیغمبر ما یکی است...
هفته وحدت در حقیقت نگاهی وحدتآفرین در همه مشترکات موجود در جهان اسلام و مسلمانان دارد که مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی هر ساله در این هفته، اقدام به برگزاری گردهمایی بینالمللی وحدت اسلامی میکند.
وحدت امت اسلامی و نجات غزه مظلوم
هفته وحدت سایهساری آرامبخش، دلانگیز و روحپرور برای همه مسلمانان است. شعار امسال هفته وحدت، «وحدت امت اسلامی و نجات غزه مظلوم» نامگذاری شده است.
امروز؛ جلوهگاه وحدت امتهای مسلمان حمایت بیدریغ از مردم مسلمان فلسطین و نوار غزه است. امروز؛ ندای وحدت ما بازوان محور مقاومت که یکی از جلوههای وحدت اسلامی بر ضد دشمنان اسلام است پرتوان خواهد ساخت. امروز، بازوان را به هم گره میزنیم و توانها را در جهت واحد و بر ضد دشمن متجاوز به کار میگیریم.
وحدت؛ یک اعتقاد قلبی
هفته وحدت یک نامگذاری محض و یک حرکت سیاسی و تاکتیکی نیست به گفته مقام معظم رهبری؛ «این یک اعتقاد و ایمان قلبی است. جمهوری اسلامی به معنای واقعی کلمه به لزوم اتحاد امت اسلامی معتقد است.
این سابقه دارد و مخصوص دوران جمهوری اسلامی نیست، مرجع بزرگی مانند آیتالله بروجردی طرفدار جدی وحدت اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی بودند و با بزرگان و علمای اهلسنت مراوده و گفتگو داشتند؛ این یک اعتقاد قلبی و عمیق است. بعضیها تصور میکنند این یک تاکتیک سیاسی است؛ نه اینطور نیست.
این یک ایمان قلبی است معتقدیم به این و معتقدیم که خداوند متعال این را از ما خواسته است، البته اتحاد دنیای اسلام مراتبی دارد پایینترین مرتبه آن این است که جوامع، کشورها، دولتها و مذاهب اسلامی علیه هم دست به تعرض نزنند به یکدیگر ضربه نزنند. مرتبه بالاتر؛ در مقابل دشمن مشترک هم دستبهدست هم بدهند اتحاد واقعی و کافی داشته و از یکدیگر دفاع کنند... از این بالاتر، کشورها و ملت اسلامی همافزایی کنند.
کشورهای اسلامی از لحاظ علمی، ثروت، قدرت سیاسی در یک سطح نیستند میتوانند به یکدیگر کمک کنند آنهایی که در هر بخشی بالاتر هستند دست کسانی که پایینتر هستند را بگیرند. مرحله بالاتر، همه دنیای اسلام متحد شوند در جهت تمدن نوین اسلامی؛ هدف غایی جمهوری اسلامی این است...»
کرمانشاه، نماد وحدت است
استان کرمانشاه با جمعیتی در حدود ۲ میلیون نفر و به عنوان تقریبیترین استان کشور محسوب میشود که زندگی روزمره و مسالمتآمیز مردمان آن در کنار یکدیگر زبانزد خاص و عام در کشور شده است. کرمانشاه؛ نماد وحدت در ایران اسلامی است؛ شیعه، اهل سنت و اهل حق از مذاهبی بارز در این استان هست هر کدام عقاید خود را دارند، اما باهم، دستبهدست هم میدهند و در کنار هم برادرانه زندگی میکنند.
بیشترین جمعیت اهلسنت استان کرمانشاه در شهرستانهای غربی این استان و پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی هستند که هر ساله در این ایام مناسبتهای زیادی و شادی را برگزار میکنند.
مردم در این هفته برای تبریک ایام به دیدار ماموستا میروند، خیابانها را آذینبندی و شیرینی پخش میکنند، مراسم عقد و عروسی را در این ایام سرتاسر از شادی برگزار میکنند.
برگزاری جشن وحدت یکی از سنتهای بارز مردم اورامانات است که امروز در این شهرستانها در حال برگزار است.
انتهای پیام/