گروه استانهای دفاعپرس- حجتالاسلاموالمسلمین «موسی سلیمانی» جانشین نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام رضا علیهالسلام؛ هشتم آبان، سالروز شهادت «محمدحسین فهمیده»، بهعنوان روز نوجوان و جوان و بسیج دانشآموزی نام گرفته است.
شهید فهمیده در ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۶ در قم به دنیا آمد و در ۸ آبان ۱۳۵۹ در خرمشهر به شهادت رسید.
شهید فهمیده از نمادهای شجاعت و ایثار در دوران جنگ ایران و عراق است. او در سن ۱۳ سالگی با بستن نارنجک به کمر خود و رفتن زیر تانکهای دشمن، عاشقانه جان خود را فدا کرد.
امام خمینی (ره) در مورد او فرمودند: «رهبر ما آن طفل سیزده سالهای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگتر است، با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.»
مقام معظم رهبری، شهید فهمیده را نماد شجاعت و فداکاری جوانان ایرانی دانسته و تأکید کردهاند که این نوجوان با اقدام شجاعانه خود، درس بزرگی از ایثار و مقاومت به همه آموخت.
ایشان در یکی از سخنرانیهای خود فرمودند: «زنده نگه داشتن یاد حادثه شهادت دانشآموز بسیجی، شهید فهمیده، از اصالتهای دفاع مقدس است».
آیتالله جوادی آملی انتخاب شهید فهمیده را از میان راه عشق و عقل عاشقانه میدانند.
«مبارزه و تلاشهای شاگرد امام حسین علیه السلام یعنی امام خمینی (ره) نیز شاخهای از شجر طوبای قیام آن حضرت است. عاقلان عصر انقلاب به امام راحل میگفتند: در این شرایط، نهضت شما به ثمر نمیرسد؛ ولی او عاشقانه تصمیم گرفت و در جهاد اکبر پیروز شد. پیروان خالص و مخلص او نیز که خود را با نارنجک به زیر تانک میافکندند، عاشقانه شهید شدند؛ نه عاقلانه. شهادت حسین فهمیده که نموداری از شهادت دهها ایثارگر ناب و مجاهد نستوه مشتاق و عاشق بود، با شهادت دیگران فرق میکند؛ زیرا پیدا بود که اینان حقیقتی را میدیدند که دیگران یا آن را ادراک نمیکردند یا اگر از آن آگاه بودند، در محدوده فهم حصولی آنان بود، نه شهود حضوری. آن که مقصود خود را میبیند، این گونه جانش را بر کف دست مینهد و به روی مرگ لبخند میزند.»
زنده نگه داشتن یاد این شهید، ضمن یادآوری حماسه این قهرمان کوچک، او را بهعنوان سرمشقی برای همسالانش و راهش را الگویی برای همگان ماندگار خواهد کرد.
انتهای پیام/