امام جمعه شیراز:

از ظرفیت مساجد و دانشگاه در زمینه مدیریت فرهنگی استفاده کرد

آیت‌الله دژکام گفت: حکمرانی در عرصه فرهنگ مسلما از عرصه‌های سیاست، اقتصاد، امنیت و مسائل نظامی سخت‌تر است لذا از ظرفیت مساجد، مردم، دانشگاه و حوزه بایستی در زمینه مدیریت فرهنگی استفاده کرد.
کد خبر: ۷۰۴۱۷۹
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸ - 08November 2024

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از فارس، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در خطبه‌های نماز جمعه امروز شیراز با اشاره به چهلم فرمانده و رهبر حزب الله لبنان، اظهار داشت: اولین مسئله‌ای که ما باید در خاطرمان باشد این است که جناب سید حسن نصرالله رهبری یک جریان انقلابی و مبارز در لبنان را برعهده داشت که دارد به چهل سالگی خود می‌رسد یعنی بیانیه اول رسمی جریان حزب الله در سال ۱۹۸۵ میلادی اول ظهور حزب الله باشد، در امسال آغاز چهل سالگی است بنابراین چهلم شهادت سید حسن نصرالله با ۴۰ سالگی جریان حزب الله همراه است و می‌دانید که خانه فرعون پس از چهل سال تلاش حضرت موسی (ع) خراب شد و سایر انبیاء می‌گویند که حضرت نوح ۴۰ سال دعوت کرد تا طوفان آمد و حالا طوفان الاقصی شروع شده است و این طوفان نتیجه ۴۰ سال مقاومت حزب الله و جریان‌های مقاوم فلسطینی هست و همه در این ۴۰ سال تلاش کردند.

وی افزود: مقاومت از روز‌هایی که شاید خاطر شما باشد که یک نفر به خاطر شدت تنفر از اسرائیل و اینکه غاصبانه دارد به مجموعه کشور‌های اسلامی ظلم می‌کند، به خود بمب بسته و وسط اسرائیلی‌ها خود را منفجر کرده و عملیات استشهادی انجام می‌دهد، شروع شد.

امام جمعه شیراز ادامه داد: یادمان نرود که وقتی فریاد مقاومت بلند شد، چه وضعیتی داشتیم و تاریخ را دشمنان خدا می‌خواهند به گونه دیگری بنویسند و روایت کنند.

آیت‌الله دژکام به بیانات رهبر معظم انقلاب روز گذشته در جمع خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند نزدیک به این چهل سال حزب الله چند بار با اسرائیل جنگیده است، اول اسرائیلی‌ها را از بیروت بیرون کرده است و بعد از صیدا، بعد از سور، بعد از مزارع شبعا و بعد از جبل عامل بیرون کرد و سرجای خود نشاند و در طول این مدت هر چه حزب الله جنگید مصداق این آیه بود که "فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ"، در هیچ امکاناتی حزب الله با اسرائیل مساوی نبود، ارتش سازمان یافته آموزش دیده همین امروز هم در حزب الله نمی‌بینیم و حزب الله نیرو‌های مردمی مبارز هستند، اما می‌بینیم که به لطف خداوند حزب الله پیروز است.

وی با بیان اینکه ۶ کشور عربی با اسرائیل جنگیدند، اما جنگ به ۶ روز نکشید و تسلیم شدند، اما حزب الله با اسرائیل به تنهایی ۳۳ روز جنگید و او را معطل کردف افزود: امروز بیش از ۴۰ روز از شهادت رهبر حزب الله می‌گذرد و اسرائیل دندان تیز کرده که دوباره تا بیروت بیاید هرچند می‌گوید تا فرات را باید بگیریم، از همان حرف‌های قدیمی و کهنه شده که خود آنها هم فهمیده اند نمی‌شود، به طمع لبنان آمدند و بیش از ۴۰ روز از شهادت سید حسن نصرالله می‌گذرد، اما یک قدم صهیونیست‌ها نتوانستند پیش بیایند بلکه برعکس ضربه می‌خورند و عقب نشینی می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس بیان کرد: تصور اسرائیل از حمله به نوار غزه این بود که حماس را از بین می‌برد و با حمله به لبنان و شهادت فرماندهان بزرگ حزب الله، تصورش این بود که حزب الله را می‌تواند از بین ببرد، اما اینگونه نشد و راه مقاومت ادامه داد.

وی گفت: رهبری فرمودند که اگر رهبران مقاومت هم شهید شوند، اما حماس و حزب الله مکتب است و مکتب را هرگز نمی‌توان از بین برد و مقاومت مکتبی است که به حق باور دارد و در تاریخ ماندگار خواهد ماند.

امام جمعه شیراز اولین ویژگی مکتب بودن را این دانست که حق را شناخته و مردم به آن ایمان داشته باشند و گفت: سید حسن نصر الله حقیقت اسلام و تشیع و حقیقت وجوب جهاد در مقابل دشمنان خدا و اسلام را یافته بود و به آن باور داشت و این است که در نگاه رهبر انقلاب اسلامی نائب امام زمان (ع) مجاهد کبیر شد و در بین همه مجاهدان چهره برجسته شد و حق را شناخت.

وی دومین ویژگی مکتب را، ایستادن پای حق دانست و افزود: مکتب درست کردن یعنی اینکه در مرحله دوم پای حق بایستیم. شهید سلیمانی حق را شناخت، ولایت ولی امر را شناخت، حقانیت انقلاب اسلامی را شناخت و اینکه ایران حرم است را باور داشت و پای حق ایستاد بنابراین آمریکایی‌ها ایشان را شهید کردند.

وی به سخنرانی رهبر جدید حزب الله شیخ نعیم قاسم نیز اشاره کرد و گفت: شیخ نعیم قاسم حماسی وارد میدان شد و به رژیم اسرائیل اعلام کرد که دیگر هیچ جای سرزمین‌های اشغالی برای صهیونیست‌ها امن نخواهد بود.

وی ضمن تبریک به شیخ نعیم قاسم برای این مسولیت جدید اعلام کرد: با باور به ایمان مردم، بانوان شیرازی و استان فارسی طلا‌های ارزشمند و یادگاری‌های خود را به محور مقاومت هدیه کردند تا این جبهه راه حق پیروز میدان شود.

آیت الله دژکام گفت: دهه اول فاطمیه پیش رو است که فرصتی مغتنم برای تبیین ارزش‌های اسلامی و دینی است که همگان باید از آن بهره‌مند شوند؛ ۲ اصل خطبه حضرت صدیقه طاهره تبیین و توضیح مسئله اسلام و حقوق ضایع شده بعد از پیامبر گرامی است بنابراین در این ایام بایستی اهتمام ویژه نسبت به ایام فاطمیه داشته باشیم.

وی تاکید کرد: از فاطمیه غفلت نشویم و از اشک ریختن برای حضرت صدیقه طاهره محروم نشویم، همه هیئات و تکایا مثل همیشه فعال باشند و بار دیگر اثبات کنیم همانگونه که رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی در خصوص شیراز فرمودند شیراز حرم اهل بیت (ع) است و آنهایی که فکر می‌کنند این شهر حرم اهل بیت (ع) نیست، غلط کردند.

امام جمعه شیراز اظهار کرد: شیراز حرم سوم اهل بیت (ع) است و این موضوع را اگر می‌خواهید ببینید محافلی که از عمق خانه‌ها تا اوج حرم‌های مطهر مردم حضور دارند و آگاهانه و با بصیرت و با شناخت عمیق از دین و اسلام ناب محمدی (ص) اشک همراه با معرفت و بصیرت می‌ریزند و حمایت از اسلام را در ایام فاطمیه تمرین و تجربه می‌کنند.

نمانیده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود با برگزاری کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای اشاره کرد و افزود: روز چهارشنبه هفته آینده این کنگره با حضور مهمانان و اندیشمندان خارجی در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) برگزار می‌شود که اندیشمندان مختلف و کسانی که مقالاتی به این کنگره ارائه دادند، سخنرانی خواهند داشت بنابراین ضمن تشکر از تولیت محترم حرم بابت حمایت از این کنگره، همه عزیزان که علاقه‌مند به مباحث فرهنگی و علمی هستند می‌توانند در حرم مطهر حضور به هم برسانند و از این کنگره استفاده ببرند.

آیت الله دژکام با اشاره به موضوع جهاد تبیین، بیان کرد: ما مناسبت‌های زیادی در تقویم داریم و همین هفته پیش رو را نگاه کنیم، متعدد مناسبت داریم و معمولاً مناسبت‌های درج شده در تقویم، در شورای عالی انقلاب فرهنگی به نوعی مصوب می‌شود و بعد در تقویم ذکر می‌شود.

 وی اذعان داشت: اگر بناست ما مناسبت‌ها و وقایع تاریخی داشته باشیم که در تقویم ملی ذکر می‌شود وقتی سالروز آن مناسبت می‌شود مثلا ۴۰ مناسبت توسط شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گرامی داشته می‌شود و از برنامه‌های آنها برای بزرگداشت است. بزرگداشت‌های ما به چه شکلی برگزار می‌شود؟ معمولاً برنامه‌هایی طبق رسم همه ساله اجرا می‌شود که از این منظر که پای حرفمان ایستاده‌ایم خوب است، اما از حیث اینکه درس و محتوای این مناسبت‌ها را به نسل جوان و جدید خود به چه کیفیتی انتقال داده ایم، جای بررسی دارد.

امام جمعه شیراز خاطرنشان کرد: ما باید برنامه‌ریزی کنیم در راستای تبیین که گره‌گشایی شود در اذهان مردم از شبهاتی که موجود است و این نیاز به ساختارمند کردن و سازمان‌دار کردن مجموعه‌های فرهنگی است و برای رشد کار‌های انجام شده باید چاره‌ای اندیشیده شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: بایستی ابزار مدیریت فرهنگی را تولید کنیم و سخت‌افزار و نرم‌افزار مدیریت فرهنگی را تولید کنیم و در اختیار مدیران فرهنگی قرار دهیم. ائمه جمعه را مدیران فرهنگی قرار داده شده‌اند، اما ابزار فرهنگی به اندازه کافی در اختیار آنها نیست لذا باید همه کسانی که مدیر فرهنگی تلقی می‌شوند، آموزش ببینند. مدیریت فرهنگی را به عنوان یک امر مهم چقدر آموزش می‌دهیم؟ اگر ابزار بود و مهارت مدیریت نیز تحصیل شده بود، کار به بهترین نحو به پیش می‌رفت.

 آیت‌الله دژکام ادامه داد: حکمرانی در عرصه فرهنگ مسلما از عرصه‌های سیاست، اقتصاد، امنیت و مسائل نظامی سخت‌تر است. در آن عرصه‌ها می‌گویند باید مردمی‌سازی کنیم و مسلم است که در عرصه فرهنگی نیز همین طور است. از ظرفیت مساجد، مردم، دانشگاه و حوزه بایستی در زمینه مدیریت فرهنگی استفاده کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار