به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، روزنامه «جوان» در یادداشتی به قلم «محمدرضاهادیلو» نوشت:
کمکم شمارش معکوس برای برگزاری دهمین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز میشود. بر همین اساس کمتر از دو هفته دیگر با شروع تبلیغات نامزدها، شهر با شور و هیجان خاصی مواجه میشود که هر چهار سال یکبار آن را تجربه میکند. اما در این میان و با توجه به تجربیات سالیان قبل، برخی بداخلاقیهای سیاسی و انتخاباتی نه تنها به میزان مشارکتهای مردمی ضربه میزند، بلکه وجهه جمهوری اسلامی را نیز در مجامع بینالمللی خدشهدار میکند.
همیشه با نزدیک شدن به ایام انتخابات و خصوصاً در روزهای تبلیغات نامزدها سخن از اخلاق انتخاباتی بسیار به میان میآید و هواداران کاندیداها و رسانهها یکدیگر را به دوری از «بداخلاقی سیاسی» دعوت میکنند. با این حال یکی از رایجترین بیتقواییهای سیاسی که معمولاً در این روزها شاهد آن هستیم تخریب و توهین و تهمتهایی است که بعضاً از یک طرف به طرف دیگر پرتاب میشود.
بر همین اساس آنچه در گام اول باید برای کاندیداها ملاک قرار گیرد، تعلق خاطر آنها به انقلاب و حفظ منافع ملی کشور است؛ کاری که میتواند افزایش مشارکت مردم در عرصههای مختلف سیاسی و اجتماعی را به همراه داشته باشد.
نباید فراموش کرد که مردم در لایههای میانی و پایین جامعه چشم به رفتار و گفتار مسئولان خود دارند و به همین خاطر اعتماد آنان به مسئولان نظام را میتوان از دلایل و انگیزههای اصلی مشارکتشان در انتخابات در نظر داشت.
حال با این اوصاف اگر راه تخریب و توهین به فضای انتخابات باز شود و کاندیداها یا هواداران آنها دست به بداخلاقیهایی در عرصه رقابتهای انتخاباتی بزنند بیشک اعتماد مردم خدشهدار و در سطحی کلانتر به نظام ضربه وارد میشود.
در سالهای گذشته مشاهده شده که متأسفانه معدودی از کاندیداها اخلاق انتخاباتی را رعایت نکرده و برای رسیدن به مقصود از هر وسیلهای استفاده میکنند - گویی از منظر اینها هدف وسیله را توجیه میکند- و با کنار گذاشتن تقوا و اخلاق برای تصاحب صندلیهای مجلس یا نهادهای دیگر به تخریب و تهمت و شایعهپراکنی علیه رقبای انتخاباتی اقدام مینمایند، به طوری که معدودی از کاندیداها از تبلیغات پرهزینه و برگزاری مراسم و میهمانیهای پرخرج و چند هزار نفری پرهیز نمیکنند و برای جمعآوری آرا از مقدسات مردم هم سوءاستفاده میکنند. این اتفاقات در شرایطی به وقوع میپیوندد که در اهمیت و جایگاه انتخابات در کشور همین بس که امام (ره) سلامت انتخابات را تکلیف شرعی و دینی عنوان کردند و لذا رعایت قواعد اخلاقی در ایام رقابتهای انتخاباتی مهمترین چالش در این فضا به شمار میرود.
البته نقش مسئولان نظارتی و اجرایی انتخابات در جلب مشارکت مردم در انتخابات را نباید نادیده گرفت. مسئولان نظارتی و اجرایی رسالت سنگینی به دوش دارند و باید ضمن عمل به قانون دقت نظر بیشتری در اجرا و نظارت بر انتخابات داشته باشند.
کوتاه سخن اینکه جمهوری اسلامی نظامی مردمسالار و با محتوای اسلامی است که طبق قانون اساسی، خود را ملزم به رعایت همه احکام و باید و نبایدهای اسلامی میداند. بنابراین همانگونه که خط قرمز احکام فقهی را واجبات و محرمات تشکیل میدهد، باید و نبایدهای اخلاقی نیز دارای خط قرمزهایی است که عبور از آنها صرفاً به معنی انجام یک سری کارهای ناپسند و مکروه تلقی نمیشود؛ بلکه به منزله خروج از مرزهای تقوا و ایمان شناخته میشود.