به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، آیین رونمایی از ۲۶ سردیس چهرههای ماندگار در شهر تهران صبح امروز (سهشنبه) در خانه اتحادیه (خانه طهران) برگزار شد.
در ابتدای مراسم «امین توکلیزاده» معاون فرهنگی هنری شهرداری تهران اظهار داشت: سرمایههای اصلی یک ملت، تمدن و فرهنگ، شخصیتها، دانشمندان و هنرمندان و بر قله آن شهدایی هستند که با داستان و روایت زندگیشان در کنار هم، یک فرهنگ و تمدن را شکل میدهند.
وی افزود: وظیفه سنگینی برعهده ما، خادمین مردم هست که در راستای ماندگار کردن این شخصیتها گام برداریم؛ چه اثر سینمایی، تئاتر، نمایش و چه آثار هنرهای تجسمی همه، در کنار هم در مانایی و ماندگار شدن سیر و سلوک و سبک زندگی حتماً مؤثر هستند.
توکلیزاده ادامه داد: مسیر درستی در مدیریت شهری سازمان زیباسازی آغاز شده است تا بتوانیم در گوشههای شهر با نصب این سردیسها یاد و نام این عزیزان را گرامی بداریم و به این هم اکتفا نمیکنیم و با انتشار کتابها و آثار هنری دیگر، سعی میکنیم دایرهای از معرفی و ماندگاری را برای این شخصیتها دربیاوریم.
معاون فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: ایران عزیز سرشار از چهرهها، مشاهیر، دانشمندان و هنرمندان و شهدای عزیزی است که معرّف این ملت و مرز و بوم هستند.
وی افزود: کار مفصلی در مجموعه سازمان زیباسازی در مورد مکانرویدادهای شهر تهران اتفاق افتاده و تحلیل مفصلی شده است تا ما در گوشهگوشه شهر بتوانیم حکایت و روایتی برای نسلهای آینده داشته باشیم. ملتی که گذشته خود را محترم میشمارد و به شخصیتهایش احترام میگذارد و سیر و سلوک موفقیت آنها را بازگو میکند، حتماً نسبت به آینده خود هم احترامآمیز رفتار خواهد کرد و شکوهمندانه راه خود را ادامه خواهد داد.
در ادامه «محمد نیکدل» معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی اظهار داشت: امروز قرار است در ۲۸ نقطه شهر از 26 سردیس مفاخر ملی ایران رونمایی شود.
پس از آن، پنج خانواده شهید انقلاب اسلامی شهید «علیمحمدی»، شهید «عبدالله والی»، شهید «ستار صالحی»، شهید «قربانعلی عبداللهوند»، شهید «فرهاد علیحیدری» تجلیل شدند و در پایان از سردیس شهید «عبدالله والی» و «ابوالحسن صدیقی» و تصاویر سردیسها رونمایی شد.
نیکدل افزود: سردیسها فراتر از نقش و نگار و بخشی از کالبد شهر هستند که این ناشی از سیاست درست مدیریت سازمان زیباسازی است و خدا را شکر میکنیم که با همت و دقت همکاران در اداره مجسمهسازی این سردیسها کار و آماده شد. نسلهای بعد ما را با دیدن این سردیسها قضاوت خواهند کرد و خوشحال هستیم از آنها رونمایی میکنیم.
مکان این سردیسها به شرح زیر هستند:
«محمدرضا شفیعی کدکنی» خیابان قدس، ورودی دانشکده ادبیات، «علی بختیاری» فلکه اول نیروی هوایی، «علیاکبر دهخدا» خیابان قرنی، نبش کوچه دهخدا، «فردوسی» میدان بهرود، ابتدای بلوار شاهنامه، شهید «شیخ فضلالله نوری» میدان امام خمینی (ره)، جنب ایستگاه مترو، شهید «علیمحمدی» خیابان آزادی، مسجد دانشگاه شریف، «قیصر امینپور» خیابان انقلاب، نبش خیابان قدس، «مهندس مختاری» ده ونک، ورودی بوستان مهندس مختاری، علامه «حسن حسنزاده» خیابان انقلاب، دفتر تبلیغات حوزوی و «پرویز دهداری» ضلع غربی میدان منیریه
انتهای پیام/ 118