به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «حسن سلمان فاخوری»، نویسنده و پژوهشگر برجسته و سرشناس عرب با نگارش مقالهای با عنوان «ظاهرة الفکر التکفیری»(پدیده اندیشه تکفیری) مینویسد: امروز جهان شاهد فعالیت بیسابقهای در زمینه گسترش ایدئولوژی تکفیر است و این ایدئولوژی تا حدودی در جذب جوانان موفق شده است، تا جایی که این جوانان در تشکیلاتی برای مقابله با جریانهای روشنفکری و سکولار در جهان از جمله منطقه خاورمیانه به خدمت گرفته شدهاند.
این در حالی است که اکنون بنیادگرایی یا ایدئولوژی تکفیر به تولیدکننده و منبع تروریسم و گرهای قوی و پیچیده برای برخی از کشورها و ملتها در چگونگی تعامل و برخورد با آن، تبدیل شده است.
در حقیقت صاحبان ایدئولوژی تکفیر، چهره اسلام را تخریب و مخدوش کردهاند، در اینجا نمیخواهیم درباره گذشته خیلی دور و خوارج زمان امام علی(ع) صحبت کنیم، بلکه میخواهیم به گروههای تکفیری و داعشیهایی بپردازیم که آمریکا و اسرائیل آنها را ایجاد و تربیت کردهاند.
پرسشی که باید در آن تأمل کنیم این است که این اندیشه تکفیری از چه منبعی تغذیه میکند؟ استدلالها و برهانهای آنها برای اقناع مردم و به خدمت درآوردن برخی افراد برای انجام اقدامات تروریستی چیست؟ و چرا این گروهها بیشتر در میان اهل سنت نفوذ میکنند؟ و آیا در قرآن استدلالی وجود دارد که جنایات آنها را تأیید کند؟ چه کسی آنها را خلیفه خدا روی زمین قرار داده و چه دستگاهها و نهادهایی از آنها حمایت مالی و تسلیحاتی میکند؟ پرسشهای گوناگونی در این زمینه مطرح است که رسیدگی و پاسخگویی به آنها جوانب احتیاط زیادی را میطلبد.
«اسامه بن لادن»، بنیانگذار و رهبر سابق گروه القاعده که در سال 2011 میلادی به هلاکت رسید معتقد بود که گسترش دین در کشورهای اسلامی و تأسیس دولت خلافت اسلامی نخست نیازمند مواجهه مسلمانان با صلیبیها(مسیحیان) است و از همین جا بود که مشروعیتبخشی به فرهنگ خشونت در میان گروههای تکفیری ـ تروریستی آغاز شد، بهطوری که آنها(سرکردگان القاعده و جریانهای تروریستی) آیات قرآن را بدون بررسی اسباب نزول تفسیر میکنند و تفسیرهایی یکجانبه از آیات ارائه میدهند.
در حقیقت این گروههای تروریستی ـ تکفیری، چهره روشن، نورانی و متسامح اسلام را لگدمال کردند، اصول و مبانی فکری آنها که هیچ مباحثه و خوانش جدیدی از دین و تفسیرهای شارحان و مجتهدان را نمیپذیرد، چهره دین مبین اسلام را بسیار مخدوش کرد. این ایدئولوژی هر نوع انتقادی را که دارای نظریه و اجتهاد باشد، رد میکند و مخالف فرهنگ پیشرفته و فنآوریهای جدید مانند چاپخانه، برق، ماشین، هواپیما و اینترنت است.
آنها میخواهند ما را به بیابانها و شتر سواری برگردانند و میپندارند که با این عقبماندگی فرهنگی میتوانند بر جهان امروز حکومت کنند و غرب با تمدن مادی خود سقوط و اسلام بدون هیچ شریکی بر تمامی جهان حکومت خواهد کرد.
در پایان باید بگوییم که اندیشه سلفی تکفیری که از اسلام و جهان عربی ـ اسلامی سوءاستفاده میکند، آیندهای در مقابل علم، فنآوری، آزادی و جهانیشدن ندارد.
منبع:ایکنا