فیلم/ هدایت رزمندگان توسط شهید «احمد کاظمی» در سنگر فرماندهی عملیات «کربلای چهار»

لشکر هشت نجف اشرف به فرماندهی شهید «احمد کاظمی»، یکی از لشکرهای شرکت‌کننده در عملیات «کربلای چهار» بود که تحت فرماندهی قرارگاه «قدس» در این عملیات شرکت کرد و به‌همراه لشکرهای ۱۴ امام حسین (ع)، ۲۵ کربلا و ۴۱ ثارالله (ع) در جزیره ام‌الرصاص وارد عمل شد.
کد خبر: ۷۱۴۹۰۴
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۴ - 24December 2024

گروه ساجد دفاع‌پرس: لشکر هشت نجف اشرف یکی از لشکر‌های زرهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از شناخته‌شده‌ترین یگان‌های عملیاتی در دوران هشت سال دفاع مقدس بود که بسیاری از نیرو‌های آن اهل «نجف‌آباد» اصفهان بودند. این لشکر سال ۱۳۶۲ و پس از عملیات «ثامن‌الائمه (ع)» تشکیل شد و نخستین فرمانده آن سردار شهید «احمد کاظمی» بود. 

لشکر هشت نجف اشرف یکی از لشکرهای شرکت‌کننده در عملیات «کربلای چهار» بود که تحت فرماندهی قرارگاه «قدس» در این عملیات شرکت کرد و به‌همراه لشکرهای ۱۴ امام حسین (ع)، ۲۵ کربلا و ۴۱ ثارالله (ع) در جزیره ام‌الرصاص وارد عمل شده و ضمن شکست خط‌های اول دشمن، پیشروی در عمق را آغاز کرد.

فیلمی که در ادامه مشاهده می‌کنید؛ اتاق فرماندهی لشکر هشت نجف اشرف در عملیات «کربلای چهار» را نشان می‌دهد که شهید «احمد کاظمی» در حال هماهنگی و هدایت رزمندگان از طریق بی‌سیم است و شهید «مهدی قماشلوییان» نیز نشسته پای بی‌سیم همراه با شهید کاظمی دیده می‌شود.

پس از پیشروی در جزیره ام‌الرصاص، ساعت ۲:۲۰ فرمانده لشکر هشت نجف اشرف، شرایط یگان خود را در این جزیره سخت توصیف کرد و این در حالی بود که انهدام وسیع قایق‌ها به دست دشمن امکان انتقال نیرو را به جلو با مشکل مواجه کرده بود؛ ضمن آن‌که تردد نیرو‌ها به‌دلیل آتش دشمن به سختی امکان‌پذیر بود.

سرانجام داخل جزیره‌ای ام‌الرصاص الحاق صورت نگرفت؛ یعنی لشکر ۲۵ کربلا نتوانست سر پل خود را در جزایر ام‌البابی توسعه دهد و لشکر هشت نجف اشرف هم موفق به پاکسازی هدف‌های خود در جزیره ام‌الرصاص نشد؛ این درحالی بود که به‌دلیل هوشیاری دشمن، پس از آن‌که عبور از تنگه (محور اصلی عملیات) ناممکن شده بود، عبور از جزایر ام‌الرصاص و ام‌البلابی محور تلاش جبهه خودی قرار گرفته بود؛ اما دهانه کارون نیز از ناحیه پشت ام‌الرصاص زیر آتش دشمن قرار گرفت و همه قایق‌های حامل نیرو‌های تیپ انصارالحسین (ع) آسیب دیدنده بودند.

در پی این اوضاع، فرماندهی با تشکیل جلسه‌ای، دستور داد جزیره ام‌الرصاص حفظ شود و در محور‌های دیگر یگان‌ها عقب‌نشینی کنند؛ اما در پی اظهار خوش‌بینی چند تن از فرماندهان و دریافت برخی خبر‌ها، بار دیگر برای ادامه عملیات امیدواری ایجاد شد و برخی تلاش‌ها نیز صورت گرفت؛ ولی از حدود ساعت ۱۱ صبح، عراق علیه مواضع رزمندگان اسلام دست پاتک زد و سرانجام در ساعت ۲۳:۴۵ شب چهارم، توقف عملیات اعلام شد.

انتهای پیام/ 113

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار