مدیرکل شیلات استان کرمانشاه:

افزایش ۲۳۰۰ برابری تولید آبزیان کرمانشاه پس از انقلاب

«صحرایی» گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا اکنون با افزایش ۲۳۰۰ برابری، به قطب تولید ماهیان گرمابی و سردابی در کشور تبدیل شده است.
کد خبر: ۷۲۳۲۸۰
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۹ - 01February 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کرمانشاه، «سهراب صحرایی» مدیرکل شیلات استان کرمانشاه، امروز در نشست خبری به تشریح دستاوردهای قابل توجه این حوزه پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا اکنون با افزایش ۲۳۰۰ برابری، به قطب تولید ماهیان گرمابی و سردابی در کشور تبدیل شده است.
افزایش ۲۳۰۰ برابری تولید آبزیان کرمانشاه پس از انقلاب
وی افزود: پیش از انقلاب، فعالیت‌های شیلاتی عمدتاً محدود به استان‌های ساحلی شمال و جنوب کشور بود، اما به برکت انقلاب اسلامی، این فعالیت‌ها در استان کرمانشاه نیز به طور گسترده‌ای توسعه یافته و اکنون تحت نظارت اداره کل شیلات در حال انجام است.
 
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه به افزایش چشمگیر سرانه مصرف آبزیان در استان اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف آبزیان از کمتر از ۲۵۰ گرم در سال پیش از انقلاب، به ۱۰ کیلو و ۲۰۰ گرم در سال افزایش یافته است. همچنین، تولید آبزیان پرورشی از ۱۰ تن پیش از انقلاب به حدود ۲۳ هزار تن در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
 
وی افزود: استان کرمانشاه موفق به کسب رتبه نخست تولید ماهیان گرمابی در میان استان‌های غیرساحلی با تولید ۸ هزار تن شده و در تولید ماهیان سردابی نیز با تولید ۱۳ هزار و ۶۸۵ تن در سال گذشته، رتبه ششم کشور را به دست آورده است.

ایجاد مجتمع‌های بزرگ پرورش ماهی

صحرایی افزود: به برکت انقلاب اسلامی، بزرگ‌ترین مجتمع پرورش ماهیان گرمابی در آب‌های داخلی کشور در شهرستان قصرشیرین با وسعت بیش از ۸ هزار هکتار ایجاد شده است. همچنین، ۲۳۸ باب مزرعه پرورش ماهی قزل‌آلا در شهرستان‌های دالاهو، پاوه و جوانرود احداث شده است.
 
وی افزود: علاوه بر این، بیش از ۸۰ مزرعه منفرد پرورش ماهیان سردابی در شهرستان‌های مختلف استان با ظرفیت تولید سالانه بیش از ۴ هزار تن ماهی قزل‌آلا راه‌اندازی شده است، در حالی که پیش از انقلاب تنها یک مزرعه در این حوزه فعال بود.

پیشرفت در پرورش ماهیان زینتی و صادرات

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه همچنین به راه‌اندازی مجتمع‌های پرورش ماهی در قفس در دریاچه‌های پشت سدهای مخزنی استان در شهرستان‌های گیلان‌غرب، قصرشیرین و سنقر اشاره کرد.
 
وی افزود: کارگاه‌های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی نیز در شهرستان‌های کنگاور، کرمانشاه و سنقر با ظرفیت تولید بیش از ۵ میلیون قطعه در سال راه‌اندازی شده است، در حالی که پیش از انقلاب هیچ فعالیتی در این حوزه وجود نداشت.
 
صحرایی در پایان به دستاوردهای صادراتی استان اشاره کرد و گفت: صادرات انواع آبزیان پرورشی از مرزهای استان از دیگر افتخارات حوزه شیلات پس از انقلاب است. در سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۳۱۲ تن ماهی خوراکی و ۳۶۱ هزار و ۴۰۰ قطعه ماهی زنده کپور از استان صادر شد، در حالی که قبل از انقلاب هیچ‌گونه صادراتی از مرزهای استان صورت نمی‌گرفت.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار