پیشکسوت دفاع مقدس: «والفجر ۸»؛ الماس عملیات‌های دوران دفاع مقدس/ فرزندان روح‌الله هنوز زنده هستند

صداقت گفت: الماس عملیات‌های ایران در دروان دفاع مقدس؛ «والفجر هشت» است چراکه هدف ما در این عملیات صرفاً تصرف فاو نبود بلکه تصرف خاکریزی بود که در عمق نخلستان‌های این منطقه توسط ارتش رژیم بعثی عراق؛ احداث شده بود.
کد خبر: ۷۲۶۸۳۳
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳ - 15February 2025

«حبیب صداقت» از رزمندگان لشکر پنج نصر در دوران دفاع مقدس در گفت‌و‌گو با خبرنگار دفاع‌پرس از خراسان رضوی در تشریح چگونگی وقوع عملیات «والفجر هشت» یا «فاو» اظهار داشت: در دو عملیات خیبر و بدر؛ رژیم بعث به وسیله رودخانه‌های کارون و اروند؛ مرز بین ایران و عراق را آب انداخته بود؛ که این نقاط در مزارع هر دو کشور قرار داشتند و این باعث شده بود که ایران در آن دو عملیات؛ موفقیت چندانی نداشته باشد چراکه در آنجا رزمندگان ایرانی به شنا و غواصی مسلط نبودند.

«والفجر هشت»؛ الماس عملیات‌های ایران در دوران دفاع مقدس/ فرزندان روح‌الله هنوز زنده هستند

وی افزود: همه این موارد باعث شده بود که پنج الی شش ماه قبل از عملیات والفجر هشت به تمامی رزمندگان آموزش نبرد دریایی بدهیم که من در آن برهه زمانی مدیر آبی ـ خاکی سپاه خراسان بودم.

صداقت در تکمیل صحبت‌های خود گفت: به یاد دارم برای اینکه این تدبیر در بین تمام رزمندگان پیاده شود؛ تمامی مسئولان آبی ـ خاکی سپاه پاسداران در سطح کشور به پادگان خاتم‌الانبیاء (ص) تهران فراخوانده شدند که آن زمان؛ مسئولیت توجیه این افراد برعهده سردار «رسول یاحی» اولین فرمانده نیروی دریایی سپاه بود.

این رزمنده و پیشکسوت دفاع مقدس یادآور شد: در آنجا بر اساس توصیه‌هایی که به مربیان داشتند قرار بر این شد که در حین آموزش با رزمندگان به مثابه یک دشمن برخورد داشته باشیم! به همین خاطر برای فراگیری آموزش‌های دریایی؛ رزمندگان سختی و مرارت زیادی را متحمل شدند به طوری که آنها بعد از گذراندن دوره‌ها در پادگان شهید برونسی به استخر سرپوشیده سعدآباد برای فراگیری شنا انتقال داده می‌شدند.

وی تأکید کرد: دلیل آن همه سختی در وقت عملیات والفجر هشت مشخص شد، برای نمونه وقتی که کسی روی آب است و لایوژاکت را به تن می‌کند، فقط می‌تواند خودش را در آب بکشد و وسایلی مثل اسلحه و تیربار را نمی‌تواند حمل کند؛ اما مربیان آموزشی قبل از انجام عملیات؛ این کار را با انداختن رزمندگان در آب‌های بهمن‌شیر به وسیله قایق انجام دادند.

«والفجر هشت»؛ الماس عملیات‌های ایران در دوران دفاع مقدس/ فرزندان روح‌الله هنوز زنده هستند

صداقت همچنین عنوان کرد: سخت‌گیری‌های مربیان آموزشی در سپاه به حدی بالا بود که نیرو‌های ارتشی وقتی با این صحنه مواجه شدند؛ ما را به خاطر این سطح از فشار، سرزنش کردند! من به سهم خود؛ به خاطر اعمال این فشار‌ها همواره شرمنده رزمندگان خواهم بود.

مدیر آبی ـ خاکی سپاه خراسان در دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: الماس عملیات‌های ایران در دروان دفاع مقدس؛ والفجر هشت است. هدف ما در این عملیات صرفاً تصرف فاو نبود چراکه رودخانه اروند با عرض حدود یک کیلومتر و در دو طرفش هم؛ به عمق شش کیلومتر نخلستان قرار داشت. ارتش رژیم بعثی عراق در وسط این نخلستان‌ها یک خاکریز احداث و هدف ایران از اجرای عملیات فاو؛ تصرف این خاکریز و مستقر شدن در آن بود.

«والفجر هشت»؛ الماس عملیات‌های ایران در دوران دفاع مقدس/ فرزندان روح‌الله هنوز زنده هستند

نمایی از هاورکرافت

وی در تشریح میزان سختی انجام عملیات والفجر هشت یادآور شد: به یاد دارم که قبل از انجام عملیات؛ وقتی که به داخل سنگر فرماندهان عراقی نفوذ کردیم و مدارک آنها به دست ما رسید، آن اطلاعات را به داخل لشکر پنج نصر آوردیم تا یکی از نیرو‌های تحقیقات لشکر، که اصالتاً عرب بود، برایمان ترجمه کند. او وقتی که مدارک را بررسی کرد؛ متوجه شدیم که بر اساس اطلاعات و ارزیابی‌هایی که آمریکایی‌ها از این منطقه داشتند به نیرو‌های عراقی اطمینان داده بودند که امکان عبور نفر از این رودخانه نیست مگر با وسایلی مثل هاورکرافت و بالگرد!

صداقت در ادامه تصریح کرد:، اما در این طرف؛ مهم‌ترین تجهیزات آبی رزمندگان ایرانی برای عبور از اروند یا قایق‌های کوچک لگنی بودند و یا نهایتاً قایق‌های بزرگ عاشورا! با همه این اوصاف به خاطر آموزش خوبی که رزمندگان؛ قبل از آغاز عملیات والفجر هشت داشتند؛ نه‌تنها از عرض اروند عبور کردند بلکه هم خاکریز مدنظر در عمق نخلستان‌های اروند فتح شد و هم اینکه آنها بزرگراره فاو به سمت بصره رسیدند و در نزدیکی این شهر قرار گرفتند!

«والفجر هشت»؛ الماس عملیات‌های ایران در دوران دفاع مقدس/ فرزندان روح‌الله هنوز زنده هستند

این رزمنده دوران دفاع مقدس در تکمیل صحبت‌های خود افزود: تانک‌های عراقی در پشت بزرگراه قرار داشتند و تازه می‌خواستند آنها را روشن کنند. به یاد دارم که با برخی از فرماندهان گردان روح‌الله لشکر پنج نصر در پی نقشه یا راهکاری برای انهدام تانک‌ها بودیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که آنها را باید از پشت سر بزنیم و برای این کار از زیر پل‌های مستقر در آنجا رد شدیم و این کار را به سرانجام رساندیم.

وی در پایان صحبت خود تأکید کرد: دشمن باید بداند که فرزندان روح الله هنوز زنده هستند و امروز هم اگر جنگ یا درگیری بروز پیدا کند باز هم، همان فرزندان دیروز امام خمینی (ره) به میدان خواهند رفت، نسل ما نه پیر می‌شوند و نه تمام خواهند شد.

انتهای پیام/

گفت‌وگو: سیدشهاب ابراهیمی حسینی

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار