معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور:

فرصت‌های شغلی عظیم در انتظار نیروی ماهر

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان گلستان،گفت: ضرورت بازنگری در آموزش‌های مهارتی کشور و بهره‌برداری از فرصت‌های بی‌نظیر شغلی در کشور لازم است هر چه سریعتر صورت پذیرد.
کد خبر: ۷۲۹۴۳۶
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۳ - 26February 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از گلستان، «غلامحسین محمدی» معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، در دیدار با آیت‌الله «سیدکاظم نورمفیدی»نماینده ولی فقیه در استان گلستان، اظهار داشت: ضرورت بازنگری در آموزش‌های مهارتی کشور و بهره‌برداری از فرصت‌های بی‌نظیر شغلی در کشور لازم است، هر چه سریعتر صورت پذیرد.

فرصت‌های شغلی عظیم در انتظار نیروی ماهر

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های عظیم بازار کار ایران گفت: سالیانه بیش از ۹۹۰ هزار فرصت شغلی در کشور داریم که نیازمند نیروی کار ماهر است، اما اثربخشی و سازگاری آموزش‌های ما با نیازهای جهانی کمتر از ۵۰ درصد است.

محمدی افزود: به مدد انقلاب اسلامی، فرصت‌های آموزش مهارتی فراهم شد و فرزندانی از روستاها با تکیه بر این آموزش‌ها توانستند فارغ از پیشینه خانوادگی یا ثروت، در مسئولیت‌های کلیدی دولتی و خصوصی کشور نقش‌آفرینی کنند.

وی با تأکید بر تحقق عدالت آموزشی به‌عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب، خاطرنشان کرد: روسای جمهور همواره بر این عدالت تأکید داشته‌اند و اکنون این بزرگ‌ترین افتخار ماست که ظرفیت‌های سرزمینی به سرمایه انسانی تبدیل شده‌اند اما این میزان هنوز کافی نیست.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه بخش عمده‌ای از جامعه در شرایط اقتصادی دشوار و فقر به سر می‌برند، گفت: یکی از راه‌های اصولی مبارزه با فقر، توجه به عدالت آموزشی است. در حال حاضر، ۲۸ درصد از جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله نه درس می‌خوانند و نه کاری انجام می‌دهند.

وی افزود: همچنین تنها ۲۵ درصد آموزش‌های رسمی و غیررسمی ما به مدارک متناسب با نیاز بازار کار منجر می‌شود.

معاون وزیر تعاون افزود: نظرسنجی‌های دو فصل اخیر نشان می‌دهد که کمبود نیروی کار ماهر، یکی از پنج مشکل اصلی کسب‌وکارها در کشور است.

محمدی با انتقاد از عدم هدایت صحیح زیرساخت‌های آموزشی کشور، اظهار کرد: ما فرصت‌ها و زیرساخت‌های بزرگی داریم، اما نتوانسته‌ایم آن‌ها را به‌درستی در مسیر آموزش‌های مهارتی تقاضامحور و منجر به اشتغال قرار دهیم. اکنون این حرکت را با جدیت آغاز کرده‌ایم و نیازمند هماهنگی‌های جدی در سیاست‌گذاری هستیم.

وی راهبرد جدید سازمان را تشریح کرد و گفت: هدف ما این است که اجزای آموزشی در استان‌ها با هم متحد شوند و بر آموزش‌های مهارتی تقاضامحور با مشارکت مردم تمرکز کنند. این نیازمند تغییر در اندیشه‌های اجتماعی است که باید از زبان رئیس‌جمهور، افراد تأثیرگذار و گروه‌های مرجع بیان شود.

محمدی افزود: صاحبان کسب‌وکار، مراکز آموزشی و صنایع باید کنار هم قرار گیرند و دولت با حمایت از این ائتلاف‌های اجتماعی، زیرساخت لازم را فراهم کند. یک مهارت ساده که در ۶ ماه آموخته شود، می‌تواند یک خانواده را به کسب‌وکارهای بزرگ‌تر و اشتغال‌زایی هدایت کند. 

انتهای پیام / 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار