به گزارش خبرنگار دفاع پرس از قزوین، آیتالله حسین مظفری در دیدار شورای فرماندهی سپاه ناحیه امام حسن (ع) قزوین اظهار کرد: خدای متعال در آیه 63 سوره فرقان میفرماید «وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا»، یعنی (و بندگان خداى رحمان كسانىاند كه روى زمين به نرمى گام برمىدارند و چون نادانان ايشان را طرف خطاب قرار دهند به ملايمت پاسخ مىدهند).
وی ادامه داد: از این آیه تا پایان سوره فرقان یک بسته کامل فرهنگی است، در این آیات چندین توصیه و دستورالعمل بسیار مهم آمده که باید به آنها آگاه باشیم و عمل کنیم، خدای متعال در این آیات «عِبَادُ الرَّحْمَنِ» را معرفی میکند، اهل معرفت میگویند ذکر هر کدام از اسماء الهی در آیات قرآن نکاتی دارد، اسم رحمان نیز اشاره به رحمت عام و گسترده خدای متعال دارد که همه مخلوقات را در بر میگیرد، همه بر سر سفره رحمانیه خدای متعال نشستهاند.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: در کنار این رحمان بودن، خدای متعال رحیم هم هست، رحیم یک رحمت خاص و ویژه نسبت به بندگان مؤمن است، وقتی خدای متعال در آیه 63 سوره فرقان از کلمه «عِبَادُ الرَّحْمَنِ» سخن میگوید، این یعنی کسانی که سعی کردهاند رحمت رحمانیه را در خودشان پیاده کنند؛ از ما خواسته شده که مظهر اسماء خدا شویم، ما تلاش میکنیم به خدای متعال تقرب پیدا کنیم، این تقرب یعنی اسماءالله را در خودمان پیاده کنیم، این به معنای نزدیک شدن به خداست، یعنی اگر خدا رحیم است ما هم رحیم شویم، اگر خدا لطیف است ما هم لطیف شویم، اگر خدا غفور است ما هم غفور شویم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: «عِبَادُ الرَّحْمَنِ» شدن کار سختی است، محدوده اسماء الهی متفاوتاند، اسماء خدا این گونه هستند که برخی از اسماء جزئی و برخی از آنها کلی هستند، اسم رحمان از آن دسته اسماء عام و کلی است، عبد رحمان یعنی انسان باید آن رحمت عام را در خودش پیاده کند.
وی خاطرنشان کرد: خدا در روزی دادن به این نگاه نمیکند که فلانی مؤمن است یا کافر، بلکه به همه روزی میدهد و همه بر سر سفره رحمت خدای متعال هستند، بنابراین عبد رحمان شدن کار مشکلی است.
آیتالله مظفری تأکید کرد: حال ببینیم عبد رحمان شدن چه ویژگیهایی دارد؟ این ویژگیها در آیه 63 سوره فرقان آمده است، مشی «عِبَادُ الرَّحْمَنِ» با بندگان خدا مشی متواضعانه است و طوری عمل میکنند که ظلم و ستمی از آنها به دیگران نرسد، آنها به احدی اعم از مؤمن، کافر، فاسق و فاجر ظلم نمیکنند، چون همه را بندگان خدا میدانند.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امیرالمؤمنین (ع) در نهجالبلاغه سفارش بندگان خدا را کرده و میفرمایند اینها بنده خدا هستند، اگر مؤمناند برادر ایمانی توأند و اگر هم مؤمن نیستند انساناند و هر انسان حقی دارد، چون بنده خداست.
وی یادآور شد: لذا «عِبَادُ الرَّحْمَنِ» با همه بندگان خدا طوری رفتار میکنند که حق آنها را رعایت کنند، کسانی که مؤمن باشند و ایمانشان را با ظلم و ستم به کسی آمیخته نکنند، اینها از امنیت خاص خدای متعال و هدایت ویژه او بهرهمند خواهند شد.
امام جمعه قزوین اظهار کرد: بنابراین باید سعی کنیم طوری عمل کنیم که به احدی اعم از همسر، فرزندان، برادر، خواهر، همسایه و هر کسی که با او ارتباطی داریم ظلم نکنیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین عنوان کرد: ما هر چقدر تلاش کنیم با بندگان خدا خوب رفتار کنیم، یک عده با ما خوب رفتار نمیکنند و حق ما را ادا نمیکنند و به تعبیر قرآن جاهلانه رفتار میکنند، در این قبیل موارد باید تحملمان را بالا ببریم و با سلم و سلامت از کنار جهالت آنها عبور کنیم.
وی بیان کرد: مالکاشتر از بازار عبور میکرد، جوان جاهلی که قصد خنداندن دیگران را داشت، تکهای سبزی خراب برداشت و بر سر جناب مالک انداخت، مالک این کار او را نادیده گرفت و از آنجا عبور کرد، شخصی به این جوان گفت آیا این فرد را شناختی؟ او مالک است، این جوان ترسید، دوان دوان بهدنبال جناب مالک رفت و او را در مسجد مشغول نماز یافت، نماز جناب مالک که به پایان رسید، جوان جلو رفت و به دست و پای او افتاد و شروع به عذرخواهی کرد و گفت ببخشید، من شما را نشناختم، جناب مالک فرمود من بنا نداشتم به مسجد بیایم، اما وقتی کار تو را دیدم، به مسجد آمدم تا دو رکعت نماز بخوانم و از خدا بخواهم تو را ببخشد؛ این حجم از بزرگی بهخاطر عمل به آیات قرآن است.